YuliHrytskoff

#testmakeupclub

#testmakeupclub

Коли в американського бренду професійної косметики для волосся Matrix вийшла нова лінійка засобів для зволоження волосся «Food for soft», я загорілася її спробувати! Багато читала за самі засоби, переглядала відгуки на них, тому, коли дізналася, що я у списку щасливчиків, котрим деякі засоби із цієї серії будуть надані на тестування, щастя були повні штани!)

Тому в чергове хочу подякувати команді Makeup за такі чудові конкурси та можливість спробувати новинки косметики! Ви – неймовірні!❤

І скажу так: не даремно я цю серію так хотіла спробувати – вона підійшла моєму волоссю просто ідеально! Та й якість таких засобів вражає, але про все по порядку, тож нехай це буде малесеньким спойлером)

А тепер більш детально про сам боксик!) У нього входили такі засоби: рожева тканинна сумка-шопер із логотипами Matrix та Makeup, в якій і знаходилася продукція на тестування – шампунь, кондиціонер Matrix із серії "Food for soft" в повноформатному варіанті (300 мл); маска із цієї ж серії в пробному варіанті (30 мл); і мініатюра спрею для волосся Miracle Creator (30 мл).

Всі засоби я тестувала із превеликим задоволенням, тому далі по тексту – детальні характеристики, властивості, результати від використання та загальні враження по кожному косметичному продукту Matrix.

Всі засоби, що прибули до мене на тестування, були акуратно зложені в стильну сумку-шопер, тому, думаю, варто сказати декілька слів і про неї.

Сумка приємного рожево-кремового кольору, на лицьовій стороні – логотипи Makeup/ Matrix. Виготовлена із щільної тканини, дуже міцна, витримує великі навантаження (вже випробувала її походом до магазину за продуктами).

Розміри (приблизно) – 40 * 35 см; довжина ручок – 60 см.

Дуже зручно, що ручки в сумки м’які та широкі – вони не врізаються у шкіру, якщо сумка важка, її комфортно носити як у руках, так і на плачі.

Шопер легко складається у компактний «конверт», тому його можна носити з собою у своїй постійній сумочці.

При забрудненнях – сумку можна прати.

До речі, сумка дуже стильно виглядає! І цей рожевий колір – прямо моє-моє)))

Я нею дуже задоволена – стильна і практична! У мене вже ціла колекція шоперів, тому ще одному поповненню до них я дуже рада!)

Найперше, що хочеться відмітити – надзвичайно милий дизайн упаковок засобів із лінійки "Food for soft"! Шампунь розфасований у видовжений пластиковий флакон (який підлягає вторинній переробці) зеленого кольору із рожевими надписами – дуже незвично і стильно дивиться! Мені подобається, як ці засоби красуються на моїй поличці у ванній) На обороті флакону - детальна інформація про засіб від виробника, в тому числі приклеєна спеціальна етикетка з україномовним перекладом основних відомостей.

Об'єм шампуню300 мл.

Характеристика властивостей

Склад. От що я не люблю характеризувати в профкосметиці для волосся – так це склад! Зрозуміло, що такі засоби не будуть вирізнятися натуральністю та містити велику кількість компонентів природнього походження, оскільки їх дія спрямована, в першу чергу, на швидкий візуальний ефект. Але, користуючись засобами із категорії «проф», я розумію, на що іду, і закриваю на такі склади очі. Що стосується шампуню "Food for soft" від Matrix, його склад, звичайно, не бездоганний (якщо дивитись крізь призму натуральності/безпеки) – є в ньому й сульфати, й силікони, й консерванти, синтетичні ПАРи й ароматизатори. Але радує, що більшість із цих компонентів відносно безпечні й допустимі в правильних концентраціях.

