#summermakeupclub
Топ-5 моїх літніх б’юті-лайфхаків для збереження краси у спеку
Літо – це особливий період! Воно – як маленьке життя… Безтурботне, сонячне, сповнене цікавих подій, душевних зустрічей та подорожей! Але в цей найпрекрасніший період року й догляд за собою має певні особливості. Тому своїми основними правилами моєї літньої б’юті-рутини поділюсь у даному дописі.
1. Регулярне нанесення засобів із SPF не тільки на обличчя, але й на відкриті ділянки тіла.
Це, мабуть, основне і найважливіше правило у моїй літній б’юті-рутині. Але тут існує важливий нюанс – засоби із SPF для літнього періоду повинні мати максимально легку і нежирну (на скільки це можливо для таких засобів) текстуру, інакше забитих пор не уникнути. Зазвичай, використовую креми із SPF 25-30, якщо ж буду тривало знаходитись на сонці – з SPF 50. Якщо знаходжуся на морі/річці, то після перебування у воді сонцезахисний крем наношу повторно. Якщо ви цілий день знаходитися в офісі – сонцезахисний крем достатньо наносити тільки раз на день вранці, при перебуванні за межами приміщення, його, в ідеалі, необхідно поновлювати принаймні раз на три години. Хороший крем із SPF необхідно наносити навіть у випадку, коли ви не виходите з дому, тому що сонячні промені типу А (які якраз і сприяють швидкому старінню та пігментації шкіри) проникають навіть крізь хмари і вікна.
Сюди ж відносяться й бальзами/блиски для губ із SPF не менше 15-20.
Якщо їду на море – обов’язково беру з собою й сонцезахисний спрей для волосся (взагалі на морі намагаюся волосся максимально ховати від сонця, інакше потім воно в мене стає дуже пересушеним і ламким, а по приїзду додому – привіт ножиці).