qereply

#notscarywithmakeupclub

#notscarywithmakeupclub

Мої проблеми зі шкірою почались в 13 років: пішли перші висипання, з якими борюсь і досі.. Наразі моя шкіра проблемна, чутлива та схильна до алергічних реакцій

Близько року тому почала відкривати для себе "страшні" компоненти - кислоти, ніцинамід, слиз равлика, ретинол

Звісно, не всі перелічені компоненти тестувала, бо ставлюся до цього з обережністю, після того, як лікувала дерматит двічі за це літо та після невдалого досвіду з ніацинамідом😣

Моє знайомство зі "страшними" компонентами почалося з ніацинаміду, близько 9 місяців тому

• Ніацинамід - це водорозчинна форма вітаміну B3, він стимулює синтез природного колагену і керамідів, має ряд протизапальних, регенеративних і антиоксидантних властивостей, які науково підтверджені. Простими словами - зволожує, омолоджує, зменшує пігментацію і бореться з акне

Що ж може бути краще, подумала я 9 місяців тому. Заказала тонік з ніацинамідом, використала вечором, а вже зранку прокидаюсь з обсипаним обличчям🫠 Після цього відклала його подалі від себе, але через півроку вирішила дати йому другий шанс, десь почула, що то був так званий період чистки. Покористувалась один день - посипало, другий - знов посипало, третій - все обличчя червоне і в прищах, які потім сходили ще 2 неділі!!😳

Досі бачу в тіктоці багато відео про ніацинамід і всі говорять який він класний, хтось каже що то нормально, якщо зʼявилися прищі від нього, хтось каже що ні

Але другий шанс користування ніацинамідом для мене був остаточним, відклала його подалі від себе і навіть дивитися на нього лячно😹 Тепер продивляюся склад кожного продукту і якщо там є ніацинамід - то не для мене)

Тим не менш, своїм невдалим досвідом лякати вас не хочу, адже моя шкіра дуже вибаглива і чутлива, є багато випадків коли дівчатам дійсно підходить і допомогає ніацинамід❤️

На моїй шкірі залишаються майже завжди сліди від прищів - постакне. Літом я почула про Вітамін С і одразу ж захотіла його спробувати, давайте розберемося для чого ж він взагалі потрібен😌

• Вітамін С бореться з постакне, пігментацією, ущільнює кровоносні судини, додає сяйво шкірі та робить її тон рівномірним.
  • Він існує в кислій та не кислій формі: кисла форма не дозволена шкірі з запаленнями, після відкриття можна користуватися 3-4 неділі, особливо дієва проти пігментації; не кисла форма підходить для шкіри з активними висипами, подразненням, та має мʼяку дію🎀

Для себе я придбала сироватку з не кислим Вітаміном С від Cos De Baha, користуюся нею вже майже два місяці) Від неї трохи залишається липкий шар на шкірі, але він зникає менш ніж за годину

Сироватка зволожує шкіру та надає їй сяйво, тон шкіри став більш рівномірним, ніж раніше. Та найголовніше, вона дійсно помітно висвітлила сліди від прищів😍

Нажаль не знайшла саме цю сироватку на мейкапі, аби прикріпити тут, але прикріпила сироватку з кислою формою вітаміну С)

На даний момент цей компонент в догляді за шкірою лякає лише своєю ефективністю, дівчата, рекомендую від усього серця💕