Blondie_rs

Мої топ-5 бʼюті-лайфхаків #summermakeupclub

Мої топ-5 бʼюті-лайфхаків #summermakeupclub
Мої топ-5 бʼюті-лайфхаків #summermakeupclub

Привітики! Із задоволенням доєднуюсь до мегацікавого та дуже актуального бʼюті-марафону та спішу з вами поділитись своїми лайфхаками! І перш за все хочу сказати, що мені повезло зі шкірою, яка не червоніє та не свистить, як чайник на газовій плиті. Але, під час моєї подорожі до Єгипту я все ж отримала нові відчуття щодо поведінки моєї шкіри - вона горіла, з неї все стікало... окрім макіяжу (2 фото). Що тут сказати, - вирішила не заморочуватись і при повному марафеті поїхала на цілий день дивитись храми та бігати по пустелі 😁 Увага - на всіх фото температура в тіні сягала +52, на сонці - понад +60 градусів. Спека в Україні мені переноситься трішки важче, чим в Єгипті. Справа в тому, що є колосальна різниця в кліматі та його вологості. У нас уже при +30 я починаю лежати на холодній плитці і не дихати, щоб не робити лишні рухи.

Тож, які поради я можу дати, якщо ви хочете повторити мої візажні подвиги в пустелі?

Мої топ-5 бʼюті-лайфхаків #summermakeupclub

Влітку я надаю перевагу легкому макіяжу з акцентом на губи. При яскравій помаді очі йдуть на другий план. Зазвичай користуюсь легким або стійким консилером, закріплюю пудрою лише зону під очима, щоб консилер раптом не закотився у складки. Абсолютно нічого більше не припудрюю, щоб не засушувати шкіру. Додаю ще більше сяйва легким хайлайтером, деколи даю сяючі тіні та гарно зачісую брови.

А зараз детальніше розповім про, можливо, дивні, але помічні лайфхаки.

Розсипна пудра - це взагалі поле для експериментів. Нею можна не лише фіксувати ділянки на обличчі, а ще й використовувати... ну трішки не за призначенням 🤪 І перший лайфхак - припудрювання окуляр в зоні, де вони контактують з носом. Припудрювати ніс якось менш дієво, до речі. А також через моє дивне небажання шукати собі водостійку туш я також використовую пудру для фіксації вій. Промальовую легенько вії, беру невеличкий пензлик, припудрюю верхні та нижні вії. Потім наношу другий шар туші та також легко припудрюю, щоб не залишити видимих плям після пудри. Чому б ні, правда?

І вгадайте - чим? Так, сироваткою для вій. Я доволі довго не могла зрозуміти, чому я це роблю, коли в мене безліч гелей для фіксації. Але як не крути - ці сироватки найкраще тримають мої брови за любих умов! А ще, як приємний бонус - вони створюють ефект ламінації.

Білого кольору не лишає через те, що я після нанесення на брови швиденько вичісую щіточкою. Таким чином, задаю форму та прибираю надлишки продукту! Обирати можна будь-яку сироватку, вони по результату абсолютно однакові.

Ніяких full-coverage текстур, ніяких жирних та живильних кремів, які в результаті почнуть котитись у всі сторони на вулиці. Ні, ні та ще раз ні. Повторюсь, що зазвичай користуюсь консилером під очі та точково на потрібні ділянки, легко закріплюючи мінімальною кількістю пудри. Сонцезахист також буває примхливим. Навіть якщо й написано, що він зволожуючий - це не зовсім так. Адже все одно сонцезахисні фільтри будуть забирати вологу з вашого обличчя. Таким чином, під сонцезахист я обовʼязково даю ще якийсь зволожуючий флюїд, гель, чи легкий крем. На даний момент використовую гелі-флюїди Nivea Makeup expert, Garnier Vitamin C або легкий крем The Inkey List Omega Water. Улюбленим сонцезахистим продуктом для обличчя стала есенція від Face Republic. На тіло (плечі, шия, зона декольте) даю молочко від Lirene, хоча воно якесь мені не зовсім комфортне. Колись були засоби від Nivea та Bioton, які подобались значно більше.

Якщо вже геть чисто терпець вривається і хочеться затонувати обличчя, на такий випадок у моєму арсеналі є зволожуючий тінт від Wet n Wild, сонцезахисний ВВ-крем з тоном, який підлаштовується під колір шкіри від Jigott та, звичайно ж, завжди улюблений та комфортний тональний від Revolution Pro foundation drops (на фото його не дала, адже в нього трішки плотніша текстура).

Після повернення додому одразу змиваю макіяж - адже це і надлишки жиру, поту, пилу, що назбирались під час прогулянки по спеці. Для чого їх ще до вечора виношувати на обличчі?

Губи також вимагають постійного живлення та догляду. Майже ніколи не наношу рідкі матові помади. Але в Єгипті на цілий день я таки дала суперстійку помаду. Губ після того не чула, але зато не поправляла макіяж. Краса потребує жертв, еххх. Такі фокуси витворяти з губами все ж можна, адже відновлювати мені їх не так складно і довго. Наніч даю добряче Кармексу і зранку як новенькі 🤣 Влітку зі мною завжди улюблені бальзамчики Carmex, олійка для губ Item Beauty, тінт-помада від Colourpop та тінтуючий блиск Nacific, на який я потім наношу Кармекс.

Щодо ретельного очищення та догляду - я стараюсь не давати лишніх компонентів. Ні в якому разі не використовую скраби, пілінги та інші підозрілі обʼєкти 😛 Тому, при спеці я опускаю етап нанесення сироваток (навіть зволожучих) та любих процедур, що можуть пошкодити шкіру та зробити її більш вразливою. Тепер полюбила на себе пшикати спрейчики, щоб підтримувати гідро-баланс обличчя протягом дня. Тож, обираю усе ніжне, зволожуюче та без лишніх приколів.

Після прийому ванни чи душу також наношу легкий зволожуючий крем, щоб шкіра не стягувалась після води та ще й в спекотну погоду. Роблю це лише в літній період, адже шкіра не потребує цього в інші сезони.

Крім бʼюті-лайфхаків не слід забувати про прості правила життя: вбирати головний убір (2 фото - як бути гномиком 😁), не перебувати на сонці в години його найбільшої активності, обирати одяг із натуральних тканин, які не будуть парити. Звичайно ж, багато пити водички, заходити в магазини та подихати 🙃 або шукати тінь. Якщо дуже спекотно вдома, я лягаю на підлогу, бо там завжди прохолодніше та пшикаю на себе воду, щоб охолодитись. При чистці овочів мама завжди прикладає шкірки огірків собі на обличчя. Вони справді непогано охолоджують! Взуття також слід обирати дихаюче та зручне, бо від набряків ніхто не застрахований. Останнім часом перейшла на бамбукові шкарпетки та багато проблем з впріванням та запахом пропали (таки натуральні тканини творять чудеса).

Обовʼязково ретельно висушую всі рушники, адже при високій температурі у вологому середовищі дуже швидко розмножуються бактерії. Аналогічно це стосується і засобів для макіяжу - пензликів, аплікаторів, спонжиків та бʼюті-блендерів. Одного літа я так і виробила в себе звичку мити все одразу після використання.

Бережіть себе та сяйте яскравіше Сонця!