Ta_nyaaaaaaa

Мій рятівник у холодну пору року ❄️ Бувай, суха обвітрена шкіра 👋🏻

Мій рятівник у холодну пору року ❄️ Бувай, суха обвітрена шкіра 👋🏻
Мій рятівник у холодну пору року ❄️ Бувай, суха обвітрена шкіра 👋🏻

Всім привіт 🤗

Сьогодні хочу порушити тему сухості шкіри. Екстремальної сухості. Побуду трішки відвертою 🥺 Уже більше 10 років я страждаю на один з видів дерматиту, який щороку стабільно з середини осені і приблизно до середини весни загострюється. Шкіра стає особливо чутливою, дуже сухою та навіть можуть з'являтися тріщини. Неприємно, боляче, інколи нестерпно.

Зимою стараюсь на 60-80% закривати обличчя, але і це часом не рятує. Вона сильно обвітрюється, пече і можуть з'являтися ранки дерматиту.

Під час чергового візиту до свого дерматолога я отримала декілька порад та настанов, зокрема і рекомендацію бальзами, про який сьогодні розповім. Ним є ліпідовідновлювальний бальзам для дуже сухої та схильної до атопії шкіри обличчя і тіла- La Roche-Posay Baume AP+M

Загалом з Лярош я знайома близько 2 років.

Розпочала знайомство з брендом з їх гелю для обличчя та тіла - La Roche-Posay Lipikar Gel Lavant. Чудовий гель, яким користувалась як для обличчя, так і для тіла. На одній із перших позицій складу - Ніацинамід, що дуже радувало. Ции гелем я користувалася під час лікування на ретиноїдах. Він - супер. М'яко і ніжно очищає, без побочок.

Наступним продуктом був точковий засіб Effaclar Duo. Для мене він найкращий серед усіх точкових засобів, що були. Повторювала покупку тричі і це не кінець :)

Згодом, уже разом з бальзамом для дуже сухої, схильної до атопічного дерматиту шкіри, про який йтиметься далі в дописі, взяла собі ліпідовідновлювальнрй очищувальний крем- гель для обличчя та тіла La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+. Чудово підійшов навіть моєму комбінованому типу шкіри.

До чого я це все? До того, що Лярош полюбився мені відразу, причому КОЖЕН із продуктів, що був.

Так, я знаю, що їх серія косметики для саме ПРОБЛЕМНОЇ ШКІРИ має зовсім не найкращий склад, там дуже багато спиртів і у багатьох вона викликала негативну реакцію.

Крім того, вся продукція, що у мене була від лярош не містить віддушок, взагалі жодних вроматів, для мене це величезний плюс, кайфую! Обожнюю косметику для обличчя без зайвих запахів 🥰

Бальзам представлений в пластиковому флаконі зі зручним дозатором. Дизайн простий і мінімалістичний, що характерно для бренда La Roche-Posay. Мені такий дуже до душі

Консистенція та Аромат:

Бальзам має щільну, густу, текстуру, яка зберігає свою форму навіть на тілі до розтирання. Так як це бальзам, то він дещо жирненький, однак загалом приємний на дотик.

Він без аромату, що робить його ідеальним для мене 🥺🫶🏻

На шкірі ще хвилин 20 після нанесення залишається ніби незначна жирненька плівочка. Але саме завдяки цьому шкіра більш захищена і зволожена 💧

*на пальчиках особливо помітний жирненький фініш і тонка плівочка після нанесення бальзаму

Baume AP+M спроектований передусім для інтенсивного зволоження та відновлення дуже сухої шкіри, з чим і справляється на всі 100000.

Він містить ніацинамід, який сприяє зменшенню запалення та знімає подразнення, а також масло ши (багате на вітамін А, який є потужним антиоксидантом, сприяє регенерації шкіри), інші компоненти, що допомагть зміцнити бар'єрну функцію шкіри. Завдяки інгредієнтам, бальзам ідеально підійшов для заспокоєння моєї шкіри, усунення подразнень.

Найсильніший ефект помічаю при застосуванні на дуже сухі ділянки шкіри, навіть з тріщинами і ранками. Бальзам допомагає швидше їм загоїтися. Також шкіра максимально зволожена і м'яка на дотик.

Проте є і мінус. Даний бальзам слід використовувати СИСТЕМАТИЧНО, інакше результат не такий видимий або дуже короткостроковий.

*відео з минулої зими, моя шкіра ввечері після 30-40 хв на вулиці. Після нанесення бальзаму, саме тому шкіра так блищить

ВИСНОВКИ:

Плюси:

1. Інтенсивне зволоження: Baume AP+M ефективно зволожує дуже суху шкіру, полегшуючи її стан.

2. Сприяє відновленню шкірного бар'єру: інгредієнти в складі допомагають покращити функцію бар'єру шкіри.

3. Підходить для чутливої шкіри: Відсутність аромату та гіпоалергенний склад роблять його добрим вибором для чутливої шкіри.

4. Застосування на шкірі з дерматитами. Baume AP+M може бути корисним для легкого заспокоєння шкіри з дерматитами, КРІМ використання лікувальних суто фармацевтичних засобів.

5. Прищвидшує загоєння ран, тріщин. Під дією бальзаму тривалість загоєння особисто у мене скоротилася майже вдвічі - 4-5 днів замість звичних 10-12. Мало того, інколи тріщини ставали хіба глибшими і могли не загоюватися кількі місяців 😭

Мінуси:

1. Висока вартість: В порівнянні з іншими вологозберігаючими та ліпідовідновлювальними засобами, Baume AP+M може здаватися більш дорогим.

2. Треба регулярно використовувати: Для досягнення найкращих результатів потрібно регулярно використовувати бальзам.

Сподіваюсь цей допис може бути корисний ☺️ Дякую за увагу та розуміння. Бути відвертою і розповісти про свою проблему було нелегко 🥺

Не забувайте про консультацію з лікарем! Даний бальзам - не лікуючий засіб, однак гарно слугує мені як попутній засіб при лікуванні та згладжування/пом'якшення жорсткої діі аптечних препаратів.