Єдина речовина, наявність якої у складі мене трохи збентежила, це натрію гідроокис (sodium hydroxide) – це сильний луг, який виконує роль контролю за рН та денатуратора, але який може спричинити сильні опіки та шкоду очам і навіть призвести до сліпоти! Залишається тільки надіятись, що виробник застосував даний компонент у мінімальній концентрації…

Проте, є у складі даного шампуню й компоненти природнього походження, які, водночас, виступають і активами. Серед них – олія авокадо, жирні кислоти якої прекрасно живлять волосяний стрижень; соняшникова олія, що володіє чудовими доглядовими властивостями; олія та екстракти розмарину, які також відомі своїм прекрасним впливом на волосся, в тому числі запобігають його випадінню; гліцерин, який виконує функцію зволожувача; та деякі кислоти, наприклад, лимонна, що має антиоксидантні властивості, саліцилова, що має антибактеріальні властивості і в косметичних засобах для волосся спрямована, здебільшого, на боротьбу із лупою.

Консистенція в шампуню кремово-гелева, оптимальної густини – шампунь не рідкий, але й не надто густий.

Текстура однорідна.

Колір – молочно-білий, напівпрозорий, з перламутрововими переливами.

Запах – дуже приємний, солоденький, косметичний (не гурманський). На вологому волоссі відчувається доволі яскраво, після його висихання – мінімально, буквально як легенька димка і якщо внюхуватись у саме волосся.

Піниться шампунь дуууже інтенсивно! Коли я вперше мила голову з використанням даного шампуню, взяла засіб по кількості як беру традиційно – за розміром, приблизно, як середній грецький горіх – піни була ціла ванна, - вистачило б на три помивки голови!

Тому й розхід виходить дуже економним – по-перше, шампунь досить густий, по-друге, піниться інтенсивно, тому на одне використання його треба зовсім трішечки - 300 грамового флакончика вистачить надовго!

Незважаючи на таке рясне піноутворення, змивається шампунь легко та швидко.

Промиває волосся шампунь від забруднень дуже добре, за одне намилення прекрасно розчиняється і шкірний жир, і стайлінгові засоби, і будь-які інші забруднення. Двічі намилювати голову, особисто в мене, немає ніякої необхідності.

Волосся шампунь не обтяжує, об’єму не позбавляє.

Свербежу, лупи, алергічних чи будь-яких інших негативних реакцій шампунь у мене не викликав. Навіть не зважаючи на доволі агресивний склад і мою чутливість шкіри!

На графік миття голови не впливає, волосся забруднюється як звичайно.

Тепер щодо ефекту

Я його помітила вже після першого використання! Ще на етапі змивання відчувається, на скільки волосся гладеньке та м’яке!

Після висихання волосся об’ємне, живе, блискуче, дуже м’якеньке та гладке – не розпушене, не стирчить у всі сторони, не електризується. Реально відчувається, наскільки волосся зволожене – аж ніяк не чекала такого ефекту від шампуню! Якщо у вас волосся не надто сухе чи пошкоджене, думаю, можна обійтись (звичайно, при нагальній потребі) й без кондиціонеру.

У мене волосся нормальне, але по довжині пересушене і сильно пошкоджене після одного невдалого фарбування в салоні (правда, це було ще 2 роки назад, тому від того фарбування зараз тільки залишки, які сильно псують загальний вигляд волосся – я поступово це зрізаю, але повністю зрізати морально не готова, бо це буде дуже коротка зачіска), тому до використання цього шампуню боялась, що він буде для мене заважким, оскільки серія «Food for soft» розроблена більше для сухого волосся, однак мої побоювання були даремними! Після використання шампуню волосся абсолютно не обтяжене, навпаки, об’ємне, живе, розсипчасте, гарно зволожене та ретельно очищене!

Загалом, шампунь мені підійшов, він прекрасно виконує свою основну функцію – очищення шкіри голови та волосся від забруднень, водночас, зволожуючи пасма. До того ж, має дуже приємний аромат і економно використовується!

