Олександра

Рейтинг зубних паст. Аналіз перших 10-ти позицій сайту мейкап

Рейтинг зубних паст. Аналіз перших 10-ти позицій сайту мейкап

Ні, я зовсім не проти мережевого маркетингу, та навіть сама замовила її спробувати ще раз, тому що років 10 назад мене взагалі не вразила ця зубна паста, яка була подарована подругою.

Цього разу дива не сталося, та паста також не справила ніякого враження. Колгейт чи Саніно, які в рази дешевше – не будуть відрізнятися від неї зовсім. Аргументую розбором складу зубної пасти. Беремо його з офіційного сайту та аналізуємо.

Вода, сорбітол, гідратований діоксид кремнію, гліцерин, пропіленгліколь, натрію лаурил сульфат, ксиліт, карбоксиметилцелюлоза, ПЕГ-8, арома, CI 77891, ксантанова камідь, фторид натрію, сахарин натрію, метилпарабен, пропілпарабен, CI 42090, лімонен.

Вода – без коментарів.

Сорбітол – підсолоджувач.

Гідратований діоксид кремнію – абразив, при цьому не найбільш безпечний. Виробник називає його модним словом REMINACT ™. Хоча насправді це звичайний абразив, але якщо назвати його Reminact – то вартість продукту одразу збільшується. Та ж сама ситуація якщо звичайні грінки назвати крутонами, то продати можна їх декілька разів дорожче.

Гліцерин – запобігає висиханню зубної пасти.

Пропіленгліколь - також запобігає висиханню зубної пасти. Тут хочу акцентувати увагу на те, що даний компонент доведено може негативно впливати на організм людини. Завдяки багато в чому наявності пропіленгліколю в рідинах для електронних цигарок, сфера електронного куріння була прирівняна до звичайного куріння. За статистикою доросла люди проковтує під час чищення до 15% зубної пасти, дитина – до 80%!!! Тому варто звертати увагу на наявність даного компоненту в зубних пастах.

Натрію лаурил сульфат – славнозвісний піноутворювач. «Зелені» візьмуть мене на штики, але я вважаю що як знежирювач він найкращий в зубній пасті. Хоча, такий світовий бренд міг би чисто репутаційно замінити цей компонент на більш безпечний содіум лаурет сульфат. Компонент знаходиться на шостому місці у переліку компонентів, тому можна стверджувати що його в зубній пасті Glister досить багато. При надлишку натрію лаурил сульфату може виникати сухість в порожнині рота, що не є добре перш за все для ясен. Хоча, знову таки повторюсь, для мене пасти з натрія лаурил сульфатом очищають краще, та ефект чистоти залишається надовго.

Ксиліт – підсолоджувач. Частково можна стверджувати що стримує ріст патогенної флори в порожнині рота.
Карбо ксиметилцелюлоза - емульгатор. Стандартний компонент зубної пасти.

ПЕГ-8 – поліетиленгліколь. Якраз цей компонент варто уникати в пасті, особливо коли є ранки, виразки або виражені захворювання ясен. Він може спричиняти додаткове подразнення та навіть кровотечу.

CI 77891 або діоксид титану – грубо кажучи відбілювач, але не зубів а самої консистенції зубної пасти.

Ксантанова камідь – абсолютно безпечний стабілізатор. Доведено багатьма дослідженнями та тестами.

Фторид натрію – на мій погляд не просто не потрібний компонент, а й шкідливий для більшості населення України, особливо для регіонів з підвищеним вмістом фтору у питній воді. Надлишок фтору пагубно впливає на організм людини.

Сахарин натрію – підсолоджувач.

Метилпарабен – консервант. Доведено його негативний вплив перш за все на ендокринну систему людини.

Пропілпарабен – консервант. Ще один консервант з родини парабенів. Дитині цю пасту точно не можна.

СI 42090 – барвник голубого кольору

Лімонен – ароматизатор.

Таким чином 6 компонентів даної зубної пасти, які не безпечними для організму людини, дають мені розуміння що ця паста невиправдано знаходиться на вершині рейтингу популярних зубних паст на сайті мейкап.

Звичайно це справа кожного. Я навела аргументи, далі кожен обирає на власний розсуд. Одна моя знайома стверджувала про 1000% безпечність даної зубної пасти, так як нею навіть вазони поливала і вони росли як на дріжджях. Хочу одразу сказати що моя прабабуся також поливала вазони мильним розчином господарського мила і вони росли дуже сильно, проте про безпечність у роті даного розчину можна стверджувати з дуже великою натяжкою.

