ksnklb

Очищувальний бальзам Heimish 🍊

Очищувальний бальзам Heimish 🍊

Нарешті я дібралась до цього гідрофільного бальзаму, взяла мініатюру, яка була на той час у наявності і ще дуже хочу спробувати класичну версію. Оскільки я не використовую тональних основ, рідко туш, то здебільшого такий бальзам потрібен мені, щоб змивати санскрін, макіяж брів/стійкіший макіяж губ.

Очищувальний бальзам Heimish 🍊
Очищувальний бальзам Heimish 🍊

Навіть мініатюра тут дуже гарно виконана. Прийшла вона у маленькій коробочці. А сама мініатюра поміщена у пластикову формочку, що дуже нагадує ті закриті формочки з-під кетчупу у пачках із сухариками😄.
Верх закритий дуже добре, попробуй ще відкрити)). Об'єм 5ml.
Дизайн приємний: квіточки, мандаринки у а-ля вінтажному стилі.

Сам гідрофільний бальзам йде густою твердою масою, яку потрібно чимось дістати звідти. Можна використовувати лопатку, а я використовую ніготь (перед цим ретельно помивши руки). Перші два рази підібрала потрібну кількість бальзаму, а тепер вже знаю скільки потрібно, щоб змити санскрін, а скільки, щоб змити лише макіяж очей.
Аромат легкий м'який цитрусовий, він мені не заважає і я його майже не чую, та при цьому він приємний, не хімічний.
Бальзам поступово тане від тепла рук, так і потрібно) і от, за кілька секунд бальзам має підтанути до прозорішої та при цьому жирної рідини, щоб нанести на обличчя.

Для прикладу на фото взяла "шоколадний" макіяж.
Наш бальзам підтанув на пальчиках і наносимо на обличчя, спочатку просто, легенько, лагідно масажуємо ці зони, а бальзам все розчиняє макіяж. На перших секундах ще не буде все йти "як по маслу", та пізніше бальзам ще більш підтане від тепла.
Спочатку макіяж розмажеться по обличчю відтінками макіяжу та це не довго, бо потрібно додати трішки води і бальзам у цій взаємодії перетвориться на легке біле "молочко", що буде ще краще змивати залишки макіяжу, і вже на цьому етапі у нас майже нічого не залишається.
Але виробник в описі зазначає, щоб потрібно додавати воду до того етапу, щоб вона вже не була білою, а прозорою. Тому додаю воду, змиваю далі.
Дійшли до етапу чистої води і чистої шкіри. Адже разом із макіяжем, бальзам розчинив і забруднення на шкірі, і навіть деякі чорні цятки. Навіть на крилах носу.
Впринципі, на цьому етапі шкіра вже чиста, гладенька та не стягнена. Але я після цього вмиваю ще обличчя пінкою.
Після бальазму немає відчуття стягнення, навпаки – обличчя дуже ніжне та гладеньке.
Загалом, на самій шкірі я і не відчуваю подразнень, немає почервонінь, алергічних реакцій.
При тому, як змивала туш також очі не пекло, але там потрібно було трішки довше помасажувати вії, щоб туш розчинилась.
Після цього може бути легкий "білий фільтр" перед очима, який можна змити першим нанесенням води. Тому, якщо у вас чутливі очі, тут потрібно бути дуже обережним.

Та потрібно все ж поділитись першим досвідом. Тоді я змивала макіяж з олівчиком на водній лінії. І вирішила, що і так потрібно розчинити мейк. І на майбутнє, це була помилка. Дуже пекло в очі, та я розумію, що занесла на дуже чутливі зони гідрофільний бальзам, а якщо ще подивитися кількість олій у складі, то все стає на свої місця. Коли почалось печіння, я швиденько все промила і все було добре, сподіваюсь, що без наслідків у майбутньому))).

Оскільки розбір складу зайняв у мене кілька сторінок у нотатках, я вирішила спробувати візуально не "грузити" цим допис, а додати скріни з нотаток. Сам склад брала із сайту MakeUp.

Так, тут дуже великий склад і переважно він складається з різноманітних олійок, що можуть виступати емолентами, мати корисні властивості та бути емульгаторами. Інколи у списку є повтори, а сам склад досить безпечний. Десь під кінець списку можна знайти щось "алкогольне". Загалом, бальзам повинен бути безпечним для більшості типів шкіри. Та дякую, що є пробники, тому що якщо у когось є схильність до алергічних реакцій, краще все ж почати з міні версії.