Мишко Наталія

ЧИ ПОТРІБНІ ВАМ У ДОГЛЯДІ КЕРАМІДИ?

ЧИ ПОТРІБНІ ВАМ У ДОГЛЯДІ КЕРАМІДИ?

ЩО ТАКЕ КЕРАМІДИ ТА ЯКА ЇХ РОЛЬ?

Роговий шар епідермісу складається з ороговілих клітин шкіри і ліпідної частини, що відповідає за цілісність шкірного бар’єра, його пластичність та еластичність. Приблизно половину усіх ліпідів складають кераміди. Вони допомагають шкірі зберігати вологу та відповідають за процеси регенерації клітин. Запас керамідів значно зменшується з віком та внаслідок фотостаріння, дії несприятливих погодних умов, а також неправильного догляду за шкірою.

ЯК ЗРОЗУМІТИ, ЩО ВАШІЙ ШКІРІ ПОТРІБНІ КЕРАМІДИ?

Якщо ваша шкіра швидко втрачає вологу, лущиться, реагує стягнутістю та почервонінням на звичний догляд або перепади температур, якщо ваша шкіра пошкоджена власлідок процедур, внаслідок використання активів, це може бути ознакою пошкодженого або ослабленого ліпідного бар’єра.

Саме засоби з керамідами подарують відчуття комфорту та захисту сухій і чутливій шкірі, зміцнять захисні функції усіх типів шкіри.

НАЙПОПУЛЯРНІШІ ЗАСОБИ З КЕРАМІДАМИ

Це просто моя цьогорічна знахідка для порятунку сухої чутливої шкіри взимку.
У складі немає нічого зайвого. Високий вміст керамідів для відновлення ліпідного шару та гіалуронова кислота для зволоження.
Крем досить жирний, тому для жирної, комбінованої, проблемної шкіри я б не радила.

А це вже мій фаворит, який підійде для всіх типів шкіри і навіть влітку, коли хочеться легкості на шкірі, без жирності та обтяження.
Сироватка з натуральним складом, але при цьому з великою кількістю активів. Майже невагома на шкірі, не має липкості, не утворює плівку, але при цьому відновлює та зволожує на високому рівні!

Теж сироватка, але не така вдала.
Високий вміст гіалуронової кислоти мав би забезпечити відчуття насиченості та зволоженості шкіри. Проте, сироватка дуже рідка і має властивість утворювати плівку на шкірі.
Тому, на жаль, у мій топ вона не потрапить. Але власницям комбінованої шкіри з явно вираженими і сухістю, і жирністю може підійти.