Вартість зубної пасти Глістер на 10 лютого на сайті – 188 грн

Друге місце в рейтингу Зубна паста "Професійний захист і відновлення" Biorepair Plus Total Protection вартістю 205 грн, тобто це далеко не 50 грн колгейт на полицях супермаркету. Досить тішить свідомість покупця сайту мейкап.

Склад значно безпечніший ніж у Глістера.

Aqua, Zinc Hydroxyapatite, Glycerin, Hydrated Silica, Sorbitol, Silica, Aroma, Cellulose Gum, Sodium Myristoyl Sarcosinate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Citric Acid, Tetrapotassium Pyrophosphate, Zinc PCA, Sodium Saccharin, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate

Особливу увагу хочу звернути на такий компонент як Zinc Hydroxyapatite, який сприяє ремінералізації емалі. Нагадаю, що з самого початку виходу даних паст на ринок, вони вважалися як зубні пасти з ефектом мікропломби. Доведено що при взаємодії з слюною даний компонент ефективно відновлює зубну емаль. Звичайно клінічну ремінералізацію це не замінить, але навіть якщо пару відсотків буде ефект - це вже позитив. Я користувалася цією зубную пастою, та можу з свого досвіду її рекомендувати. Виробництво - Італія. Як ви можете побачити - у складі немає агресивних компонентів піноутворювачів та жорстких консервантів. У якості консерванту, на відміну від Глістеру, використано той який використовується у харчовій промисловості - Sodium Benzoate. Таким чином паста і не зацвіте і не

Серед інших товарів цієї торгової марки також багато цікавих позицій. Є також дитяча продукція, зубні щітки та ополіскувачі. Про них розповімо згодом.

Третє місце у рейтингу - Відбілювальна зубна паста з ксилітолом Marvis Whitening Mint + Xylitol вартістю 208 грн. Ще один італієць у нашому рейтингу. При цьому дуже молодий. Торгівельна марка Marvis була зареєстрована в 2016 році. Проте бренд досить агресивно веде маркетингову політику як в Італії та Європі, так і в інших країнах світу. Треба віддати належне - назва цієї зубної пасти досить зрозуміла на відміну від інших екзотичних назв даного бренду - Зубна паста "Квітка апельсина" Marvis Orange Blossom Bloom, Зубна паста Marvis Dentif Amarelli Licorice, Зубна паста "Чорний ліс" Marvis Black Forest, Зубна паста "Квітка апельсина" Marvis Orange Blossom Bloom.

Glycerin, Hydrated Silica, Aqua/water/eau, PEG-32, Tetrasodium Pyrophosphate, Aroma, Cellulose Gum, Xylitol, Titanium Dioxide, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Fluoride, Bezyl Alcohol, Sodium Saccharin, Limonene, Eugenol

Аналізуємо коротко склад. Серед нього хочу виділити той самий не дуже корисний піноутворювач Sodium Lauryl Sulfate та наявність фтору у вигляді Sodium Fluoride.

У якості консерванту використаний по суті спирт Benzyl Alcohol. Його наявність гарантує термін придатності, проте такий підхід у виробництві зубних паст досить специфічний. Цей консервант використовується виробником для інших паст також.

Можу від себе додати що практично всі пасти Marvis з цікавими смаками, кому набридла мята - ласкаво просимо спробувати.

Четверте місце - Ремінералізуюча зубна паста «Рідка емаль» ApaCare Remineralisierende Zahncreme вартістю 276 грн. Бренд також досить молодий. Створений в Німеччині стоматологами. Основний акцент в своїй продукції вони роблять на ремінералізації. Наявність Hydroxyapatite у складі практично кожного продукту, мовляв, забезпечує ремінералізацію емалі. Назви продуктів також такі, які спонукають думати про ефективне відновлення емалі - Відновлюючий гель, Поліруюча паста «Професійна чистка вдома», Рідка емаль та ін.

Склад:

Agua, Hydrated Silica, Sorbitol, Propylene Glycol, Glycerin, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Hydroxyapatite, Aroma, Celluloze Gum, Cl 77891, Sodium Fluoride, Allantoin, Sodium Saccharin, Tetrapotassium Pyrophosphate, Limonene.

