Ta_nyaaaaaaa

#bybsmakeupclub

#bybsmakeupclub

Краснеуки, усім привіт!

Дуже рада, що МейкапКлаб підняв таку важливу тему, за що висловлюю окрему подяку 🫶🏻

Дбання про здоров'я грудей - це важливий аспект життя кожної жінки. На жаль, рак грудей є однією з найпоширеніших форм раку серед жінок, і враховуючи, що у моїй родині були випадки цієї хвороби, зрозуміло, що ця тема для мене особливо важлива та чутлива.

На щастя, у мене немає наразі жодних серйозних проблем з грудьми. Єдине, з чим стикнулася - це розтяжки. У мене їх загалом на тілі дуже багато, у тому числі на грудях. Перші з'явилися ще 10 років тому. Я плакала, не приймала себе, вважала себе набагато гіршою за інших, не могла дивитись на себе в дзеркало, бо все це переходило в істерики. Усе це трапилося через гормональний стрибок, передусім через початок підліткового віку та статевого дозрівання. Згодом, на моїх грудях з'явилися ще додаткові "стрічки", тільки на цей раз уже через стрибки у вазі.

Наступним моїм комплексом став розмір. У класі я була однією з перших, хто одягнув бюстгалтер, у кого почали рости груди. Уже до 8-9 класу вони були зовсім немалого розміру. Звісно, через це я зазнавала булінгу, через що і почалися комплекси. З того часу я почала сутулитися і носити об'ємний одяг. На дівчат з маленькими грудьми я дивилася з великою заздрістю 🥺 Так, я часто чула, що груди повнять мене, що заганяло мене все більше у комплекси. Почувалася наче якось неповноцінною.

Крім того, часто у магазинах не могла знайти підходящий розмір...хотілось, як і всім: гарного, і зручного. А на більші груди таке знайти складно, думаю багато хто мене зрозуміє. Сама по собі я невеликого зросту і худощавої статури. Отож грудна клітина у мене маленька та вузенька, розмір бюсту 65-70 D/E. Як же складно знайти велику чашку на маленький об'єм..виробники напевно думають, що якщо велика чашка, то і великий об'єм під грудьми. Скільки разів зустрічала 80-100 D/E, і як складно знайти цю ж чашку з об'ємом 70. Останні декілька років зручні і гарні моделі знаходжу у Jasmine. Майже уся білизна тепер звідти. Якість 👍🏻, до того ж це український бренд. Саме завдяки Jasmine я навчилася підбирати правильний розмір, відмовилася від товстого поролону і нарешті знайшла гарні бюсти без Пуш-апу (взагалі дуже дивуюсь для чого такі виробляють для більших розмірів 😅). Також серед продукції згаданого бренду знайшла зручні топи, які ще й гарно підтримують зласім немалі груди 👍🏻

Так, зараз я уже сприймаю свої груди такими, які вони є, люблю і турбуюся про них.

Здоров'я грудей необхідно враховувати як невід'ємну частину загального здоров'я. Тут я хочу поділитися деякими порадами, які можуть допомогти дбати за грудьми та зменшити ризик розвитку раку грудей

Регулярне відвідування лікарів та проведення обстежень 🧑‍⚕️

Не стану обманювати, з цим я грішу. За своє життя була у мамолога всього двічі, однак почувши, що жодних проблем немає, розслабившись, більше я туди не з'являлася після другого візиту. Проте стараюсь щороку відвідувати жіночого лікаря хоча б у цілях профілактики. Тому можна сказати, що все під контролем 💕

• Здоровий спосіб життя🏓🤾‍♀️

Ведіть здоровий спосіб життя, включаючи збалансоване харчування та регулярну фізичну активність (або хоча б інколи 😊😊😊).

Коли я вперше зіштовхнулась з розтяжками я пробувала і спорт, і масаж, і крема - усе це (скоріш за все у сукупності) таки дало результат! Крім того, не дарма кажуть "у здоровому тілі здоровий дух" 😉

Самообстеження 👐

Ну без цього ніяк)

Регулярно проводьте самообстеження грудей, шукаючи будь-які зміни, такі як вузли, згущення, втрату чутливості чи будь-яку іншу незвичайну симптоматику. Пам'ятайте, вчасне виявлення змін може бути ключем до успішного лікування!!!

Я надивчилась фото/відео-інструкцій як це правильно робити, і з тих пір проводжу сама собі такі міні-обстеження.

• Обирайте зручну і обов'язково ЗА РОЗМІРОМ білизну ❗️

Це дуже важливо, надзвичайно важливо! Не будьте як я у свій підлітковий вік. Намагаючись видати бажане за дійсне, я займалась самообманом і не раз купувала білизну не за розміром. Благо, з часом навчилась підбирати правильно. Крім того, я майже повністю перейшла на легку, м'яку білизну, яка ще й гарно підтримує груди. Не уявляю уже на собі товстий поролон, товстезні, до болю неприємні кісточки (лише з більш м'якого матеріалу, бо повністю від них ніяк не відмовитись з чашкою D/E).

Знайдіть спеціаліста, вивчіть тему самостійно, але не нехтуйте цим пунктиком ніколи 🥺

• Захист від сонця 🌞

Усім відомо про негативний вплив сонця на шкіру.

Захищайте свою шкіру від надмірного сонця, використовуючи сонцезахисний крем та носячи захисний одяг.

Влітку завжди стараюсь не забувати наносити СПФ не лише на обличчя, а й на шию та зону декольте.

• Любіть і приймайте себе 💕

Один з найголовніших пунктів, я вважаю. Не цькуйте, любіть, дорожіть собою. Ви - єдина людина, яка буде з Вами до кінця.

Не зважайте на слова оточуючих. Усе це може призвести до проблем.

Як на мене, дбання про здоров'я грудей - це не лише про любов до свого тіла та піклування про нього, а й прямий обов'язок перед собою. Спостереження і вчасні дії можуть допомогти вам залишитися здоровою та зменшити ризик розвитку раку грудей. Також хочу наголосити, щоб ви ніколи не боялись звертатися до фахівців та робити все можливе для підтримки свого здоров'я!

Усіх обійняла 🤗