Pilirina 💛💙

Відро шампуню за 3 €

Відро шампуню за 3 €

Шампунь від бренду Instituto Espanol замовила у закордонному магазині, докинувши до корзини. Думала, так і буде стояти у ванній, але помилилася, оскільки домашнім він сподобався, а склад виявився не таким уже і поганим.

Натуральним шампунем, як заявляє виробник, назвати, пардон, язик не повертається, бо у складі є більшість консервантів синтетичного походження. Певне, у нас з іспанцями різні уявлення про натуральність інгредієнтів. Але розповім чому він мені сподобався.

Розглянемо склад:

Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin, Sodium Lactate, Cocamide Mipa, Laureth-4, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polyquaternium-7, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum (Fragrance), Propanediol, Diisopropyl Adipate, Lecithin, Acrylic Acid/Acrylamidomethyl Propane, Sulfonic Acid Copolymer, Dimethylmethoxy Chromanol, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Rubus Idaeus Fruit Extract, Fragaria Ananassa Fruit Extract, Actinidia Chinensis Fruit Extract, Pyrus Malus Fruit Extract, Prunus Persica Fruit Extract, Carica Papaya Fruit Extract, Cucumis Sativus Fruit Extract.

Так, тут є сульфати, але вони у допустимих концентраціях, працюють на пом'якшення та інтенсивне очищення волосся. Тобто, склад цілком безпечний згідно з даними перевірки інгредієнтів на сайті, що розбирає складові компоненти.

Шампунь майже прозорий. За консистенцією досить густий, розтікається повільно, намилюється добре. Аромат легкий, ненав'язливий, приємний. Промиває корені добре. Скажу так, він набагато кращий за дієвістю за той мас-маркет, який продають у нас.

INSTITUTO ESPANOL відмінний за свою ціну. Дуже жаль, що його майже немає в Украіні. За таку ціну він би став достойною бюджетною альтернативою венгерському Kallos, чи польському Pantene, але з приємнішим складом.