Sofiia Ts

Ціна ідеальної посмішки

Ціна ідеальної посмішки

Всім привіт! В групі брекетоносців я уже 5 місяців, тому б хотіла поділитись своїм досвідом, і може для когось це буде корисно!

Брекети я ставила по причині неправильного прикусу та через скупчення зубів. Перед цим треба було позбутись всіх зубів мудрості та пролікувати інші. Перший досвід не хотілось би повторювати, хоча це не було так страшно, як деякі залякують. Виривала по одному, не хотіла спішити.

Брекети ставила спочатку на верхню щелепу, потім на нижню + мікроімплант. Перші два тижні було складно, але потім вже звикається абсолютно.

Щодо догляду, то зараз в мене це займає приблизно 10-15 хв після кожного прийому їжі.

Поетапно догляд такий:

1. Зубний йоржик (Забрати всі залишки їжі)

2. Зубна нитка.

3. Класична зубна щітка.

4. Монопучкова зубна щітка.

5. Ополіскувач (по потребі).

Зараз я буду переходити на електричну зубну щітку зі спеціальними насадками, тому відгук про них доповню пізніше.

Ціна ідеальної посмішки

Щодо зубних йоржиків, для мене поки хороші це Lacalut L, оскільки вони дозволяють обхопити велику площу міжзубних проміжків і дістати все лишнє. Не назвала би їх ідеальними, оскільки щіточка часто ламається від основи. Це досить розхідний засіб, тому буду пробувати ще різні.

Зубна нитка Oral-B Glide Floss найідеальніша! Пробувала дуже багато брендів, але ця іменно має такий матеріал та ширину, яка дозволяє пройти у дуже вузькі проміжки між зубами, при чому вона міцна, мяка та не розшаровується. Доставка переважно в Україну тільки з Європи, хоча знаю в Польщі вони продаються багато де.

Зубна паста Elmex зі мною уже 3 роки, порекомендувала стоматологиня. Після неї я не можу користуватись іншими, вона дуже освіжає, гарно очищає і має навіть щільнішу піну. Але трошки набрид смак, тому хочу спробувати Vitis. Також пробувала пробники Curaprox, хороші, але ціна трохи кусається.

Зубна щітка класична - обираю суто по зовнішньому вигляду і мякості. По вигляду обираю з однаковими ворсинками по довжині і по товщині (без якихось там силіконових вставок чи іншого), щільно набита.

Монопучкова щітка - вона дозволяє гарно відполірувати поверню зуба, і в моєму випадку прочистити також брекети та важкодоступні місця.

Ополіскувач - досить рідко використовую, але це правильно, оскільки він є досить агресивним і може вимивати мікрофлору ротової порожнини. Якщо користуюсь, то обираю засоби без спирту.

Я скажу так і ще раз так! Наостанок лишила фото до та після, які показують що навіть естетичний фактор вартує того!)

Хто з вас носив і яким для вас був цей шлях? Діліться своїм досвідом, буде цікаво почитати)