Ta_nyaaaaaaa

Поговоримо про патчі для очей?) 👀

Поговоримо про патчі для очей?) 👀
Поговоримо про патчі для очей?) 👀

Відразу наголошу на тому, що патчі на фото я купила чисто по фану за копійки на Чорну П’ятницю 🖤

Для мене патчі - це щось по типу тканинних масочок, які купуєш передусім для створення тієї самої ✨атмосфери✨

Патчі - це ті косметичні продукти, які зазвичай випускаються у формі тонких гелевих або тканинних пластів, призначені для нанесення під очі. Їхнє значення виявляється у вирішенні таких проблем, як темні кола, набряклість і ознаки втомленості в цій найчутливішій області обличчя.

Патчі часто насичені активними інгредієнтами, такими як гіалуронова кислота, вітаміни, пептиди чи екстракти рослин, які сприяють зволоженню, заспокоєнню шкіри та підтримці її природного бар'єру. Вони можуть застосовуватися не лише для естетичних цілей, але й для поліпшення стану шкіри та запобігання показникам старіння.

Патчі для області навколо очей мають різні види, призначені для різних проблем шкіри.

Як я уже згадувала, патчі бувають тканинні та гелеві.

Також зараз часто можна зустріти назву «рідкі патчі». Однак я такого роду продукти взагалі не відношу до патчів.

Так, це скоріше гель, крем, сироватка, емульсія, флюїд чи будь-що інше, але ж не патчі 😁

Основні види за дією патчів включають:

💧 Зволожуючі патчі. Зазвичай просякнуті гіалуроновою кислотою або іншиии зволожувальними інгредієнтами для боротьби з сухістю та втратою вологи.

💆‍♀️ Відновлюючі (антивікові) патчі. Містять більш потужні компоненти. Ними є пептиди, ретинол або вітаміни, спрямовані на зменшення зморшок та інших ознак старіння.

🧘‍♀️ Заспокійливі патчі. З екстрактами рослин або алое вера, призначені для зменшення подразнень та запалення. Призначені для особливо чутливої та подразненоі шкіри навколо очей.

ІМХО: якщо шкіра навколо очей чутлива, то такі «штуки» краще взагалі не використовувати. Надто ризиковано.

🫧 Патчі проти набряклості. Мають інгредієнти, такі як кофеїн або екстракти зеленого чаю, для зменшення набряклості.

🍊 Освітлюючі патчі. З вітамінами С, тим же кофеїном або екстрактами ягід, призначені для зменшення темних кіл під очима.

Щоб обрати правильні патчі, важливо визначити свої основні проблеми шкіри і вже відповідно до цього вибрати патчі, які містять інгредієнти, спрямовані на їх вирішення. Наприклад, якщо у вас проблема з темними колами, ви можете вибрати патчі з освітлюючими компонентами.

Моя суб’єктивна думка: краще підберіть якісний, поживний крем для цієї зони. Буде набагато корисніше і шкіра скаже «дякую» 😉

Нижче прикріплю кращі (або як мінімум непогані) на мій погляд патчі, представлені на ринку косметики для вирішення описаних проблем 🙃

+ Якщо вже і цікавитеся темою патчів, вони для вас дієві і хочете якісне, то раджу звернути увагу бренд Rare Paris. Їх радила навіть косметолог

Розпочну з того, що я маю дуже тонку і чутливу шкіру навколо очей.

Через те, що вона тонка і а також через положення очей, фізіологічно виходить так, що у мене чітко виражені темні кола.

Настільки, що я постійно чую питання (були навіть про онкологію 😅) та поради обстежитися у різних лікарів. От не розуміють люди, що таке може бути з народження і проблем зі здоров’ям у цьому плані немає. Крім того, з тактовністю у деяких осіб теж проблемки)))

*на набряки страждаю рідко

Так от до чого це все я? А до того, що ця зона є моїм одним із найбільших комплексів ледь не з дитинства. Уже в підлітковому віці я почала тестувати різні патчі. Одними з першими були якісь китайські патчі, схожі на Біоакву (ті, що на фото). Звісно, від таких ефекту не було.

Згодом я пробувала різні патчі: від тих же Bioaqua, де вартість стартує від 10 грн до Patchology, де ціна за пару 400 грн.

Так, моя цікавість сягала висот і я думала, що справа лише в ціні 💵

Жодні патчі не принесли мені бажаного результату. Максимум - легке освіження погляду та мінус набряки з обличчя. На тому все.

Але такий же результат я отримую від ложок з холодильника 🤭 Ось такий лайфхак від набряків.

З часом я почала робити масаж обличчя при кожній ранковій рутині, а також виконувати 100 лімітдренажних стрибки і отримую від цього відчутний результат.

Тому наразі патчі купую дууууже рідко, максимум - декілька пар. Вони не є моєю прямою необхідністю, але інколи балуюсь, влаштовуючи собі тотальне СПА з тканинними масками і тими ж патчами ☺️ Ну от для відчуття тієї атмосфери, не більше)

А от патчів для губ у мене ще не було))) Тому набір із фото протестую найближчим часом і поділюся враженнями.

Поділіться вашими враженнями від патчів, розкажіть про свої улюблені у коментарях 🥰 Якщо ж не користуєтесь, як і я, то розкажіть, чому і чим їх заміняєте?)