Yuriivna 🌸

Поговоримо про "голий манікюр" і не тільки?Що обираєте Ви? 🤔

Поговоримо про "голий манікюр" і не тільки?Що обираєте Ви? 🤔


Вже давно ні для кого не секрет,що індустрія краси та моди йде все далі і далі,я дедалі частіше помічаю,що все те,що було колись модним повертається знову ж у наші сучасні часи,але я хочу виділити певну тему,а саме тему манікюру,точніше"голого манікюру",без гель-лаку або покриття звичайного лаку.
Краще я почну з початку,звідки взагалі з'явився манікюр,та як давно почали фарбувати нігті у різні кольори 🤔
Тут без додаткових інформаційних джерел ніяк,тому повідомляю про те,що знайшла. 💻
Відомо такий цікавий факт,що у стародавні часи,фарбування нігтів не мало статевої належності,тобто чоловіки також робили собі манікюр,але тоді не було ні гель-лаків або просто лаків,ну це логічно,тому використовували хну та рослинні барвники.
Доречі перший лак який з'явився був прозорого кольору,потім вже - червоного кольору.
Додам ще декілька фактів з джерел...📖
Довгі нігті у давні часи були символом мудрості,а коли з'явились кольорові лаки,то все одно червоний був довгий час популярніший за інші кольори,тоді вважали,що колір губної помади має бути таким же,як і колір нігтів.Лаки продавались колись у аптеках,але вони були не дуже стійкими,тримались на нігтях близько одного дня.
Ще дещо...забобонів щодо нігтів чимало, наприклад,те що нігті раніше стригли в певні дні,в деякі дні можно було стригти їх,але не бажано,в деякі взагалі не можна було.
Зараз в наш час,більшість цих забобонів вже немає,але можливо щось і залишилось 🤔
Я вже довгий час роблю сама собі манікюр,у меня все є для того,є якість вподобання щодо кольорів,але взагалі намагаюсь купляти різну палітру.
Манікюр без покриття став в один час дуже популярний,можливо це почалося з того часу,коли був ковід та відвідувати салони було неможливим,тому жінки робили собі манікюр самостійно або просто залишали нігті у природньо-натуральному кольорі,а можливо ця тенденція з'явилася ще раніше...
Я зняла попередньо покриття гель-лаку і розумію,що є якась естетика у нігтях без гель-лак,іноді покриваю нігті звичайним лаком,а інколи зовсім нічим не покриваю.Бувають різні випадки взагалі,можливо не можна покривати лаком,можливо навпаки треба покривати,бо не подобаються свої нігті,чесно бувають різні ситуації,тому кожен обирає свій варіант манікюру.
Я ще згадую,як тільки почалась мода на "тіпси",ото було щось нове та цікаве 😄Беремо тіпсу та клей і все манікюр готовий,ще й треба було надати форму нігтям за допомогою пилки,а так як вони були дещо "дебелі" то часу потрібно було немало,щоб кожний ніготь гарно опилити.
Все ж таки,зараз така кількість варіантів манікюру і часто з'являються все більш нові техники дизайнів.
Я згадую,коли з'явився дизайн,"мраморність" на нігтях,омбре та інше.

Я не можу ще визначитися щодо манікюру,я людина-настрій,сьогодні хочется кольорових нігтів,через декілька днів хочется нюдової палітри,а буває так,що не хочется покривати взагалі лаком🤷
Цікаво,який відсоток вподобань все ж таки більший,покриття гель-лаку або натурального манікюру🤔