danabeauty

Комбуча #notscarywithmakeupclub

Комбуча  #notscarywithmakeupclub

Комбуча - стародавній ферментований чай. Звідки він взявся? Джерела вказують, що напій і екстракт з нього був популярний в Японії, країнах Південно-Східної Азії і в Тибеті ще багато століть тому. Японською мовою напій називається «комбутя», що в перекладі означає «чай з морської капусти».
Якщо коротко, то чайний гриб виготовляється з симбіотичної культури бактерій і дріжджів (SCOBY)
- симбіоз дріжджів і оцтовокислих бактерій. А комбуча – квас, тільки не з хліба, а з чаю.
Комбуча багата на пробіотики, антиоксиданти, декілька вітамінів групи В. Зміцнює імунітет, позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, на роботу серця, нормалізує тиск, знижує ризик хронічних захворювань, підтримує рівень цукру у крові.

У процесі ферментації комбучі утворюються сполуки, що мають антиоксидантні, зволожувальні та омолоджувальні властивості.
Крім того, натуральні кислоти (оцтова та глюконова) відомі своїми відлущувальними та pH-балансувальними властивостями.

Розглянемо детальніше основні переваги комбучі для шкіри:
✅Антиоксидантні властивості: Комбуча є потужним джерелом антиоксидантів, що борються з вільними радикалами на шкірі, які відповідальні за окислювальний процес, який призводить до передчасного старіння, появи зморшок і зниження еластичності шкіри.
✅Гідратація: Ферментації різних бактерій, що виробляють гіалуронову кислоту, сприяє зволоженню шкіри, надаючи їй підтягнутого і свіжого вигляду.
✅Освітлення і вирівнювання тону шкіри: Глюконова кислота діє як м'який відлущувальний засіб.
✅Балансування pH шкіри: кислотність комбучі допомагає збалансувати рівень pH шкіри, зміцнюючи її захист від шкідливих речовин і потенційних подразників.
✅Протизапальні властивості: Деякі сполуки, що входять до складу комбучі, мають протизапальні властивості, що допомагає заспокоїти подразнену шкіру.
✅Стимулювання вироблення колагену: Антиоксидантні властивості комбучі не тільки захищають колаген від руйнування, а й стимулюють його вироблення.
✅ Підтримка мікробного балансу: за допомогою пробіотиків.

Влітку пощастило мені затестити комбучу від Dr.Ceuracle.
Це справжній скарб! Зволоження, тонізація, заспокоєння, відновлення. Один продукт може замінити тонік/тонер, есенцію/сироватку та крем. Ох якби ще там були spf-фільтри,😅 ціни б не було такому продукту👍🏻

У Dr.Ceuracle є два об'єми: 18 мл та повнорозмірні 150 мл. Мініатюри вистачає на 2-3 місяці щоденного використання, потрібна всього одна маленька капелька засобу. Він дуже класно розподіляється по шкірі, швидко впитується та робить її неймовірно зволоженою та свіжою на вигляд, ні жирного блиску, ні скочування я не відчувала на шкірі ☺️
Ціна звісно не з найдешевших, навіть за мініатюру, але є багато крутих аналогів, до прикладу: тонер для обличчя Medi-Peel Hyal Kombucha Tea-Tox Toner, Moday Kombucha 3-в-1.

.. то це 100% була б комбуча! Ця крихітка рятувала мене від сухості, від відчуття стягненої шкіри, коли не вистачало зволоження. Вона повністю замінювала мені тонер та крем, та добряче економила час у ранкових зборах ( признавайтеся, кому також не вистачає часу для нанесення всіх засобів по догляду вранці?😅)