Дизайн флакону аналогічний тарі шампуню цієї ж серії – зелений пластиковий флакон з рожевими надписами. Різниця тільки у положенні самого флакону, який виконаний кришечкою донизу.

Об'єм кондиціонера300 мл.

Характеристика властивостей

Склад кондиціонеру схожий на склад шампуню із цієї ж серії, за винятком деяких компонентів, зокрема, ПАР. Всі ті ж олія авокадо, екстракти розмарину, деякі кислоти, а також консерванти, силікони і тому подібні компоненти, тому аналізувати дуже детально склад не бачу необхідності. Бо у випадку з профкосметикою – тут важливий тільки ефект!)

Консистенція кремоподібна, доволі густа.

Текстура однорідна.

Колір – кремово-білий, з жовтуватим підтоном.

Запах – аналогічний шампуню із цієї ж серії, але трішки більш насичений та концентрованіший. Деякий час залишається на волоссі (я відчуваю аромат близько півдоби після використання кондиціонеру), але запах не дратує, не відволікає, парфуми не перебиває.

Використання, результат і мої враження від застосування кондиціонеру Matrix Food For Soft

Використовую кондиціонер цілком стандартно: після миття голови наношу невелику кількість бальзаму на вологе, але віджате від зайвої рідини волосся по всій довжині, не зачіпаючи коренів. Витримую від 5 хв і довше – як вистачає часу, зазвичай – упродовж часу прийняття душу. Потім ретельно змиваю прохолодною водою, промокаю рушником, наношу на кінчики олійку чи крем і сушу природнім шляхом, рідше – феном.

У використанні кондиціонер дуже комфортний – таке враження, що після нанесення обволікає кожну волосинку і абсолютно не тече, дозволяючи спокійно прийняти душ/ванну.

Результат від застосування кондиціонеру, як і від інших засобів цієї серії, мені сподобався! Після висихання волосся гладеньке, м’яке, дуже легко розчісується, не стирчить, розсипчасте, січення візуально згладжується, легко вкладається, не електризується. Зволоження відчувається, але не на стільки інтенсивне, як після маски Matrix Food For Soft.

Волосся не обтяжує, але самі волосинки ущільнює.

Об’єм не краде.

Волосся після застосування кондиціонеру забруднюється як звичайно, графік миття голови не зміщується.

Загалом, кондиціонером я залишилась задоволеною! Свою пряму функцію кондиціонування, полегшення розчісування він виконує на відмінно! Та, помимо цього, надає волоссю деяке зволоження і, в загальному – більш доглянутий вигляд.

Дизайн

Масочка, надана на тестування, приїхала у пробному варіанті – в профольгованому пакетику об’ємом 30 мл – такої її кількості мені вистачило на 2 використання (волосся трішки нижче лопаток, тоненьке). В принципі, можна було б поділити й на 3 використання, але я люблю такі продукти наносити досить рясно) Для густого й довгого волосся такого пакетика вистачить, швидше за все, тільки на один раз.

Але такої кількості використань мені вистачило, щоб зрозуміти основні властивості маски та побачити її ефективність!

Характеристика властивостей

Склад в маски, в принципі, доволі цікавий! Як і в інших засобах лінійки "Food for soft", містить олії авокадо та соняшника, екстракти розмарину, деякі інші зволожуючі компоненти, яких немає в інших засобах цієї серії, наприклад, соєву олію, що є важливим джерелом лецитину і природним антиоксидантом. Дуже цікавим є те, що в складі міститься й популярний сонцезахисний фільтр (санскрін) – бутил метоксидибензоілметан, який класифікується як УФА-фільтр та поглинає сонячне випромінювання в діапазоні 320-400 нм. Звичайно, є у складі й консерванти, й розчинники, й тому подібні компоненти, але куди ж без них у профкосметиці…

Консистенція маски кремова, дуууже густа! Настільки густа, що тривалий час зберігатиме ту форму, яку їй надали і навіть вертикально її перевернувши.

