Ta_nyaaaaaaa

Чи реально придбати РЕТИНОЛ до 200 грн???? Відповідаю впевнено: "ТАК!"

Чи реально придбати РЕТИНОЛ до 200 грн???? Відповідаю впевнено: "ТАК!"

З брендом Nacomi познайомилася абсолютно випадково, просто гортаючи сайт, обираючи нові плюшки для догляду за собою. Прочитала про сам бренд, він виявився польським і позиціонує себе як виробник натуральної косметики. Цінова політика дууууже манила, так як вартість на засоби така доступка.

Проаналізувавши велику кількість літератури, стан своєї шкіри, засоби від Nacomi, я вирішила обрати сироватку з концетрацією ретинолу 0,5 %. Це був мій перший ретинол, його повна назва Нічна сироватка для обличчя з ретинолом Nacomi Next Level Retinol 0,5 %.

У цьому пості я не буду розповідати про форми ретинолу, яка найкраща, як обрати для себе. Лише свої враження про цю сироватку, її дію на мою шкіру, і, звісно ж, покажу фото до/після. Відразу наголошу, що результат не ТІЛЬКИ від цього одного засобу, крім того я використовувала кислоти (у формі тоніків та сироваток, тільки НЕ В ОДНІЙ РУТИНІ З РЕТИНОЛОМ).

Загалом ретинол складна і підступна штука, тому щиро раджу детально ознайомитися про поєднання цієї діючої речовини з іншими активами, а також протипоказаннями.

Коротко про мою шкіру. Проблемна, чутлива, на момент початку використання ретинолу - з комедонами, сальні нитки (чорні цятки), постакне (завдяки ретинолу вдалось позбутись слідів, СЛАВА БОГУ!!! і цьому засобу).

Ціна на момент купівлі складала 175 грн. Щаслива я урвала на знижках))

Текстура доволі приємна, не жирна. Нагадує середньої щільності крем, має злегка жовтуватий відтінок, як це і притаманно засобам з ретинолом. Не тече, не залишає жирного блиску після нанесення.

Аромат ледь помітний, ненав'язливий, нейтральний.

Обʼєм стандартний для сироваток - 30 мл

Склад: Aqua, Glycerin, Coco-Caprylate/Caprate, Cetyl Alcohol, Panthenol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Glycine Soja Oil, Retinol, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Sodium Hyaluronate, Citrus Aurantium Amara Flower Extract, Jasminum Officinale Flower Extract, Lavandula Angustifolia Flower Extract, Paeonia Officinalis Flower Extract, Prunus Serrulata Flower Extract, Sambucus Nigra Flower Extract, Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Rosa Damascena Flower Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Raspberry Ketone, BHA, BHT, Tocopheryl Acetate, Benzyl Alcohol, Sodium Lauroyl Glutamate, Polysorbate 20, Propanediol, Dehydroacetic Acid, Benzyl Glycol, Ethylhexylglycerin.

Сайт, на якому я перевіряю косметичні засоби видав результат, згідно з яким стає зрозуміло, що продукт цілком безпечний :)

Спосіб застосування: використовувати 1 раз на день на ніч. Дівчатка, обов'язково СУХИМИ руками на СУХЕ обличчя!!! Хвилин 10-20 після нанесення, зачекавши повного поглинення шкірою, закриваю улюбленим кремчиком. Краще використовувати такий крем, що буде відновлювати захисний бар'єр шкіри, це дуже ВАЖЛИВО при використанні активів.

Горошинки сироватки (як на фото) дуже добре вистачає на все обличчя. Важливо не перестаратись з кількістю, бо може лущитися шкіра (фото також додам).

Надам короткий перелік продуктів, з якими бажано не поєднувати ретинол (в одній рутині, тобто ввечері) та з якими поєднувати можна:

  • КАТЕГОРИЧНО НІ - ретинол + кислоти (АНА/ВНА)
  • КАТЕГОРИЧНО НІ - ретинол + вітмін С. Вітамін С загалом краще використовувати у ранковій рутині. Також суто з власного досвіду не дуже радила б використовувати кислу форму вітаміну С при наявних запаленнях шкіри
  • КАТЕГОРИЧНО НІ - ретинол + бензоїл пероксил (це взагалі таке поєднання, що уб'є шкіру)

  • КАЖУ ТАК - ретинол + ніацинамід. Другий компонент навіть бажано використовувати під час застосування ретинолу
  • КАЖУ ТАК - ретинол + гіалуронова кислота. Вона так гарно зволожуватиме шкіру, що також важливо при лікуванні ретинолом
  • КАЖУ ТАК - ретинол + SPF (сонцезахисний крем). А це ОБОВ'ЯЗКОВО! Ніколи не забувайте наносити зранку SPF, і ОСОБЛИВО після ретинолу ♥

Щодо результату.

Спочатку слід пройти "веселий" етап чистки обличчя, коли весь бруд, всі прищики почнуть ще більше проявлятися. І видавлювати у жодному разі не можна. Мені тут поталанило трішки більше, так як цей період у мене тривав всього близько місяця, може трішки більше. А перші позитивні результати я помітила уже через 3 тижні. Остаточно шкіра обличчя прийшла в норму і максимально покращилася, очистилася, сказавши "гудбай" комедонам десь через 2 місяці.

Я залишилася дуууууууууууже задоволена. Засіб так круто підійшов моїй чутливій шкірі, прибрав запалення і навіть ПРИБРАВ повністю сліди від прищика, від якого я не могла позбавитися більше, ніж пів року. Ціна/якість абсолютно відповідають одна одній.

Даним продуктом не користуюсь уже 4 місяці (обмежуюся кислотами), однак шкіра до попереднього стану не повернулася. Так, вона не ідеальна, але більше з серйозними проблемами, як раніше, не стикаюсь.

Дякую за увагу до мого допису ♥

Бережи себе, красуне :)

*тон як завжди мій улюблений Purito ♥