Румі

Як побороти неслухняне та пухнасте волосся?

Як побороти неслухняне та пухнасте волосся?
  • Я та сама людина, яка в підлітковому віці дуже не любила своє вічно пухнасте і пористе волосся, саме тому - випрямляч був зі мною постійно. На особливих подіях я без нього не обходилася, мої локони страждали і ламалися посередині довжини, але мене це не зупиняло і я продовжувала шкодити їм.
  • Одного разу, після того, як перукарка відстригла мені половину довжини і я сумно пленталась додому, моя вперта натура все ж таки здалася і прийняла, що кучеряве волосся - не таке як пряме і догляд потрібен інакший, але який?
  • Кучеряве волосся відрізняється від інших текстур волосся: воно вимагає більше зволоження, живлення та, чесно кажучи, більше терпіння, ніж пряме волосся.

Тут на допомогу приходить The Wavy Girl Method за допомогою якого мої хвильки стали блискучим та пружніми.

Хвилясте кучеряве волосся дещо відрізняється від кучерів локонів, даний вид завитка більше схоже на англійську літеру-S.

Як побороти неслухняне та пухнасте волосся?
  1. Мити волосся в залежності від типу шкіри голови а не волосся. Наприклад, в мене нормальна шкіра, яка жирніє за 4-5 днів, тому й обираю відповідний засіб. Маю в арсеналі 2 шампуні: сульфатний та безсульфатний, але завжди використовую метод пре-пу, де на довжину потрібно наносити маску/кондиціонер/ бальзам, що запобігає пересушуванню довжини.
  2. Ніколи не шкодую зволоження. Кучеряве волосся потребує наповнення вологою, а без правильних засобів швидко її втрачає і стає сухим та тьмяним. Використовуйте кондиціонери, маски, leave-in креми, спреї та сироватки(але всього в міру, бо можна і перестаратися).
  3. Стараюсь добирати безсиліконовий догляд(хоча можна використовувати водорозчинні силікони, які змиваються водою.)
  4. Використовуйте резинки, які не будуть видирати волосся, поки ти намагаєшся їх з себе зняти. Бажано тканинні і не надто тугі, які не будуть робити заломи.
  5. Потрібно регулярно підстригати волосся. Жоден продукт не здатен відновити посічені кінчики після їх появи. Те, що пропонують бренди - це маркетинг. Регулярне підстригання зменшить пушіння вашого волосся та збереже його загальний вигляд і здоров’я.
  6. Підібрати правильний гребінець. Саме він стимулює кровообіг і дозволяє волоссю отримувати поживні речовини, сприяє їх росту, робить блискучими. Розплутувати під час миття, по кондиціонері або по масці.
  7. Хвилясте волосся дуже часто втрачає форму під час сну, тому на ніч можна зав'язати "ананас", щоб зранку локони були закручені та об'ємні.
  8. Прочісувати волосся по масці, щоб вона емульгувала, більш рівномірно розприділилася і дала кращий ефект. Для посилення дії маски одягніть поліетиленову шапочку, закутайте в рушник і прогрійте хвилин 5-10.
  9. Після того як голова буде вимита потрібно обов'язково пожамкати волосся з кондиціонером/ кремом leave-in. Потім трохи віджати зайву вологу, та нанести гель і знову пожамкати. Після цього взяти мікрофібровий рушник або стару футболку, щоб забрати надлишок води.
  10. Особисто я завжди сушу волосся з дифузором, якщо є така можливість і не відключили світло, адже тоді завитки виходять чіткими, пружними, а корені об'ємними.

Фото 2022/2023

Коли я змінила свій догляд, волосся стало набагато красивішим, завитки розділені й не такі пухнасті. Моє волосся пройшло довгий шлях, деколи використовувала лише шампунь часто переобтяжувала його силіконами, не розбиралася в складі косметики і вірила тому, що написано на баночці.

Я робила багато помилок доки дійшла до теперішнього стану волосся, проте з впевненістю можу сказати, що воно того вартувало.

Здається, я знайшла ідеальний спосіб догляду за волоссям для себе.