YuliHrytskoff

#summermakeupclub

#summermakeupclub

Літо – це особливий період! Воно – як маленьке життя… Безтурботне, сонячне, сповнене цікавих подій, душевних зустрічей та подорожей! Але в цей найпрекрасніший період року й догляд за собою має певні особливості. Тому своїми основними правилами моєї літньої б’юті-рутини поділюсь у даному дописі.

Це, мабуть, основне і найважливіше правило у моїй літній б’юті-рутині. Але тут існує важливий нюанс – засоби із SPF для літнього періоду повинні мати максимально легку і нежирну (на скільки це можливо для таких засобів) текстуру, інакше забитих пор не уникнути. Зазвичай, використовую креми із SPF 25-30, якщо ж буду тривало знаходитись на сонці – з SPF 50. Якщо знаходжуся на морі/річці, то після перебування у воді сонцезахисний крем наношу повторно. Якщо ви цілий день знаходитися в офісі – сонцезахисний крем достатньо наносити тільки раз на день вранці, при перебуванні за межами приміщення, його, в ідеалі, необхідно поновлювати принаймні раз на три години. Хороший крем із SPF необхідно наносити навіть у випадку, коли ви не виходите з дому, тому що сонячні промені типу А (які якраз і сприяють швидкому старінню та пігментації шкіри) проникають навіть крізь хмари і вікна.

Сюди ж відносяться й бальзами/блиски для губ із SPF не менше 15-20.

Якщо їду на море – обов’язково беру з собою й сонцезахисний спрей для волосся (взагалі на морі намагаюся волосся максимально ховати від сонця, інакше потім воно в мене стає дуже пересушеним і ламким, а по приїзду додому – привіт ножиці).

Дане правило я реалізовую, в основному, при вечірньому догляді за шкірою. Для зволоження шкіри обличчя в літній період використовую легенькі, нещільні зволожувальні креми та сироватки – тут важливо не перевантажити шкіру доглядовими засобами, щоб не викликати надмірну жирність шкіри і, як наслідок, забиті пори, адже, як відомо, при високих температурах пори шкіри працюють більш активно (тому ніяких важких, щільних поживних кремів). Але повністю ігнорувати зволоження не можна ні в якому разі! Доглядові засоби для обличчя на літній період стараюсь обирати із вмістом в них вітаміну С – за дослідженнями вчених, він активно бореться із ультрафіолетом і, таким чином, не допускає швидке старіння шкіри.

Сюди ж віднесу й використання термальної води – декілька разів на день розприскую термальну воду на шкіру обличчя – помітила, якщо регулярно це робити, шкіра матиме не тільки зволожений і доглянутий вигляд, але й буде більш матовою (шкіра влітку у мене любить зрадливо блистіти, але пудру не використовую, щоб не забити пори, зайву жирність прибираю хорошими матуючими серветками).

Що ж стосується зволоження шкіри тіла – то щовечора після душу стараюсь також нанести хороший зволожувальний крем або молочко, щоб шкіра була достатньо зволоженою і мала красивий доглянутий вигляд, адже влітку це так важливо!

Необхідно пити щонайменше 8 склянок чистої питної води щодня (якщо немає медичних протипоказів). Це необхідно не тільки для збереження організму й сил в тонусі, але й надзвичайно важливо для збереження молодості шкіри. Чесно кажучи, я часто забуваю дотримуватись цього правила, тому тепер роблю так – кладу 1,5 л пляшку води собі на робочий стіл, коли вдома – на кухонний, щоб вона завжди була переді мною – побачила пляшку – випила склянку води)

До цього ж пункту віднесу й правильне харчування – більше свіжих фруктів та овочів, по мінімуму жирних страв та солодощів. Смаженої їжі у моєму раціоні взагалі немає – ні в літку, ні в будь-яку іншу пору року.

щоб не перезавантажувати шкіру надмірним макіяжем. Здебільшого влітку мій макіяж виглядає так – легенький сонцезахисний крем, туш на війки, прозорий фіксуючий гель для брів, прозорий або світлий блиск/бальзам для губ з SPF і максимум – рум’яна – цього достатньо, щоб підкреслити природню красу)

Декоративна косметика, яку використовую у літній період – тільки з позначкою "waterproof" – щоб уникнути її розтікання, так як у мене шкіра комбінованого типу і в теплий період року стає більш схильною до жирності. Якщо ж є необхідність «вийти в світ» при повному параді – то тут, звичайно, без повноцінного макіяжу не обійтись. Тому перед його нанесенням обов’язково використовую праймер – це надасть макіяжу стійкість й допоможе зберегти його у первозданному вигляді протягом тривалого часу.

Пілінги, чистки і тому подібні травмуючі процедури догляду за шкірою обличчя переношу на період, коли сонце вже буде не таким активним – як мінімум на кінець жовтня, або й на листопад, щоб уникнути пігментації. Сюди ж віднесу й використання доглядових засобів, де активами виступають кислоти чи ретинол.

Для очистки шкіри у теплий період року вважаю достатнім використовувати хороший скраб – особливо перед походом на пляж, щоб загар ліг більш рівномірно.

І, звичайно ж, до цього пункту віднесу дозоване перебування на сонці.

І ще не те, щоб лайфхак, але порада для дівчат, у яких при ходьбі натирається шкіра на внутрішній стороні бедер – знаю, ця проблема актуальна для багатьох, сама колись цим страждала, допоки не постройнішала) Щоб цього уникнути – на шкіру, де вона найбільше натирається, я наносила обільно твердий антиперспірант у стіку або ж дитячу присипку – таким чином шкіра менше пітнітиме, легше скользитиме при терті від рухів і, як наслідок – подразнення буде мінімальним. А ще краще – носити бандалетки – зараз це дуже популярний «гаджет» і виглядає так сексі 😎😎😎 (якщо раптом хтось помітить😁).

Якщо сильно натирає взуття – також наношу твердий дезодорант на місця, де потенційно можуть виникнути водянки.

На цьому, власне, й все) Всім сонячного, щасливого та мирного літа!