Після нанесення на волосся не тече та не створює дискомфорту під час прийняття ванни/душу.

Колір - білий.

Запах витриманий в загальній концепції аромату засобів серії «Food for soft», але з якоюсь своєю «родзинкою» і більш солодкий. Відчувається на волоссі близько доби після використання маски, але не надто яскраво, парфуми, у всякому випадку, не перебиває точно! І з кожною годиною стає все менш інтенсивним.

Змивається маска легко та швидко, залишаючи полотно волосся дуже гладеньким.

Розхід економний за рахунок дуже густої текстури маски.

Волосся не обтяжує, об’єм не краде.

Використання, результат та мої враження від маски для волосся

Використовую дану маску згідно рекомендацій виробника: на вимите шампунем та акуратно віджате від зайвої вологи волосся (довжину легенько промокаю рушником) наношу середню порцію маски масажними рухами по всій довжині волосся, відступаючи від коренів сантиметрів 5-7. Маску я не економлю, але важливо й не переборщити з кількістю, оскільки продукція Матрікс дуже концентрована. Витримую на волоссі близько 10 хв, після чого змиваю теплою водою, а довжину ще ополіскую прохолодною водою. Потім – промокаю рушником, наношу незмивний засіб та сушу волосся як звичайно.

Так як у мене масочка у вигляді семплу, то використала я її тільки два рази, але й свої звичайні маски я використовую традиційно не більше 1-2 разів на тиждень, щоб не переживити волосся і не зумовити, таким чином, ще більшу сухість.

Маска легко й швидко змивається з волосся і вже під час цього відчувається, на скільки волосся гладесеньке!

По ефективності – маска шикарна! Як і волосся після її використання – зволожене, гладеньке, м’яке, розсипчасте, блискуче, січення пригладжене та робиться майже не помітним. А ще – волосся виглядає дуже живим і доглянутим.

От це справді професійний догляд!

Я маскою Matrix "Food for soft" дуже задоволена, бо після її використання я радію і любуюся виглядом свого волосся, чого в мене вже давненько не було… Тепер подумую над купівлею цілої баночки цієї маски, стримує тільки одне – її ціна)

Мультифункціональний спрей Matrix Miracle Creator мені особливо цікаво було спробувати, так як виробник обіцяє нам «не мало, не багато» - аж 20 функцій в одному засобі! Якщо чесно, мені було б достатньо і декількох, які я традиційно пред’являю до аналогічних засобів – захист від впливу високих температур та механічного пошкодження, усунення електризації волосся, зволоження, ароматизація та загальне візуальне покращення якості волосся. Чи вдалось мені отримати бажане – розповідаю далі по тексту)

Дизайн

У мене спрей представлений у форматі мініатюри об’ємом 30 мл – цього цілком достатньо, щоб зрозуміти дію та ефект від засобу та визначитися, чи хочу я його в повномірному варіанті. Засіб розфасований у стильний пластиковий флакон рожевого кольору, який в точності копіює повноформатний флакон.

Флакончик оснащений помпою-розпилювачем, який працює абсолютно безпроблемно, не заїдає, не «плюється», але рідину подає доволі рясно.

Розпилювач для гігієнічності міцно закривається пластиковою кришечкою.

Загалом, дизайн мені дуже сподобався – він такий традиційно-професійний – все, як я і люблю!)

Характеристика властивостей

Склад спрею досить непоганий як для засобу із сегменту «проф». Звичайно, не ідеальний, бо містить і консерванти, і ПАР та інші подібні речовини, проте не надто агресивні – і вони доволі традиційні для продуктів такого роду. Але у складі спрею міститься і досить велика кількість доглядових компонентів, в тому числі – й природнього походження, наприклад, кокосова, соєва, мигдальна олії, молочна кислота, рослинні протеїни. В цілому, якщо сильно не прискіпуватися, я складом залишилась задоволеною!

