Ta_nyaaaaaaa

Лавандова вода: кому і для чого? 🤔💧 Чи можна назвати запашну воду Mayur лавандовою?

Лавандова вода: кому і для чого? 🤔💧 Чи можна назвати запашну воду Mayur лавандовою?
Лавандова вода: кому і для чого? 🤔💧 Чи можна назвати запашну воду Mayur лавандовою?

Вітаю! Рада знову тебе бачити 🙃

Зовсім недавно я відкрила для себе новинку у світі доглядової косметики - лавандову воду, або як її ще називають гідролат лаванди.

Ухопила я її знову ж таки випадково на акції з великої цікавості. І не дарма, але про це нижче)

Косметичний бренд Mayur для мене майже невідомий, бо у мене була від них лише хна для фарбування брів. До речі, кожна баночка подобалася, просто згодом моя шкіра перестала сприймати хну взагалі, вона навіть не схвачувалася, тому я перейшла на фарбу.

Отож спочатку пропоную поговорити трішки про цей бренд) Що особливо тішить, так це те, що Mayur - наш, український бренд косметики 🇺🇦❤️

Виробником торгової марки Mayur є компанія Biofarma, що заявила про себе на косметичному ринку України в 2006 році. Основна продукція Маюр - засоби по відходу за тілом і волоссям, виготовлені по аюрведичних рецептах.

Центральний офіс ТМ знаходиться у столиці.

Популярність бренду Mayur побудована на використанні ним натуральних, екологічно чистих інгредієнтів для виготовлення їх косметики. Вони біорозкладні і безпечні для довкілля

Лавандова вода або гідролітак лаванди отримують з квіток лаванди методом парової дистиляціі. Як це відбувається? Через суцвіття лаванди пропускають пару, яка згодом охолоджується і отримують дистильовану воду з розчиненими в ній екстрактами рослини.

М'яка та ніжна вода з ароматом лаванди підходить для всіх типів шкіри. Гідролат тонізує та зволожує шкіру, заспокоюючи її. Лавандова вода знімає набряки, почервоніння, сприяє загоєнню шкіри. Окрім того, завдяки своєму аромату (освіжаючий, поєднує запах квітів лаванди з нотками деревини), вона чудово діє на нервову систему: знімає напруження та відволікає від турбот.

Рекомендується для використання при дерматитах, псоріазі, екземі, сонячних опіках. Може використовуватися для розпилення на шкіру голови для зменшення подразнення і зміцнення волосся.

Що нам розповідає про запашну воду "Лаванда" ТМ Mayur:

• має освіжаючий аромат;

• підходить для догляду за волоссям, тілом та обличчям;

• має антибактеріальні, бактерицидні, заспокійливі властивості;

• підходить для догляду за будь-яким типом шкіри;

• робить шкіру пружною, очищає, зволожує і живить;

• нормалізує роботу сальних залоз, усуває набряклїсть, запальні процеси, лущення, почервоніння, свербіж;

• надає освіжаючу, оновлюючу, регенеруючу дію, є ефективним засобом для профілактики утворення зморшок;

• істотно полегшує стан шкіри про сонячнихтопіках, зменшує біль і відчуття печіння;

• рекомендується також оозпоискквати на тіло і волосся після миття;

• регулярне вимирання в корені волосся усуває лупу, ламкімть і надмірне випадіння, полегшує розчісування, надає м'якість, блиск і ніжний аромат;

• використовується як природний дезодорант.

Mayur радить зробити тест на алергію; замочити ватний диск, протерти обличчя, шию, зону декольте; розприскати на волосся, втрати в коріння; розприскати на тіло, залишити до повного висихання.

Окрім всього вищезазначеного, про запашну воду на сайті вказано наступне (те, про що не згадується безпосередньо на етикетці флакону):

Продукт вирівнює тон шкіри, заряджає клітини енергією, очищає пори, делікатно видаляє мейкап, заспокоює покрив і повертає шкірі еластичність і пружність. Завдяки ніжному аромату лаванди, вода позитивно впливає на нервову систему та допомагає долати стрес. Формула продукту не містить спирту, консервантів та ароматизаторів, тому водичку можна застосовувати для догляду за чутливою шкірою. Продукт є ефективним у боротьбі із подразненнями. Він загоює дрібні пошкодження, підтягує шкіру, покращує тургор, розгладжує сіточку дрібних зморшок, дарує покриву омолодження та підвищує природні захисні властивості епідермісу. Ця запашна вода поверне шкірі вашого тіла здоров'я, приємний відтінок, гладкість і красу.