Мене торбує наявність фтору у вигляді Sodium Fluoride. Консерванти та піноутворювачі підібрані досить вдало. На смак зубні пасти ApaCare мятно нейтральні.

До речі, в Німеччині даний бренд вже випустив лінійку по догляду за порожниною рота з кобрендовою назвою OraLactin з пробіотиками та лактоферментами. Виглядає як уподібнення ще одному більш популярному німецькому бренду Lacalut, проте напевно вирішили рівнятися на кращих :-) в описі до даної лінійки вказується ефективність пребіотиків в боротьби з захворюваннями парадонту. Є навіть пребіотики у вигляді порошку у саше - розчинити у воді та прополоскати порожнину рота для відновлення мікрофлори при захворюваннях парадонту. Думаю що такий підхід (індивідуальність та гігієнічність) отримав поширення під час пандемії коронавірусу, хоча, кажуть, пандемія закінчилася тільки в Україні в лютому 2022 року, а в інших країнах продовжується :-)

Пяте місце у рейтингу - Зубна паста "Абсолютний захист і відновлення"

Biorepair Oralcare Total Protective Repair вартістю 221 грн.

Aqua, Zinc Hydroxyapatite, Glycerin, Sorbitol, Hydrated Silica, Silica, Aroma, Cellulose Gum, Tetrapotassium Pyrophosphate, Sodium Myristoyl Sarcosinate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Sodium Saccharin, Citric Acid, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate

Чудовий склад як для зубної пасти. Мене тільки торбує наявність Benzyl Alcohol в якості консерванту. Це вже другий представник бренду Biorepair в топ 10.

Шосте місце Зубна паста відбілювальна "Absolute White" Dr.Blanc Toothpaste White, українського виробництва. Приналежність бренду - Кіпр. Вартість - 169 грн.

Смак солодкуватий, нагадує смак Сплату та РОКСу. Це і не дивно, адже в складі міститься два ферменти - Бромелаїн та Папаїн. Вони дають відчуття тривалої чистоти та полірованості емалі.

Aqua, Calcium Carbonate, Glycerin, Silica, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Hydroxyethylcellulose, Bentonite, Menthol, Titanium Dioxide, Peppermint (Mentha piperita) Leaf Essential Oil,  Lemon (Citrus limon) Essential Oil, Sodium Saccharin, Sodium Monofluorophosphate, Evening Primrose (Oenothera biennis) Extract, Spirulina Plantensis Extract, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Papain, Bromelain.

У складі є олії та екстракти. Респект технологам і ідейним натхненникам.

Сьоме місце Зубна паста "Інтенсивне нічне відновлення" Biorepair Intensive Night Repair вартістю 239 грн. Досить цікава назва, яка дає посил чистити зуби саме на ніч, тому що бактерії у порожнині рота розмножуються найбільш інтенсивно саме вночі. Відзначаємо третього представника бренду Biorepair у топ10.

Склад: Aqua, Zinc Hydroxyapatite, Hydrated Silica, Sorbitol, Xylitol, Glycerin, Sodium Myristoyl Sarcosinate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Cellulose Gum, Silica, Zinc PCA, Zinc Citrate, Aroma, Tetrapotassium Pyrophosphate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/vp Copolymer, Sodium Saccharin, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Limonene.

Восьме місце - Зубна паста "Комплексний догляд" Dentissimo Complete Care вартістю 162 грн.

Швейцарський бренд з італійською назвою та виробництвом. Ровесник ТМ Марвіс. Торгова марка зареєстрована в 2016 році. Досить поширений в багатьох країнах світу. У асортименті зубних паст варто також згадати "золоту" зубну пасту. Маркетинг чи ефективність - розберемо у майбутньому.

Склад: Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Xylitol, Glycerin, PEG-32, Cellulose Gum, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Hydroxyapatite, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Sodium Olivoyl Glutamate, Aroma, Propylene Glycol, Geranium Macrorrizum Extract, Aloe Barbadensis Extract, Mentha Piperita Oil, Eucalyptol, Calcium Glycerophosphate, Sodium Fluoride, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Sodium Saccharin, Sodium Benzoate, Phytic Acid, Titanium Dioxide (CI 77891). Contains Sodium Monoflurophosphate Equal to 950 ppm of Fluoride

Мене у складі торбує тільки наявність фтору. Серед переваг - багато екстрактів трав та олій. Також плюсом даної пасти є наявність ремінералізуючого компонента - Hydroxyapatite. Серед особливостей використання слід відмітити більшу ніж зазвичай густоту, та низький розхід пасти. Маленької горошини вистачає щоби ефективно почистити зуби. Зручний ковпачок фліптоп. Особливо це зручно в дитячій зубній пасті.

