Порівняння "легких" масок для волосся ❤️💚
Мої суб'єктивні думки, досвід та трішки про склад.
Це буде незвичний допис для мене, де я намагаюсь розібратись у тому, що мені не властиво 😅 Тобто склад) Так-так, загалом по скрінах розуміти, що плюс мінус що там у складі я можу, але щоб отак по компонентах... Плюс може бути трохи криво, адже шукала на англомовних сайтах складники, які відрізняються у масках.
І чесно, не знаю чи це буде комусь корисно, це "розслідування" проводила більше для себе і вирішила викласти сюди❤️
А тепер до справи) Маю дві таких класні баночки масок для волосся. Оскільки всі маски від Garnier дуже популярні, бачила багато класних розборів і саме про ці масочки завжди казали "it's the same thing". Але різницю між ними бачила) Загалом "Кавун" та "Алоє" позиціонують як "легші" маски, які захищають, зволожують, але не наповнюють чи живлять. І мені якраз такий ефект від них супер.
По рейтингу "від легшої до важчої" я поставила спочатку "Алоє", а потім "Кавун".
Чому? Алоє добре зволожує і не обтяжує волосся, робить кінчики живими, м'якими, розсипчастими. Кавун особисто моє волосся робить важчим, так, воно м'яке і гарно розчісується, але відчувається наповнення.
І от тут мені стало цікаво чому.
Тіктоки не брехали і дійсно склад масок практично однаковий, за винятком деяких компонентів.
На фото далі вони виділені червоним. Барвники та ароматизатори не брала до уваги, бо тут само собою все зрозуміло.
Sunflower seed oil або helianthus annuus seed – це та ж сама соняшникова олія, яка у трішки різних назвах є у складі. Забезпечує шкіру голови та пасма поживними речовинами, необхідними для блискучого та міцного волосся.
Маска 3 в 1 "Соковитий кавун" для тонкого волосся, яке потребуює об'єму
Виробник обіцяє зміцнення тонкого волосся та об'єм, а також м'якість та еластичність пасма.
У мене не тонке волосся, але цей ефект важкості може свідчити про те, що все ж зміцнення є. Об'єм, ну тут є питання, адже об'єм має бути при кореннях (зазвичай), а маску наноситься від середини волосся і на кінці (переважно), тому не знаю, що тут мала очікувати 🤷🏻♀️ Еластичність та м'якість є.
На фото далі є склад, розписала складники, які відрізняються у масках.
Punica Granatum extract
Екстракт плодів граната отримують із плодів граната, які мають товсте лушпиння та невеликі кишені їстівного насіння та соку всередині. Екстракт плодів граната є ароматизатором, а також кондиціонером для шкіри. Використовують цей інгредієнт у нашій ванні. Екстракт граната також можна знайти в сонцезахисних кремах, шампунях, зволожувачах, милі, косметиці та багатьох інших продуктах. Вважається, що фітостероли рослинного походження, включаючи гранатову олію, не є подразниками або сенсибілізаторами для людини. Дослідження показують, що гранат є антиоксидантом і може мати протизапальні властивості. Дослідження також показують, що екстракт квітки фрукта може допомогти загоїти опіки.
Citrull lanatus fruit extrat
Екстракт плодів Citrullus lanatus (кавун) є багатим джерелом антиоксидантів, включаючи каротиноїдний пігмент лікопін, бета-каротин і лютеїн. Таким чином, він може допомогти захистити шкіру від стресових факторів навколишнього середовища та видимих наслідків сонячних променів.
Маска 3 в 1 "Алое", зволоження для нормального і сухого волосся
Виробник обіцяє слухняність, легкість розчісування, м'якість.
Впринципі, на моєму волоссі, яке зараз у дуже хорошому стані, ці обіцянки збуваються.
На фото далі є склад, розписала складники, які відрізняються у масках.
Sodium hydroxide
Гідроксид натрію (NaOH) використовується в продуктах для волосся — особливо тих, які використовуються для випрямлення — для регулювання рН або кислотності. Але NaOH може пошкодити ваше волосся, якщо його використовувати у високих концентраціях і при високому рН.
Висновки
Ну що ж, у підсумках можу сказати, що так, особливо відмінностей у складі немає. У "Кавуна" трішки багатший склад, але буквально не набагато, якщо говорити про екстракти, на два більше, ніж у "Алоє". У обох веганський склад і вони не тестуються на тваринах, що дуже великий плюс.
Про ефекти, от для мого волосся "Алоє" саме те, лайтова маска, яка не перевантажує. "Кавун" теж вважається з лайтовіших, але мені дає важкість, на зимовий період буде саме те. Відмінність дійсно у них не велика, буквально по відчуттях, ефект вони обидві дають легкий – захист, зволоження, пом'якшення. Якщо шукаєте щось живильне чи наповнююче зверніть увагу на "Банан", "Макадамію" чи "Ананас", вибір дійсно великий і на будь-який смак 😉
І взагалі, орієнтуйтесь на свої відчуття "тут і зараз", що ситуативно потребує Ваше волосся та який ефект Ви хочете отримати ❤️
Коментарі (0)