COLOUR TYPES/БАРВОТИП
Бажаєте зрозуміти чому вам не пасує той чи інший колір, а з якимось ви виглядає на всі 💯? Для цього і існує теорія барвотипу А що ж це таке?
В нещодавньому пості я зачепила тему кольоротипу в моєму макіяжі
https://club.makeup.com.ua/post/27514/
Ця тема дуже цікава та корисна
Colour type або барвотип - унікальний кольоровий код, який складається з 4 головних характеристик:
Температури (холодний /теплий)
Яскравості (м'який/яскравий)
Глибини кольору (світлий/темний)
Контрастності (висока/низька)
Існує безліч підтипів системи кольоротипу, але то дуже складно для мене, тому мені простіше опиратися або на 4 сезони:
❄️Зима
🌄Весна
☀️Літо
🍁Осінь
Або на 12 підтипів:
❄️Зима:
яскрава
холодна
темна
🌄Весна:
яскрава
тепла
світла
☀️Літо:
світле
холодне
м'яке
🍁Осінь :
м'яка
тепла
темна
Для чого відносити себе до якогось там барвотипу?
Бо колір – одна з головних ознак будь-якого вбрання. Невдало підібраний колір додасть Вам зайвих років і втомленого вигляду, а правильно підібраний навпаки освіжить ще краще, ніж професійний макіяж. Знаючи «свої» кольори, Ви будете уникати імпульсивних покупок, а це точно позитивно вплине на якість гардеробу та бюджет
Як визначити свій тип?
Найпростіший спосіб- спочатку визначаємо до якого сезону себе віднести
Враховуємо колір волосся, очей та тон шкіри
Дивимось на себе в дзеркало і визначаємо що у вас переважає
Наведу свій приклад:
Волосся - холодне, темне
Шкіра -холодна, світла
Очі - холодні, світлі
Контраснісь - висока
Вже можна визначити свій сезон по цим характеристикам:
- зима і літо — холодні
- осінь і весна — теплі
- літо і весна — м'які (неяскраві)
- осінь в зима — контрастні
Висновок - мій барвотип зима
12 типів
Щоб точніше і глибше зрозуміти свій підтип з 12 типів, можна намалювати 4 лінії, кожна з яких буде відповідати за одну з 4 характеристик
І визначаємо куди більше відносимося
Також відмічаємо проявленість кожної характеристики, наприклад 1 характеристика не виражена, а 3 виражені - це й буде помітно на схемі, яку малювали
Тобто ви можете мати волосся нейтральної глибини тону, наприклад - золотаво-русяве, тоді проявленість глибини буде знаходитися посередині, не відносячись до темного або світлого, а вже температура проявлена і відноситься до теплого відтінку
Тепер можна подивитися на коло і зрозуміти до якого типу ви відноситесь
Сподіваюсь, я пояснила вам цю теорію зрозумілою мовою, дуже старалася🙏🏻
Всі дівчата прекрасні, і я хочу щоб кожна могла якнайвдаліше підкреслити свою унікальність, індивідуальність і те, чим нагородила природа 🌹
Коментарі (0)