Blondie_rs

#bestofthebestmakeupclub

#bestofthebestmakeupclub

Привіт! Одразу хочу подякувати Мейкапу за такий крутий челендж, який як ніколи - нам протрібний. Ми себе недооцінюємо, часто ставимо на другий план та вважаєм, що чогось не заслужили.

Косметика спочатку стала для мене ширмою - я хотіла більші губи, іншу форму очей, носик з легким вигином, більш виразні вилиці... і взагалі... Я собі не подобалась. Дивлячись на вродливих та дуже худеньких дівчат, на яких увесь одяг виглядав, як на модельках - я стала ще й думати, що трошки товста. Це призвело навпаки до набирання ваги у 2017 році. Коли я лежала на спині, здавалось - що я розпливаюсь як желе... І що до цього моменту я себе обманувала, що у мене з вагою щось не так. Потім ситуація виправилась, я стала важити в межах комфортних 50-53 кг, і далі вважала, що ноги пухленькі, бо рідко в які штани могла влізти. Чи якесь взуття виглядало трохи смішно.

В школі я була відмінницею, але з мене часто глузували. Бо я була спокійна та якось не надто виникало бажання йти з кимось на контакт. Хотілось, щоб всі були моїми друзями, але ж ніхто не зобовʼязаний мене любити... Батьки дуже багато розмов зі мною проводили на ці теми, а я все ніяк не могла зрозуміти, що зі мною не так. В музичному коледжі ситуація трішки вирівнялась. У нас була дружня дівоча група і я знайшла вірних друзів, з якими підтримую звʼязок досі. Ну а вже в університеті я навпаки стала лідером думок та на магістратурі мене обрали старостою. Вирішувала всі питання з викладачами, вступала в дискусії, захищала права студентів тощо.

Коли ще почались здорові стосунки з людиною, якій я важлива, - взагалі більшість комплексів пропала. Від "хорошого життя", але й разом зі стресом від війни я знову набрала вагу, навіть більше чим в 2017 році. Але відчуваю себе прекрасно! Знаю, що треба трішки попихтіти, щоб вернутись ще до більш комфортного стану, але воно все буде з часом. Насильно зі своїм тілом нічого не можна робити. Значить, організму зараз потрібен такий стан, і все.

З часом стало приходити розуміння того, що це не зі мною щось не так, а з людьми, які мають комплекси та відображають це на критиці до інших. І я стала працювати над тим, щоб пильнувати тільки себе:) Це наше життя. Воно одне та єдине. Якщо ми будемо боротись за те, щоб всім сподобатись - ми загубимо себе. Свою індивідуальність. Те, що робить нас унікальними та відрізняє від інших.

Тепер завдяки макіяжу я граюсь із кольорами, відтінками та формулами. Для мене - це як велика подорож бʼюті-світом. Косметика перестала бути моєю ширмою, а навпаки - доповненням та найкращим другом. І тут - незважаючи на недосип, чи погане самовідчуття - я можу виглядати на всі 100!

Будьте впевнені в собі. Любіть та поважайте себе, і це точно дасть змогу відчувати себе якнайкраще щодня! 🥰

09 вересня, 2023
Blondie_rs
09 вересня, 2023