В асортименті торгової марки Dentissimo є також зубні пасти для дітей, зубні щітки, ополіскувачі.

Девяте місце - Зубна паста "Елмекс" Захист від карієсу з амінфторидом Elmex Anticavity. Швейцарський бренд зі 100річною історією, проте десять років назад придбаний концерном Colgate Palmolive. Внаслідок видно що фінансових причин виробництво саме цієї зубної пасти перенесено в Польщу.

Вартість пасти - 102 грн.

Aqua, Hydrated Silica, Sorbitol, Hydroxyethylcellulose, Olaflur, Aroma, Saccharin, Anethole, Carvone, Eucalyptol, Limonene, Mentha Arvensis Extract, Mentha Piperita (peppermint) Oil, Mentha Viridis Leaf Oil, Menthol

Склад чудовий, особливо якщо враховувати вартість. В асортименті ТМ Elmex є і інші пасти, ополіскувачі та дитяча продукція.

Десяте місце - Японський Крем для зубів GC Tooth Mousse Strawberry вартістю 664 грн. Таким чином, можемо стверджувати, що в бюті середовищі в категорії зубних паст йде справжній бум ремінералізації. Це, звичайно, результат багаторічної роботи торгівельних представників стоматологічних компаній зі стоматологами, а також результат роботи стоматологів з пацієнтами :-)

Особисто мене здивував спосіб застосування описаний на сайті мейкап. Цитата "Спосіб застосування: потрібно почистити зуби, видавити на палець крем і нанести на поверхню емалі. Рекомендований час перебування Tooth Mousse в роті — не менш як 5 хвилин. Краще тримати рот відкритим, це зменшить слиновиділення. Після використання крем потрібно виплюнути, а потім не їсти протягом 30 хвилин. Якщо проковтнути якусь частину препарату, нічого неприємного не відбудеться."

Мене здивувала рекомендація мінімізувати слиновиділення для досягнення максимального ефекту. Памятаю цей чудовий смак від якого моментально починала текти слюна, чому тоді треба мінімізувати слиновиділення?

Тому вирішила звернутися до офіційного сайту, щоби перевірити інформацію.

"When Tooth Mousse is applied to tooth surfaces, the CPP-ACP molecule binds to biofilm, plaque, bacteria, hydroxyapatite and surrounding soft tissue.

  • Delivers Recaldent™ Casein Phosphopeptide - Amorphous Calcium Phosphate
  • Inhibits enamel demineralisation and induces remineralisation
  • Reduces hypersensitivity by obturating open dentinal tubules
  • Prevents initial caries forming thanks to the anti-cariogenic properties
  • Reverses white spot lesions
  • The delicious flavours stimulate saliva flow for an enhanced effectiveness of CPP-ACP"

Якщо перекласти українською мовою отримаємо

Під час нанесення крему Tooth Mousse на поверхню зубів, молекула CPP-ACP зв’язується з біоплівкою, зубним нальотом, бактеріями, гідроксиапатитом і навколишніми м’якими тканинами.

- Доставляє Recaldent™ Casein Phosphopeptide - аморфний фосфат кальцію

- зменшує демінералізацію емалі та збільшує ремінералізацію

- зменшує гіперчутливість зубів шляхом блокування відкритих дентинних канальців

- запобігає утворенню первинного карієсу завдяки антикаріозним властивостям;

- ефективно усуває карієс на стадії білих плям

- чудові смаки кремів стимулюють виділення слини для підвищення ефективності CPP-ACP

Таким чином необхідно навпаки сприяти підвищеному слиновиділенню з метою покращення ремінералізації.

Треба бути обережним при використанні продукції GC Tooth Mousse, тому ще деякі продукти, які не містять фтор можуть використовуватися дітьми з 6 місяців, а ті що містять фтор - з 6 років та навіть 12 років. Бажано читати оригінальну інструкцію на офіційному сайті, так як на українських сайтах - інформація часто переплутана та неповна.

Також особливу увагу треба звернути дітям у яких алергія на лактозу, адже основним компонентом кремів є казеїн - білок звичайного коров'ячого молока.

Такий короткий аналіз ТОП 10 найбільш популярних в бюті каналі зубних паст та гелів для дорослих.