Консистенція дуже цікава, схожа на рідкувате молочко, хоч, традиційно, засоби такого типу й дії мають консистенцію, схожу на в’язку водичку.

Текстура однорідна.

Колір – молочно-білий, напівпрозорий.

Запах – солодкий, дуже насичений і виразний. Мені приємний, але для тих, хто не любить гучних віддушок – може здатися нав’язливим. Але це, звичайно, питання смаку. Аромат спрею зберігається на волоссі досить тривалий час (я відчуваю близько доби після нанесення), але з кожною годиною стає все менш інтенсивним і через декілька годин після розпилення відчувається буквально як легенька димка – мені такий ефект подобається, хоча я й не любитель яскравих і насичених ароматів в доглядовій косметиці.

Застосування та ефект від використання

Хоч виробник рекомендує наносити засіб на вологе після миття волосся, я вирішила протестувати спрей двома способами – наносячи на вологе та на сухе волосся.

На вологе волосся. Тут все стандартно – на помите та злегка підсушене рушником волосся роблю декілька розпилень (6-8) спрею по всій довжині волосся, уникаючи коренів. Далі прогладжую волосся руками, щоб засіб рівномірно розприділився по всій довжині. Даю волоссю висохнути самостійно чи з допомогою фену.

При такому способі нанесення ефект від спрею мені сподобався! Волосся: стає більш ущільненим (відчувається, наче кожна волосинка робиться більш грубшою та пружнішою), розгладженим (гарно приховуються всі січення по довжині та на кінчиках), більш блискучим, легко розчісується (а значить – менше механічно травмується) та не пушиться, легше вкладається; на дотик та вигляд волосся живе і не пересушене.

Як термозахист спрей працює однозначно! Навіть при сушінні феном на гарячому обдуві (в повсякденному житті я такого не роблю практично ніколи, але чого ж не зробиш задля повного тест-драйву нового засобу😁) волосся сильно не розігрівається та не стає на дотик пересушеним (як у мене буває при сушінні феном без хорошого термозахисту).

На сухе волосся. При такому способі використання помітила ефект швидкого кондиціонування та гарне розгладження волосся. Наприклад, після розплетення косички волосся хвилясте – якщо попшикати спреєм та легенько розгладити волосся руками – воно стане майже рівним. Звичайно, не таким ідеальним як після випрямляча, але без хвиль. Плюс м’яким на дотик, дуже живим, візуально приховуються пошкодження.

Волосся спрей не бруднить та сильно не обтяжує, об’єм не забирає (якщо не переборщити з кількістю).

Липкості чи відчутної плівки не залишає, пасма не склеює.

На графік миття голови не впливає.

Чесно кажучи, я не дуже любитель використовувати незмивні засоби для волосся у формі спреїв, так як надаю перевагу олійкам і кремам. Але Мультифункціональний спрей-догляд для волосся 20-в-1Matrix Miracle Creator мене приємно вразив! Він з гідністю виконав всі ті вимоги, які я ставлю перед й хочу бачити в такого типу засобах! Швидке кондиціонування, розгладження, термозахист, візуальне приховування пошкоджень, ароматизація – все це спрей виконує без претензій! Тому – задоволена і подумаю над купівлею повноформатного флакону.

За результатами мого тестування засобів із нової лінійки «Food for soft» та Мультифункціонального спрею Miracle Creator від Matrix, сказати, що мені сподобались ці засоби – це нічого не сказати! Вони справді забезпечують салонний догляд за волоссям в домашніх умовах! Я починала тестувати засоби по одному, щодня/через день добавляючи в догляд новий продукт, щоб побачити їх дію як самостійно, так і в комплексі. Але однозначно – ця серія засобів мені підійшла ідеально! Волосся після їх використання блискуче, гладеньке, розсипчасте і надзвичайно живе! Його хочеться торкатися, гратися ним, нюхати… Не даремно я так хотіла спробувати цю лінійку засобів! І так – вони відпрацьовують кожну гривню, що коштують!