Після декількох опрацьованих статей про лавандовову воду (гідролат) я зробила висновки, що запашна вода "Лаванда" від Mayur не є лавандовим гідролатом. Я можу помилятися. Однак бренд і не називає цей розчин гідролатом, тому у мене питань до них немає. Переглянувши декілька інших флаконів саме гідролату я помітила, що їх склад становить всього один компонент - запашна вода. Крім того, лавандова вода деяких інших виробників не мість жодних консервантів.

Запашна вода він Mayur теж досить непогана, так як не містить SLES/SLS, парабенів, силіконів та спирту. Її склад: вода очищена, ефірна олія лаванди, сорбат калію (рослинний консервант).

Обійшлась вона мені всього у 29 грн, а це у 2-5 разів менша ціна, ніж у виробників саме гідролату (без ефірних олій та консервантів у складі).

Признаюся, що за цю вартість я взагалі нічого не очікувала від цієї водички, однак вона мені дуже сподобалася, загальні враження 🔥

Як же я її використовую?

Пропоную розглянути застосування для різних частин тіла.

Обличчя.

1) Використовую як тонік для обличчя. Не скажу, що є якийсь супер-зволожуючий ефект, але приємне заспокоєння шкіри обличчя помітне відразу.

2) Розпилюю на обличчя для освіження. Ідеально буде на літо. Планую використовувати цю запашну воду замість термальної води. По відчуттях майже те саме, але завдяки аромату приємніше))

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Висновки щодо застосування лавандової води для обличчя: ідеально освіжає, тонізує та заспокоює. Висипань, свербежу чи інших неприємних відчуттів не викликав.

Не вірю у дієвість такої води стосовно змиття макіяжу, очищення шкіри і зменшення зморшок. Однак навіть той результат, який вона дає на обличчі - уже досить добре 👍🏻

Волосся.

1) По довжині волосся. Як результат - волосся більш м'яке. Аромат тримається декілька хвилин і зникає.

2) На корені волосся. Так як страждаю на дерматит, часто місцями турбує сухість і свербіж. Лавандова вода Mayur з легкістю справляється з усуненням цих проблем досить швидко.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Висновки щодо застосування лавандової води для волосся: гарно заспокоює, а також посилює природний блиск волосся на коренях, пом'якшує по довжині. Ефекту щодо зменшення випадіння волосся, прискорення росту чи зміцнення не помітила. Можливо треба більше часу, а можливо не варто надіятися на чудо 🙃

Тіло.

1. Після душу наносила декілька разів, як інколи наношу термальну воду. Майже жодного ефекту не помітила, окрім приємного аромату на 2-3 хв та бархатистої шкіри.

2. На невеликі рани/подряпини.

Нещодавно я ділилася своєю історією у клубі, як у мене з'явилися маленькі кошенята по 1,5 місяці - https://club.makeup.com.ua/looks/21242/ До речі, ми врятували усіх і уже 4 прилаштували) Два з усіх досі у мене: одного вирішила залишити собі, іншого забере рідний брат 🥰 Так от, у зв'язку з появою кошенят мої руки стали схожими на страшне місиво 🥲 Глибокі, болючі порізи. У мене така особливість організму, що будь-які рани/порізи/укуси загоюються дуже довго.

Так, я почала використовувати запашну лавандову воду на ці подряпини. Розприскувала зранку і на ніч. Уже через 2 дні я помітила, що рани почали стягуватися і засихати, а відчуття полегшення і заспокоєння наступали відразу після застосування розчину.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Висновки щодо застосування лавандової води для тіла: запашна вода дійсно допомагає пришвидшити загоєння ран, а також робить шкіру бархатною на дотик.

Окрім згаданих способів використання, вважаю за необхідне виділити застосування запашної води у кімнаті/робочому місці/ місці сну. Використовуючи цей засіб у такий спосіб, я чітко помітила заспокійливий ефект на нервову систему і загальне поліпшення психоемоційного стану. Після тяжкого робочого/навчального дня, для покращення сну чи процесу засинання. Особисто мене декілька лавандових бризгів у повітря дуже заспокоюють мене.

Останнім часом мене турбували проблеми із засинанням. Могла лежати по 2 год у ліжку і не засинати. Відтепер я роблю 5-10 пшиків у повітря перед тим, як лягати у ліжко. І вуаля, з початком застосування цього способу, процес засранені значно пришвидшився.

Отже, я залишилася дуже задоволена даним спреєм. Для мене - це знахідка і я обов'язково повторю його покупку як мінімум для того, щоб замінити ним на літо термальну воду 💧🙃

P.S. зацінив навіть мій муркотун Льова (особливо квіти лаванди, хехе🤭)

Дякую, що були зі мною 😊❤️