Оліч

#beautyplan2024 або Оля думкой багатіє)

#beautyplan2024 або Оля думкой багатіє)

Дуже цікаво читати ваші плани на рік, це якось заряджає! Я теж запишу тут що я чекаю від себе в цьому році. Нажаль багато пунктів тут переходить із року в рік без жодних позитивних змін( Тож трошки розкажу про свої думки щото втілення всього цього в життя).

Хочу ще відразу написати, що цього року я пробую писати за список задач та цілей на місяць. Це допомагає розбити ці великі річні цілі на трохи меньші і не так часто відкладати на потім. Писати просто все, від "схуднути на 2 кг" та "пройти курс" до "записатися до лікаря" та "купити нові ганчірки на кухню". Поки що мені дуже подобається цей спосіб.

1) Як і у багатьох дівчат тут - правильно та збалансовано харчуватися. Це той самий пункт, що перетікає з плану в план вже багато років. А зараз питання взягялі стало дйсно критичним, бо з початку пандемії я стала більше на майже 15 кг!😭 Це максимально сумно і погано впливає на має самопочуття, самооцнку та здоров'я.

Як втілити це в життя? - думаю проблема зараз це те, що я їм багато шкідливої їжі, солодкого, їм тому що нудно, або тому що сумно, а смаколики - це найпростіший спосіб отримати гормон радості. Подумайте, що ще може вас порадувати? Або ж може подумайте що б вас відволікло, може серіал, чи якесь рукоділля. Треба почати їсти якісно, коли є реальне відчуття голоду, прислухатися до себе. Встановити застосунок для підрахунку норми калорій, їсти 3 рази на день повноцнінні тарілки, без поганих перекусів. Просто пам'ятайте, що 150 грамів гречки, 100-150 грамів курячого м'яса та 200 грам овочів - це приблизно 400 калорій, а капучіно з булочкою це 700, і в першому випадку ви отримали збалансований та поживний прийом їжі, а у другому отримали стрибки цукру та почуття ситості на 30 хвилин. Ну і взагалі, якщо ви хочете схуднути, то харчування це 80% успіху. Без нього тренування не дадуть потрібного результату.

2) Займатися спортом регулярно весь рік - у 2023 я почала займатися кікбоксингом. До цього я пробувала кросфіт, тренажерний зал, один раз була на танцях, але мені це було так важко, що я мріяла просто зникнути кудись через 15 хвилин заняття)) Кікбоксинг мені реально сподобався і поки що мені цікаво займатися, приємно бачити поступовий прогрес. З лютого хочу ще додати тренажерний зал, буде два тренування кіку і два в залі.

Як втілити це в життя? - знайти спорт, який буде дійсно приносити задоволення і буде вам цікавий. Кросфіт я часто хотіла прогуляти, бо від постійних дуже інтенсивних навантажень меня іноді ставало погано і паморочилось в голові. Була асоціація що тренування це страждання. Можна обрати зумбу, якщо не любите класичні тренування, це весело і це можливість завести нових подруг, або спробуйте тренування на ютубі, якщо не хочете ходити кудись, зараз дуже багато таких блогерів, навіть українських)

3) Відростити волосся - ще один "кочівник" із року в рік вже довго.

Як втілити це в життя? - скоро піду знову здавати аналізи, щоб подивитись на показники що можуть впливати на випадіння волося та його стан. Робити кожен день масажі )боже як же лінь навть думати про це)))). Далі вже по результатам аналізів треба буде прибрати дефіцити, або ж сходити до ендокринолога (пам'ятайте, що випадіння і поганий рост волосся це майже завжди симптом внутрішніх проблем, а не самостійна проблема. Якщо це вже триває довго - бігом до лікаря!). По необхідності зробити курс плазмоліфтинга. По догляду - зараз у мене з "важкої артилерії" раз на тиждень маска K18, раз на тиждень еліксир Olaplex і хочу купити розмариновий тонік для шкіри голови.

4) Зібрати невеличкий парфумерний гардероб - я почала це робити в 2023, мрію мати десь хоча б 10 класних якісних повнорозмірних флакончиків і щоб у мене був аромат на кожен випадок життя.

Як втілити це в життя? - шукати нові аромати, слухати їх багато разів, брати відливанти і знаходити ті самі аромати, які хочеться повторювати 🥰 Мені подобається дивитися парф блогерів, слухати ії описи ароматів і думати з якими я б хотіла познайомитися. А відливанти - ідеальний вариант щоб розносити.

5) Зібрати гарний "гардероб" з прикрас - останнім часом в мені прокинулася сорока. Мені ніколи не було цікаво купувати якісь там браслети, намиста, та ще щось, на мені зараз золоті сережки, що я ношу мабуть з першого класу, а мені вже 30 🤣. А на біжутерію я і не дивилася якось, а тут як понесло, хочу всього і побільше, дайте мені стрази, перли, золото і брильянти)) Взагалі я якось різко раптом зрозуміла, що саме прикраси та аксесуари дуже допомагають зробити наш образ цікавим, довершеним, "дорогим", продуманим.

