Порівнюємо тверді шампуні: Україна проти Латвії. Хто переміг?
В мене закінчилось брикетне мило, яке я брала ще влітку (2 шт), і тому настав час купувати нове. але те, що я купувала немає в наявності, тому взяла мініатюру продукту від нашого виробника. Протягом останніх 7+ місяців я використовую тверді шампуні.
Першими та еталонними для мене є шампуні від Saules Fabrika. Але вони закінчились і вибір впав на шампунь від українського виробника Lapush.
Кожного з брикетів SF мені вистачило десь на 3,5 міс. Для порівняння - стандартного флакону шампуню (200 мл) вистачає десь місяці на 2.
Про досвід знайомства та перші враження від шампуню SF можна прочитати тут :
https://club.makeup.com.ua/post/15494/
А тепер до порівняння:
Форма
SF - кругла
Lapush - прямокутний брикет
Упаковка
SF - термоплівка, на яку з двох сторін накладні наслідки з інформацією про продукт.
Lapush - мінімалістичний пакет з інформацією на обох сторонах.
Вага
SF - 60 г
Lapush - є міні-версії 15 г і повнорозмір у 100 г
Структура
SF - щільний брикет, не крихкий. Починає ламалися, коли товщина брикета стає 2-3 мл. Але "стуливши до купи" ще можна використати за призначенням. Або ні))
Lapush- крихка структура, не щільна (упакований пакет повністю в "мильних пластівцях" зсередини). До того ж, мені прийшов вже поламаний брикетик(((( на фото той, що зелений. Фактично, він таким і прийшов. Тільки верхній шматочок був дещо більшим (=нижньому), бо я перед фото вже встигла його використати.
Аромат
SF - ненав'язливий, але виразно відчувається мохіто/кокос. При тому не задумливо запахи. Мені сподобались.
Lapush - чайне дерево. Класичний запах. Теж норм.
До запаху претензій в мене жодних.
Використання
SF - намилювала лише потилицю та лобну частину. Цього вистачало, щоб створити піну і неї вимити голову та волосся. І на тіло можна теж ще залишити))))
Lapush - на противагу першим треба було намилювати всю площу голови. Піна не стака стійка, як в СФ. Але вимиває все добре.
Ціна
SF - повна ціна 260 грн. Але брала по акції 2 за ціною 1, тому це була шикарна пропозиція.
Lapush - міні-формат (15г) по акційні ціні був 39 грн, повна - сьогодні 65 грн. В той час як повнорозмір (100 г) продають за 250 грн.
Що сказати наостанок?
Так, приємно, що наші виробники розвиваються та їхня продукція заповнювати все більше ніш. Їх треба підтримувати, купуючи товар. Але... якість (це, певне, залежить від технологій чи сировини, а може і в комплексі все) сбажає бути кращою.
Я поки що не готова продовжувати купувати Лапуш. Економічно мені це не вигідно. Але познайомитись варто було) можливо, в недалекому майбутньому щось зміниться в технологіях/рецептурі і Розхід стане таким же, а то й меншим, ніж в SF.
А поки буду шукати далі..
Коментарі (0)