ДАРÍЯ КÓВАЧ

«Бай мі прада,баленсіага». Або ж історія мого волосся.

«Бай мі прада,баленсіага». Або ж історія мого волосся.

Остапа понесло. Так про що це я…А! Про волосся. Волосся було моєю гордістю,а для моєї мами величезним болем. Чому? Бо їх треба було накрутити на такі деревʼяні бігуді (мама їх називала коклюшки). 2,5 години мама крутила,ще 2 години розкручувала,щоб за пів години з довжини до вух вони від важкості опустились до своєї довжини🫠

Моє волосся не брала жодна плойка,вирівнювачі,звичайні бігуді. Ну просто НІ ЧО ГО,тільки ці деревʼяні штуки,на яких дитина у віці 5,10,15 спала всю ніч. Тому оці мʼякі бігуді,то така перинка для мене)

«Бай мі прада,баленсіага». Або ж історія мого волосся.

В дитинстві я використовувала серію dr.sante macadamia. Шампунь і маску,але маску досить рідко. Тоді не було стільки інфи для чого,що і куди.

Користувалась я цією серією дуже довго,років до 14 точно.

Потім змінила свої засоби на Лореаль ельсев помаранчевий. Користувалась шампунем,бальзамом і кремом. Мені дуже подобався стан мого волосся. Воно було гладким,блискучим і мʼяким

У 17 років я поступила на перший курс академії,на вокалістку. Це творчий вуз і кого (якого) там тільки не зустріти. Мені захотілось перед вступом пофарбуватись, зробити омбре. Я не знала як доглядати,перукар на дому це робила і жодних настанов не було. Тому я жовтіла) Користувалась я все тим же лореалем,але фарбованою я була всього пів року,потім я відрізала каре.

Волосся майже до сідниць відросло за рік,воно відростало самостійно,я нічого не робила,щоб воно росло. Просто собі мила тим самим лореалем і не переживала.

У 2020 мені було 19,мій чоловік тоді повернувся з фронту і зробив ремонт у нашій квартирі. Ми почали жити разом,а вже взимку одружились.

Тоді ж я почала купувати косметику,доглядати за собою максимально. Бо раніше все купувала мама,все,що вважала за потрібне. А тепер лиш я вирішую,що купувати,а що ні.

Я почала пробувати різні засоби. Тоді ж була мода на OGX,весь Тік ток гудів.

Отже купила я шампунь і бальзам. Волосся було шикарне,ну такий аромат і блиск. Перший місяць.

А потім…воно стало як солома,сухе,рветься,ламається. І тієї краси все менше і менше. Я починаю шукати нові засоби,які б зробили краще.

І не знаходжу нічого ліпшого за бренд kallos, який власне пересушив волосся ще більше. Тому я вирішила повернутись до ogx,я довго ним користувалась. Вже звикла,що моє волосся ось таке сухе і нічого не вдієш

На початку 4 курсу я псІхАнула і вирішила повернутись до dr.sante (а раптом волосся знов відросте до сідниць і буде таке ж класне). Ноу,цього не сталось. Серія з кокосом мені не допомогла,а волосся почало частіше жирнитись від шампуню.

Потім вийшла нова серія Лореаль,яку я вирішила затестити. Де волосся і справді стало блискучим,доглянутим але як тільки Лореаль закінчився-одразу волосся показало,яке воно насправді. А воно так і залишилось сухим і пошкодженим.

З 2022 року почались зміни. Я відрізала каре,пофарбувалась в чорний.

А ще вирішила читати склад і розуміти,що і для чого мені. Мені так здавалось😄

Тому я купила шампунь і бальзам від balea для кудряшок. Ефект був чудовим,справді волосся ніби ожило. Але засоби швидко закінчились,а я не люблю коли вистачає ненадовго. Тож почала шукати далі. І далі я знайшла серію від about,бальзам і шампунь+спрей. Моє волосся було в гарному стані,я викладала тут пости. Мені справді все подобалось. Але проблема з жирністю на наступний день не проходила.

Тому я спробувала ще один наш український бренд. Scalp

Два шампуні,маска і сироватка.

Усім користуюсь в такому порядку. І дуже задоволена станом волосся. Воно мʼяке,гладке,блискуче. Нема натяку на сухість.

Також додатково я використовую спрей від about і кондиціонер-спрей від Demira professional.

Додала у рутину ще скраб для шкіри голови від СP-1

Також я приймаю вітаміни,біотин і омега3

Але є величезна проблема. У мене випадає волосся,дуже сильно. Я знаю,що часто з початку приймання вітамінів волосся випадає сильніше. Але воно випадає через стрес.

На жаль,мені доводиться прощатись з густиною,воно стало рідкішим і росте гірше. Довжину від каре до сідниць раніше я мала за рік,сьогодні моя довжина нижче лопаток і все.

Але у мене нема іншого вибору окрім як чекати

Я планую купити нові засоби по завершенню цих,тобто не скоро ще)

Та вже пригледіла собі🥰

Отже важливо читати склад і розуміти,що ти наносиш і що приносить користь. Але не завжди так діє все,бо часто просто не підходить саме тобі,ну ось така власна реакція на засіб. Всі засоби,які я перерахувала окрім помаранчевого loreal мені не підійшли. Але повертатись до відновлюючих засобів я не хочу. Тому пробуватиму далі,а поки мій догляд мене задовільняє)

Дякую,що приділили увагу🫶🏼