Як втілити це в життя? - ну просто підписатися на купу магазинів, оцінити що зараз пропонують, що можна купити такого, щоб було довговічним, актуальним зе багато років і що підійде саме під ваш гардероб.

6) Лягати спати до 23:00 - ще корисно і для шкіри і для контролю ваги, і для купи всього іншого)

Як втілити це в життя? - от не знаю 😂 сваритися зі співмешканцями тільки, щоб не заважали) І не сидіти довго в телефоні, відкладати його подалі.

7) Вчити англійську - я теж слава богу почала це в 2022. У мене вона була ну дуже погана, як з того мему "я просто хочу понять шо таке present simple, а я не понімаю що це таке")))

Як втілити це в життя? - як і зі спортом, знайдіть зручний для себе варіант. Наприклад до цього я пробувала лише курси, де всі займалися в групі і у мене не було ніякого результату. Так я відходила 3 різні курси. Потім я почала займатися індивідуально з репетитором по скайпу і ось тут вже пішло діло! Тут я розмовляю всю годину, у мене нема вибору і я роблю домашні завдання, бо точно ж спитають)) Зараз невеличка перерва в уроках, але у мене вже з'явився інтерес до вивчення і я часто наприклад сама читаю тексти пісень, які слухаю, шукаю їх переклади, і це легкий спосіб запам'ятовувати слова і фрази (хоча в піснях звісно можуть бути некоректні констукції). Тож якщо вам "не йдуть" курсі - пошукайте хоча б на олх вчителя для індивідуальних занять.

8) Вчитися а розвиватися - Буду більше заробляти - буду мати якісніший догл і довше буду молодою)

Як втілити це в життя? - треба зрозуміти що необхідне в бажаній сфері і написати список всього що треба вивчити. Задати собі строки. Я намітила собі 2 курси, які я можу пройти самостійно і почати я повинна завтра. Робити не меньше ніж 1 урок в день.

9) Більш красиво та жіночно вдягатися - думаю мені треба оновити гардероб. Більше спідничок, суконь, купити собі повсякденне взуття на підборах. Але це вже як схудну.

Як втілити це в життя? - як і з прикрасами та парфумами - дивитися, підбирати) Ну і для початку схуднути!) Хоча б трошки. Бо поки що хочеться тільки сховатися в оверсайз.

10) Зробити собі першу в житті фотосесію - у мене ніколи не було фотосесії. Я в 99% випадків жахливо виходжу на знімках, дуже засмучуюсь. Білш менш нормально я тільки фотограіую себе в дзеркалі.

Як втілити це в життя? - обрати хорошого форографа. Подивіться його роботи, чи співпадає його стиль з вашими побажаннями, чи відгукуються вам його фото. Шукайте образи, в якому б вбранні в на якій локаціх вам хотіоося б зробити світрини? У мене є кілька ідей з образами, хотілося б чогось небанального, можливо навіть фантазійного, а ля капітолій з голодних ігор, або щось з естетики Вів'єн Вествуд. або навпаки щось дуже гламурне)) але потрібно ще працювати над собою і знайти того самого майстра)

11) Обмежити кількість соц.мереж - це моя блюча тема. Тік Ток я вже видалила, треба щось вирішити з інстаграмом. Тік Ток дуже сильно зменшив мою здатність до концентрації на якійсь справі, мені нудно просто дивитися фільм, не можу вчитися та працювати, ще й постійно хочеться щось купити через нього(( це реально біда і я втрачаю дуже багато часу дарма.

Як втілити це в життя? - видаляти застосунки, або давати собі лише 30 хвилин на день, наприклад, а далі ставити пароль для доступу.

12) Додавати фарби в життя - останні 4 роки минули як сірий день байбака. Так і молодість скінчиться і життя мине. Звідси і лишні кілограми і багато інших проблем.

Як втілити це в життя? -шукати можливості чомусь порадіти та отривати приємні ємоції. Ходити до річки годувати качок, записатися на майстеркласс з ліпки глини, навчитися кататися на конях. Може таки піти вчитися танцювати?) А що як на пілон на екзотік, щоб ще й з акробатикою (щось поза межами для мене, але цікаво 😂). Влаштувати неочікувано романтичну вечерю. Це допоможе додати трошки блиску очам. Треба попрацювати над списком.

Шкода що дуже багато чого неможлова навіть побажати через війну. Навіть чогось найпростішого типу "побачити рідних". Але я сподіваюсь що хоча б частину цього сиску вдасться виконати, я вже буду заспокоювати себе, що рік життя не втрачено дарма.