Олена

Моя одержимість сироватками (Частина 2)

Моя одержимість сироватками (Частина 2)

Протягом року користування сироватками я зробила для себе висновок: однієї сироватки для обличчя в догляді - замало, тому я купую одразу дві)
Таким чином, моя колекція поповнилася одразу двома вітамінними коктейлями - один денний один нічний.

Ця сироватка - справжній коктейль активних інгредієнтів: екстракт лимона та грейпфрута, олія зеленого чаю; гіалуронова кислота; бета-глюкан; вітаміни C, E, B5, B3; амінокислоти.
Виробник обіцяє справжнє диво: зволоження та омолодження, висвітлення пігментованих плям, відновлення здорового кольору, зміцнення, підтягування, боротьбу з віковими змінами, протизапальні властивості, м'якість та вирівнювання мікрорельєфу. Це справжнє заохочення для вашої шкіри в кожній краплі цієї дивовижної сироватки. Божественний еліксир для старіння, а не сировотка)

Склад нормальний, але я не змогла знайти 3 складники. Відносно безпечний інгредієнт - РЕТИНІЛ ПАЛЬМІТАТ. Він може викликати побічні дії на сонці. хоч виробник не зазначає, але краще цю сироватку використовувати разом з сонцезахисним кремом.

Перше, що мені сподобалося у цій сироватці, - це пакування: зручний та тяжкий невеличкий флакон, тоненька піпетка та пластиковий обмежувач. Густина продукту ідеальна, половини піпетки вистачає для нанесення на все обличчя. Приємний, не надто сильний аромат. Після нанесення залишається липкість протягом 10 хвилин, але цей ефект зникає після крему. Шкіра після використання матова, натягнена, пружна і без жирного блиску. Сироватка підсушує шкіру, як власниця жирної шкіри скажу, що для мене це плюс.

До цієї сироватки мене привело бажання знайти ефективний актив. Вітамін C є одним із перевірених та дієвих вітамінів, які не призводять до ефекту звикання. Він сприяє збереженню молодості шкіри, освітлює її, та запобігає швидкому руйнуванню колагену, забезпечуючи більш щільну, пружну та еластичну шкіру. Вітамін C вважається одним з найпотужніших антивікових активів, завдяки його суттєвій ролі в синтезі колагену. Однак його корисні властивості не обмежуються лише цим. Він:

  • Сильний антиоксидант.
  • Вирівнює тон шкіри та надає їй сяйво.
  • Освітлює пігментні плями та сліди від постакне, пригнічуючи фермент тирозинази, який бере участь в утворенні меланіну.
  • Перешкоджає фотостарінню шкіри, захищає від сонячної активності та зменшує її наслідки.
  • Зміцнює капіляри.
  • Має протизапальну дію.
  • Покращує засвоєння вітамінів групи В та вітаміну Е.

У косметиці важливо враховувати концентрацію вітаміну C. Низьку концентрацію можна використовувати як вранці, так і ввечері, але результат буде менш помітний. Препарати з середньою концентрацією краще використовувати тільки ввечері та вдень застосовувати засоби з SPF. Занадто високі дози вітаміну C слід уникати, оскільки вони поводять себе як агресивний пілінг. Також важливо враховувати, яка саме форма вітаміну C входить до продукту: є стабільні, але менш ефективні форми та ефективні, але менш стабільні. Вітамін C у порошку - це дієвий і стабільний тип, проте розчинивши його у рідині, його стабільність втрачається.

Я вибрала сироватку від ELIZAVECCA саме за формою вітаміну C. Але…, ця сироватка - дуже неоднозначна історія. Щоб її використовувати, потрібно змішувати сироватку окремо з порошком перед кожним нанесенням. Сама сироватка є в'язкою, але як тільки додаєш в неї порошок, вона стає водянистою. Пропорції порошку до сироватки неясні і кожен раз робляться на око. Сироватка в мене закінчилася, але залишилося ще більше половини баночки порошку. На жаль, користуватися нею зовсім не зрозуміло як.

Друге "але"... Але Результат користування мене дуже вразив: плями від постакне стали світліше, тон шкіри наблизився до однорідного, акне підсушувалося і лікувалося швидше, пігментні плями висвітлилися. Це було не лише зволоження з якимось ледь помітним результатом, це була дійсно дієво.

Незважаючи на те, що користуватися нею дуже незручно, результат мені сподобався, тож я вирішила замовити ще раз набір. На Єві (так, згадала сайт конкурентів) були чудові знижки на цю сироватку, і я повторно замовила її. Однак на моє розчарування, мені прийшов тільки порошок. Розбиратися чому в замовлені написано "набір", а по накладній прийшов тільки порошок, у них не було бажання чи повноважень. Єдине, що мені запропонували - скасувати замовлення повністю.

Проте це був не найкращий варіант, оскільки в замовленні було багато різних речей, які ми з сестрою замовляли разом. Таким чином, у мене тепер є дві баночки вітаміну C і небажання більше замовляти в Єві. Я продовжую користуватися вітаміном C, просто розчиняючи його в тонерах або простих гіалуронових сироватках, на 2-3 нанесення максимум. Також придбала собі лакмусову стрічку, щоб слідкувати за рівнем pH.

Перша з них - це центелла азіатська від Adelline. Я її вибрала за великий об'єм (80мл.) і відносно низьку ціну (приблизно 250грн). Склад у неї хороший , жодних небезбечних інгридієнтів окрім - парфумування.

Азіатська центелла - стародавня рослина, яка протягом багатьох тисячоліть використовується у косметології та китайській медицині. Головна властивість цієї рослини - зниження хвороботворних бактерій. Екстракт центелли – потужний протизапальний компонент, який, до того ж, запускає процес загоєння клітин епідермісу. Тож вона дуже добре підходить для власниць проблемної шкіри.

Центелла азіатська від Adelline не має чогось особливого, це просто хороший продукт з ефектом, схожим до Dr 8. З прищами вона не бориться на всі 100%. Але чудово зволожує, підсушує та трошки знімає почервоніння. Єдиний її великий мінус - це пластикове пакування.

А про Ампульну сироватку з зеленим чаєм від Farm Staу мене є коротенький опис та коротке відео https://club.makeup.com.ua/looks/8953/

Попереджаю, це не останній допис з цієї серії, оскільки є ще багато, що я маю розповісти про канадські та українські сироватки.

Якщо ви дочитали до кінця, мене цікавить ваша думка як ви обираєте сировотки: за ціною, рекламою чи інгредієнтами/активами? Що важливо для вас при виборі косметичних продуктів?