Ta_nyaaaaaaa

#notscarywithmakeupclub Активи, що спочатку налякали мене, а потім відлякали комедони🤭

#notscarywithmakeupclub Активи, що спочатку налякали мене, а потім відлякали комедони🤭

Привіт усім 🤗

Сьоголні з радістю поділюся засобами, які відлякали висипи з мого обличчя, шкіру голови від жирності, а п'яточки зробили гладенькими. І так, всі ці засоби позиціонуються як для обличчя. Про деякі з них уже були окремі докази, про деякі розповім вперше)

Крім того, усі засоби з вибірки бюджетні 😊

З цього тоніка розпочалось моє знайомство ще кислотами та активами загалом. До нього у мене не було жодного подібного засобу.

Він містить мигдальну та молочну кислоти для боротьби з висипаннями та гіалуронову кислоту для зволоження.

Тонік Bielenda Skin Clinic Professional Mezo ідеально підійде для новачків, для знайомства шкіри з кислотами. Він зовсім не агресивний, діє м'яко та ефективно.

Додаю своє перше до/після завдяки цьому тоніку.

Ціна на нього 🔥 Він - моя щира рекомендація. Хоч він і "слабенький" уже для мене, все одно беру час від часу, це десь 5 баночка. Чергую при догляді з ретинолом (Обов'язково не в одній рутині). Аромат у нього теж дуже приємний, свіжо-фруктовий. Ним ви не спалите шкіру, не зруйнуєте захисний бар'єр. Це найбільш м'який тонік з кислотами, який у мене був у використанні.

Про неї я уже писала в окремому дописі - https://club.makeup.com.ua/post/19754/.

Я не те, що боялася ретинолу у складі засобів (у будь-яких формах), а й боялася самого слова 🤣 Однак зовсім не шкодую, що спробувала.

Для мене це супер-дієва бюджетна знахідка. Користуватся починала за схемою "ретинолових сходинок", поступово збільшуючи частоту нанесення. Строго на ніч і строго зверху закриваючи засобами для відновлення захисного бар'єру шкіри.

Обрала для себе середню концентрацію - 0.5%. У бренду представлені сироватки з концентрацією ретинолу від 0,25 % до 1 %. Раджу починати з мінімального.

Ця сироватка приблизно чекз 1,5-2 місяців використання "повитягувала" усі закриті висипи зовні і зробила шкіру більш гладкою та пружною.

Також прикріпляю ДО/ПІСЛЯ. Хто уже готовий спробувати ретинол - раджу починати з цього. М'який у дії, бюджетний, дієвий.

Дуже цікавий тонік, який для мене виявився мультифункціональеим) Саме його я люблю використовувати не за прямим призначенням. Про це нижче 👇🏻

Тонік містить 7% гліколевоі кислоти, що вважається немал концентрацією.

Що робить гліколева кислота?

• відлущує старі клітини, які роблять шкіру тьмяною;

• зменшує висипання, чорні цятки;

• усуває рубці від акне та освітлює пігментні плями;

• вирівнює тон шкіри;

• звужує пори;

• сприяє розгладженню зморшок.

Однак цей засіб може не підійти для чутливої шкіри, для неї краще обрати азелаїнову або молочну кислоти. Якщо хочете саме гліколеву, то я б радила починати з нижчого рівня концентрації - наприклад, тонік Pixi з концентрацією гліколевоі кислоти 5% + містить заспокійливі екстракти рослин.

Для мене саме цей тонік надто агресивний (маю комбі, чутливу шкіру), якщо наносити на все обличчя, але круто працює, якщо наносити лише на носик та підборіддя. Гарно освітлювало невеликі пост-акне.

Об'єм у тоніка The Ordinary ну такий вже величезний. Користуюсь 8+ місяців сама, відливала подругам і він ніяк не закінчується.

У які способи не за призначенням я використовую тонік з гліколевою кислотою?

1) На шкіру голови для подовження свіжості волосся. Засіб на відмінно бореться з жирністю шкіри голови, продовжуючи свіжість вимитого волосся 👍🏻 Навіть літом вистачає на 3-4 дні.

2) На під🐭🐭, тобто пахви. Чудово справляється також із зниженням потовиділення. Також в основному використовую такий спосіб влітку.

3) На ніжки, а саме стопи і п'яточки 👣 Гарно відлущує омертвілу шкіру, роблячи ніжки гладенькими і м'якими на дотик.

Про цей колись мега-популярний пілінг писала зовсім недавно в окремому дописі - https://club.makeup.com.ua/post/20533/

Пілінг містить досить велику концентрацію кислот - АНА 30% та ВНА 2 %.

Підійде він передусім НЕ чутливій проблемній, жирній чи комбі шкірі. Ідеально "відлякує" чорні крапки, моментально вирівнює тон шкіри та допомагає прибрати пост-акне.

Наносити строго за інструкцією 7-10 хв, не більше.

Так як для моєї чутливої шкіри цей тонік не зовсім підійшов, бо працює жорстко (АЛЕ ЕФЕКТИВНО), то я використовую його також не зовсім за призначенням 🤭

Його я наношу також на ніжки та залишаю на 15-20 хв. Довше, ніж можна на обличчі, але шкіра на ніжках більш товста та щільна, тому ніякого дискомфорту не відчуваю. Після змиття ніжки ідеально гладкі та м'які.

Для обличчя використовувала, як і попередній тонік, лише на ніс та підборіддя.

Отож хоч і популярність цього пілінгу минула, він все одно вартий уваги, бо ефективно бореться із проблемами, з якими має боротися.

Таким чином, я поділилася з вами своєю добіркою засобів, які спочатку відлякували мене своїми страшними (як мені спочатку здавалося) словами у назвах - кислоти, ретинол, але згодом відлякали закриті комедони та чорні цятки з мого обличчя. Крім того, деякі з описаних допомагають довше зберігати свіжість волосся, зменшити потовиділення і навіть зробити ніжки гладенькими та доглянутими.

❗Не забувайте при використанні активів дбати про відновлення захисного бар'єру шкіри❗️Застосовуйте загоювальні, заспокійливі та відновлювальні засоби. НЕ використовуйте ретинол та кислоти, вітамін С та кислоти в ОДНІЙ рутині. НЕ забувайте про спф.

Сподіваюся, було корисно!

Дякую клубу Мейкап за черговий цікавий челендж, завдяки якому я створила перевірену мною добірку ефективних засобів для "відлякування" популярних проблем 😉

Бережіть себе! Обіймаю кожну 🙃💕