Vladyslav Koval

Компліментарний чоловічий парфум на всі випадки життя/ Hermes terre d’hermes

Компліментарний чоловічий парфум на всі випадки життя/ Hermes terre d’hermes

Hermes Terre d'Hermes

Якщо мова йде про комплементарні аромати з боку жіночої статі-то цей красень є одним із перших, які спадають на думку. Оскільки він має дуже універсальне звучання, його без проблем одягаєш восени, навесні та взимку, він не має жодних вікових обмежень, його легко уявити як на 20-річному хлопцеві, так і на 50-річному статусному чоловікові. Він завжди буде доречний для будь-якого стилю одягу, і він недорогий.

Як він пахне? Грейпфрутом і ветівером. І якщо багато хто може уявити запах грейпфрута-цитрусовий, терпкий, помаранчевий запах, то запах ветівера не всі знають. Я б описав його як м'який, теплий, злегка деревний аромат, але деревність не в бік тирси і свіжоспиляної деревини, а скоріше в бік сухого сіна. Отже, ми представляємо саме таку деревність з терпким грейпфрутовим стартом.

Стійкість цього аромату, що дуже важливо для багатьох при покупці, близько 10 годин. Щодо стійкості аромату, коли ми його чуємо, без необхідності підносити до носа місце розпилення аромату-я б сказав до 6 годин.

Тобто, якщо оцінювати цей параметр за 10-бальною шкалою, 7 з 10 впевнено.

А ось шлейф аромату трохи нижче середнього. Він має багато версій, і кожна версія може мати різні характеристики, але не варто лаяти цей аромат, що він недостатньо стійкий і недостатньо гучний, як хотілося б, тому що саме такі компоненти, як грейпфрут і ветивер, є дуже спокійними в парфумерії. Це як звинувачувати цукерку в тому, що вона недостаньо солодка.

Це і є особливістю цього аромату. Він завжди звучить статусно і делікатно. У ньому немає кричущого гламуру. Якщо вам потрібно щось таке кричуще, вам не подобається цей аромат.

Компліментарний чоловічий парфум на всі випадки життя/ Hermes terre d’hermes

Ті парфуми, які я хочу показати зараз, не існували б без творіння Жан-Клода Еллена. Але саме вони є випадком, коли аналоги або аромати, натхненні цим оригіналом, перевершують самого творця. Отже, я розділив їх на категорії.

Якщо вам подобається звучання Terre d’hermes, але вам потрібна більш стійка композиція, я б порадив вам Montale Red Vetyver. В ароматі все схоже до творіння від Hermes, але більш маслянисто-жирний характер. Для когось це буде плюсом, для когось мінусом.

Але коли я користувався цим ароматом-мене не залишала думка щодо його нескінечності в звучанні.

Ви будете нарашаровувати його з кожним днем, і врешті він стане без часових рамок по звучанню, а запах буде дуже схожим до Terre d'hermes. Отож, Montale Red Vetyver особливо хороший, якщо ми звертаємо увагу на стійкість.

Якщо вам потрібен більш свіжий і багатогранний звук, я б рекомендував Roja Dove Oligarch. Ось тут, я б сказав що у Terra d'Hermes грейпфрут і ветивер займають 80% композиції, то у Oligarch 60% і всю іншу композицію просто краще чути. Я не можу сказати, що цей аромат набагато кращий, ніж аромат від Hermes, але коли ви його носите, це може бути психологічний фактор, що він дорожчий і тому краще, але на практиці я сам отримую більше задоволення від олігарха, тому що він не втрачає стійкості і дає більш свіже звчання.

Отже, якщо вам потрібен стійкий, свіжий, дуже схожий на Terre d'Hermes та питання ціни вас не сильно хвилює-ви можете сміливо дивитись у бік творіння від Roja Parfums.

Я б сказав що аромат тут більш безформний, має більше прозорості і також поєднує в собі грейпфрут з вітівером, але ніби грейпфрут іншої породи та використовується зовсім інше масло ветівера.

Я почав носити його цієї осені, спочатку купив собі 50ml, а потім швидко перестрибнув на 100ml. Я отримав багато компліментів одягнувши себе саме у Flash Back.

Мені здається, що під зимній період, коли у нас дійсно морози або просто якийсь похмурий настрій, потрібно щось максимально універсальне і саме цей аромат найкраще підходить, якщо нам подобається стиль Terre d'Hermes.