Секрети фа рбування волосся , які ви точно не знали 🤫
Цю тему я ретельно вивчаю і ось що я дізналася…
👉Користуйтеся таблицею відтінків
Упаковка фарби не допомагає правильно вибрати колір — обов'язково використовуйте таблицю відтінків або стенд із зразками пофарбованих пасм. Наприклад я фарбувала фарбою назва попелястий темний блондин , ( але це темна 6) , а по назві здається що фарба світла ! Щоб остаточно переконатися, проведіть пробне фарбування - наприклад, нанесіть фарбу на пасмо волосся на потилиці.
👉Перевіряйте реакцію шкіри на фарбу
Перед фарбуванням, нанесіть засіб на невелику ділянку шкіри. Це допоможе уникнути серйозної алергічної реакції.
👉Не мийте голову перед фарбуванням
Не варто мити голову прямо перед процедурою. Але і наносити фарбу на брудне волосся з залишками стайлінгових засобів теж не треба. Ідеально, якщо ви вимили голову напередодні і не наносили після цього кондиціонер-ополіскувач, лак для волосся, мус або гель. Коріння я фарбую на сухе волосся, а ось довжину ОБОВ'ЯЗКОВО на трохи вологе волосся
👉Розводьте фарбу в керамічному, пластиковому або скляному посуді
Залізна може зіпсувати і засіб, і зачіску. З'єднання, які утворюються при реакції фарби з металом, по-перше, вплинуть на якість і властивості барвника, а по-друге нашкодять волоссю.
👉Враховуйте температуру тіла
Вздовж усієї крайової лінії росту волосся температура тіла вище, ніж на потилиці. Там, де тепліше, хімічна реакція при фарбуванні відбувається швидше. Тож волосся на маківці фарбуватиметься повільніше, ніж у лоба. І у скронь волосся тонше і фарбується швидше, так що його фарбуйте в останню чергу!
👉Наносите фарбу в правильному порядку
Розділіть волосся на 4 сектору. Для цього проведіть два перпендикулярні проділи через верхівку. Нанесіть фарбу спочатку вздовж проділів. Потім на потилицю. Крайову лінію росту волосся - за вухами, над чолом, скронями, шиєю - фарбуйте в останню чергу. При цьому пам'ятайте: щоб колір вийшов рівномірним, потрібно встигнути нанести всю фарбу за 10–12 хвилин.
👉Щоб колір виглядав природно, використовуйте для кінчиків і коренів різні відтінки
Якщо хочеться досягти ефекту натурального кольору, врахуйте, що волосся у коренів повинно бути темніше, ніж на кінці, верхні трохи світліше нижніх і попереду світліше, ніж ззаду.
👉Захищайте шкіру навколо голови
Експерти радять наносити на шкіру навколо голови жирний крем, вазелін або арганову олію, щоб захистити її від попадання фарби. Але якщо ви цього не зробили, закрашену шкіру можно відтерти змоченим в оливковій олії ватним диском
👉Не забувайте про емульгацію
Наприкінці часу фарбування збийте фарбу на волосі в піну з невеликою кількістю теплої води, як шампунь. Залишіть на пару хвилин! Потім промийте волосся і ополосніть. Завдяки цьому фарба рівномірно розподілиться по волоссю, а колір триматиметься довше.
👉НЕ Накривайте волосся пакетом!
Після нанесення фарби навіть не думайте накривати волосся целофановим пакетом, тому що воно має «дихати». Повинен надходити кисень! Інакше ви ризикуєте спалити не лише коріння волосся, а й шкіру голови.
Я дивилася експеримент як фарбували два пасма, і одну клали в пакет, а іншу нічим не накривали! Наприкінці фарбування з'ясувалося, що пасмо в пакеті було більш пересохле і ламке!
Рекомендація по підбору відтінка
🌿Кольоротипу "літо" підійдуть відтінки холодний блонд або холодний русявий, а також шоколадні, що підкреслюють білизну шкіри.
❄️Для кольоротипу «зима» вибирайте чорні кольори, шоколадні та відтінки какао.
🌸з кольоротипом «весна» гармонують медовий блонд, тепло-русяві та медові відтінки.
🍂 Цветотип «осінь» відмінно доповнять золотисті, мідні, каштанові, шоколадні відтінки.
Коментарі (0)