Mila__Mi

#notscarywithmakeupclub

#notscarywithmakeupclub
#notscarywithmakeupclub
#notscarywithmakeupclub

В період ковіду мене знатно накрило, з'явилися закриті комедони та прояви акне. Для мене то було просто якимось жахом (точно актуальна тематика Хеллоїну), адже в підлітковому віці в мене все було нормально зі шкірою (користувалася на той момент гелем для вмивання та тоніком з саліциловою кислотою і звичайним кремом для обличчя від Nivea) і я могла спокійно ходити без макіяжу. Не відкидаю, що окрім ковіду, можливо неякісного догляду на це ще могли вплинути стреси (втрата бабусі, дідуся та інше), внутрішні збої в організмі (проблеми ЖКТ та гормональне). В той момент я пробувала різні засоби, але чомусь дуже активні кислоти включати якось побоювалася, бо начиталася тоді різного ...

Але коли я не бачила ніяких результатів від тих засобів якими користувалася, а тоналки не перекривали оту всю історію. Ось тоді мені на очі попався кислотний тонер від корейського бренду, який я все ж таки вирішили спробувати і він зміг в більшій мірі вирішити мою проблему зі шкірою. Саме з нього і почалося моє знайомство з корейськими брендами ...

Основні складові засобу, а саме його активні кислоти, загальний відсоток 4,2 %, які поділяються на три групи:
🔸AHA-кислоти (гліколева 2,1 % та молочна кислота 0,9%) відлущують ороговілий шар епідермісу, допоможуть видалити омертвілі клітини шкіри та інші забруднення, які закупорюють пори.
🔸ВНА-кислоти 0,5% (бетаїн саліцилат та саліцилова кислота) розчиняють комедони, допомагають очистити шкіру від більш глибоких, підшкірних забруднень та надлишків себуму в порах, нормалізує водно-жировий баланс шкіри.
🔸РНА-кислоти 0,7% (глюконолактон і лактобіонова кислота) запобігають втраті вологи і м'яко відлущують, заспокоюють та усувають подразнення на шкірі.

А ще є додаткові компоненти: алантоїн, гіалурононат натрія, пантенол та спирт.

У цього тонера гарно об'єднані між собою кислоти, які ладні делікатно та ефективно працювати з проблемною шкірою обличчя.

🍊За кольором він світло-жовтий, консистенція рідка, як водичка. Я би назвала цей засіб тоніком, аніж тонером, адже тонери зазвичай більш густої консистенції.

🍊В ароматі добре відчувається яскравий мікс кислот, які ще деякий час після застосування відчуваються на шкірі.

Наносити на шкіру кислотні тоніки я би радила за допомогою ватного диску (так ви надасте шкірі додаткове очищення після вмивання і таким чином ви зайвого точного не наберете).

🍊Використовувала його у вечірньому догляді після вмивання, наносила ватним диском і чекала десь ~ 1 хв, щоб він повністю поглинувся шкірою. Після тонеру зазвичай наносила легку зволожуючу сироватку та крем, або тільки один крем, але гарно зволожуючий. Важливо, щоб ці засоби не були комедогенні, вони повинні бути перевірені вами завчасно.

🍊Використовувала його у вечірньому догляді після вмивання, наносила ватним диском і чекала десь ~ 1 хв, щоб він повністю поглинувся шкірою.Після тонеру зазвичай наносила легку зволожуючу сироватку та крем, або тільки один крем, але гарно зволожуючий. Важливо, щоб ці засоби не були комедогенні, вони повинні бути перевірені вами завчасно.

Після тонеру зазвичай наносила легку зволожуючу сироватку та крем, або тільки один крем, але гарно зволожуючий. Важливо, щоб ці засоби не були комедогенні, вони повинні бути перевірені вами завчасно.Після тонеру зазвичай наносила легку зволожуючу сироватку та крем, або тільки один крем, але гарно зволожуючий. Важливо, щоб ці засоби не були комедогенні, вони повинні бути перевірені вами завчасно.

Зранку після звичного догляду рекомендую наносити добрий крем з SPF, особливо якщо ви збираєтеся на вулицю (особливо в сонячну погоду), щоб запобігти прояві пігментації (навіть незважаючи на низький % кислот у складі, краще захиститися 🛡️).

