Олександра

Найкраща дитяча органічна зубна паста (та її основні конкуренти)

Найкраща дитяча органічна зубна паста (та її основні конкуренти)

Зубний гель дійсно виглядає як гель. Якщо з старшою дочкою (6 років) проблем не виникає - тобто від видавлювання гелю на щітку до безпосередньо чистки проходить секунда, то з молодшою (2 роки і 3 міс) виникають проблеми, тому що поки вона донесе щіточку до рота в процесі вмовляння - то гель вже і на підлозі і на нічній сорочці :-) Тому рекомендую це взяти до уваги.

Смак гелю нейтральний. Самостійно спробувала для чистоти експерименту. Є відчуття абразиву.

Судячи зі складу у якості абразиву виступає Кремній, досить просто, проте безпечно та ефективно. З моєї точки зору використання кремнію, дехто каже ну тупо пісок, в дитячій зубній пасті досить виправдано. Рідко яка дитина чистить зуби відведені 3 хвилини, тому необхідні компоненти, які діють швидко та ефективно.

Кремній саме такий, хоч його абразивність досить висока.

Склад натуральний максимально можливо. Навіть окремо вказано що гліцерин рослинного походження. Зубний гель Weleda не містить фтору. В принципі, в концепції органічності фтор не потрібен, і якщо діти нормально не спльовують зубну пасту під час чистки - то краще паста без фтору. Для шкільного віку фтор потрібен в активному вигляді (знову таки озираючись на наявність фтору у питній воді).

Можна дійсно повірити що паста повністю безпечна при випадковому проковтуванні.

Органіка асоціація стабільності. Бренд Веледа заснований в 1921 році. Вироблено в Німеччині.

Найкраща дитяча органічна зубна паста (та її основні конкуренти)
Найкраща дитяча органічна зубна паста (та її основні конкуренти)

Дійсно органічних, сертифікованих зубних паст для дітей дуже мало. Доводиться шукати через звичайний пошук та перевіряти чи дійсно паста сертифікована в системі екосерт :-)

Конкурентом є пасти від датського бренду Urtekram. В асортименті бренду тільки сертифікована косметика.

Дитячих органічних зубних паст в асортименті Urtekram дві - з "оригінальним" смаком та смаком "тутті фрутті" . Пасти також без фтору. Містять велику кількість ефірних олій. Цінова категорія - до 200 грн, тобто така ж сама як і Веледа.

Зубна паста для дітей Ecodenta Cosmos Organic також складають конкуренцію серед органічних зубних паст для дітей. Більшість продукції латвійського бренду EcoDenta не сертифіковано, або інформація про органічну сертифікацію відсутня.

За складом все таки вони всі підпадають під органічність.

Дитяча зубна паста зі смаком вишні Melica Organic з Прибалтики (цього разу з Литви) також заслуговує на увагу.

Ціна нижче ніж конкуренти, склад органічний, сертифікація органік наявна. В асортименті бренду Melica Organic присутні ще дві зубні пасти органічні для дітей, одна зі смаком Яблука, інша - для підлітків зі смаком ягідного соку. Ціновий діапазон досить демократичний - 120-150 грн.

Нажаль, переглянувши інші дитячі зубні пасти, які випадають як органічні я не знайшла тих, які дійсно мають або демонструють підтвердження органічної сертифікати. Багато разів чула від виробників та представників брендів, мовляв: "Ми використовуємо тільки органічні компоненти, проте щоби отримати органічну сертифікацію - сировина має бути закуплена саме у визначених поставщиків, які накручують вартість та продають "тридорого" "

Можу піддати сумніву таке твердження. Спеціально писала ціни для розуміння ціни органічності/безпечності/натуральності. Тобто ціна на органічні зубні пасти для дітей тримається в діапазоні 120-200 грн.

Найбільш популярні пасти для дітей на сайті мейкап точно не дешевші. Висновки робіть самі.

Буду вдячна за Ваші коментарі та якщо поділитися досвідом використання органічних зубних паст для дітей. Можливо щось не врахувала.