Він може трошки пощіпувати і це нормально для такого засобу (не викликаючи при цьому жодного дискомфорту). Якщо довго використовувати, може з'явитися відчуття сухості (адже у складі окрім кислот є ще спирт), але завдяки якісному зволожуючому крему, альгінатними, або зволожуючим масочкам все швидко проходить.

🍊Розхід в нього мінімальний, я використовувала його періодами, тобто запалення та прищі проходили, комедони та прояви акне (освітлювалися і переходили в пост-акне) в рази зменшувалися і я замінювала цей тонік на інший, зволожуючий, щоб відновився шкірний бар'єр.

🍊Його великий плюс в тому, що він працює швидко, м'яко та ефективно, надаючи шкірі здорового, свіжого, сяючого кольору обличчя. Це один з найкращих засобів що в мене був для моєї проблемної шкіри і я його дуже рекомендую!

Для наочності прикріплюю фото ДО/ПІСЛЯ (фото ДО, було зроблено при вечірнього штучному освітленні, але як чітко видно в якому жахливому стані була тоді моя шкіра обличчя 😥)

Цей тонік в рази бюджетніший від всім відомого польського бренду Eveline. Він призначений для проблемної шкіри і містить в собі саліцилову, гліколеву, молочну, яблучну, лимонну та глюкуронову кислоти, алое вера, фермент чорного чаю, ніацинамід та гліцерин. Погодьтеся, дуже гарні складові як для бюджету🤔 Так, вони не такі активні як в корейському тоніку, але теж добрі і гарно підійдуть як для початківців які знайомляться з кислотами так і для підтримання ефекту здорової шкіри.

🌿В нього приємний квітковий аромат, але з ноткою саліцилової кислоти, може відчуватися на шкірі після використання.

🌿При збовтуванні та при виході на ватний диск стає наче мильним 🤔 Як я розумію він йде як додаткове очищення після вмивання, тому я зазвичай наносила його саме ватним диском і подалі від зони навколо очей 👀 (так, як і попередній, вище описаний тонік, бо це ж кислоти, не забуваємо).

🌿Тонік дає чудове додаткове очищення після вмивання, нормалізує вироблення себуму, матує шкіру, помітно звужує пори, зменшує запалення, так як володіє антибактеріальною дією, виводить токсини та робить трохи світлішими чорні цятки.

Він добре підійде для комбінованої, жирної та трохи проблемної шкіри, чутливій шкірі індивідуально (мені особисто підійшов).

З цієї ж серії від Eveline можу порекомендувати точковий антибактеріальний гель. Дуже бюджетний та ефективний засіб в боротьбі з точковими запаленнями на шкірі (при чому як на обличчі, так і на тілі).

🧏🏻‍♀️Зручний у використанні, бо має дозуючий носик. Але не рекомендую використовувати один засіб декільком особам (наприклад користуюся я і дам ще сестрі, мамі, тітці і т.д) бо це може бути переносником бактерій (якщо ви ДО, наносили засіб дозатором собі прямо на запалення)

🧏🏻‍♀️Аромат такий самий як і в тоніка

🧏🏻‍♀️У складі є саліцилова кислота, цинк, гліцерин, екстракт коноплі та аморфофалус кон'як

Наноситься точково на запалення, спочатку треба дати йому трохи часу, аби він підсохнув і застиг прозорою плівочкою і чекати, коли він подіє. Наносите зранку і побачите результат вже ближче до вечора, або на ніч

🧏🏻‍♀️Засіб перші хвилини після нанесення може трохи пощіпувати, але не викликає дискомфорту

🧏🏻‍♀️Щодо ефекту: він прекрасно зменшує почервоніння та знімає запалення, аж до повного його зникнення

Я вважаю, що такий засіб обов'язково повинен бути у жіночій косметичці (особливо у критичні дні). Дуже бюджетний та дійсно ефективний 👍🏻

Ось такими були мої засоби у боротьбі з прищами, закритими комедонами та проявами акне. Дякую, що прочитали до кінця 🧡