Blondie_rs

Музичний День народження #BirthdayMusicMakeup

Музичний День народження #BirthdayMusicMakeup

Привіт! Мені неймовірно приємно бачити, як стрічка клубу наповнюється чудовими роботами з привітаннями ❤️ Мені надзвичайно втішно, що ви знайшли та приділили час для макіяжів, написання привітання та невеличкої розповіді про музику. Це дуже цінно!

Тему нашої тусовочки я обрала не просто так. Дехто з вас уже знає, що я дуже багато років навчалась на викладача по фортепіано [якщо мовою статистики, то 9 років музичної школи, 4 - муз. училище та 4 роки бакалаврату з магістратурою]. Моя мамуся та всі по її лінії - музиканти. Тож це, можна сказати, сімейна професія. Але, як бачим, поки не в мене. Деколи набігає велетенська ностальгія по часам, коли я вчилась в музичному училищі. Тоді я була справжнім музикантіщем! Виконувала складнющі твори на фортепіано, їздила на конкурси, майстер-класи... Дуже була плідною праця з моєю улюбленою викладачкою! Кожен урок був уроком, і я хочу їй подякувати за те, що завжди вірила, вкладала тонну знань та була на одній хвилі зі мною.

Музичний День народження #BirthdayMusicMakeup

Позаминулого року в мене випала можливість відправитись до Відня. Мене переповнювали емоції, що я побачу будинок, де жив сам великий композитор Амадей Моцарт! А любов до нього мені прищепила мама (під час вагітності слухала його музику). Аж тут мені стало зрозуміло, чому його твори настільки мені близькі.

Незрівнянний знавець людської душі, проникливо висміюючий пороки, мріє про ідеальний світ; легко переходить від найглибшої скорботи до найбільшої радості - Моцарт досі заворожує, залишаючись вершиною музики навіть в сучасному світі.

Під час навчання я мала змогу виконувати багато фортепіанних творів композитора. Сонати, концерти для фортепіано з оркестром. Та найбільш знаковим та тим, що щоразу доводить до затамування подиху, є його відомий Реквієм. На жаль, дуже мало можна почути якісних інтерпретацій, адже класична музика, як і кожне мистецтво - має надзвичайно широкий спректр понять.

Також серед улюблених композиторів не можу не згадати "ангела" фортепіанної музики - Фридеріка Шопена. От його творів я переграла ну дууууже багато. Що не рік - постійно клянчила ноти, щоб вивчити щось нове та все більш складне та ще складніше. Він вкладав надзвичайно багато сенсу в кожну музичну фразу, а його художній етюд 12 із опусу 25, до-мінор, досі залишається моїм коронним номером. Руки все ще памʼятають, а серце - розквітає великою надією та переповнюється емоціями. Викладачка не дуже була "за", щоб я бралась за цей твір, але прийшовши у вересні на навчальний рік, я потішила її повністю вивченим на памʼять твором! Оце так стимул та бажання!

Дедалі частіше переглядаю свої старі записи та захоплююсь, як же це було прекрасно! Але позаду кожного такого блискавичного виконання стояла щоденна титанічна праця. Це - не талант. Це просто щоденна наполеглива робота. Так само - як і в макіяжах. Кожен з нас має задатки - а далі вже все в наших руках 😊

А ось тут вже ми поїхали на конкурс, і серед улюблених творів була "Куранта" Віктора Косенка із збірки 11 етюдів у формі старовинних танців. Надзвичайно спритна та дуже ефектна! Любила оце порозганяти клавіші на фортепіано 🤣

Звичайно ж, я багато слухаю й сучасної музики. Мені рідко щось подобається нове, але я залюбки хочу відкривати для себе все більше й більше мелодій. Багато де я чую примітивізм, бо моє вухо класичного музиканта не виносить чогось заїждженого та не надто естетичного.

Моїм першим захопленням у підлітковому віці став Майкл Джексон. Я багато чим йому завдячую. Переслуховуючи зараз декотрі пісні, набігає ностальгія та невпинні спогади про бунтарство та справедливість.

Трішки пізніше я познайомилась із гуртом Linkin Park, які досі в плейлисті на вічному повторі. Талановитий вокаліст Честер Беннінгтон живе в кожній пісні, а їх остання спільна пісня One More Light з однойменного альбому часто викликає в мене сльози. Їх музика завжди тримала і тримає мене, коли потрібна опора, сила та мужність. Вони мені подобались не лише змістовними текстами, а й цікавими гармоніями в музиці. З ними повʼязано дуже багато спогадів, тож Linkin Park для мене - щось сокровенне та своє.

Паралельно я ще шукала цікавинки у "класиці" 80х-90х. Зараз із дуже улюблених тримаю по кілька пісень Queen, Europe, Scorpions, Imagine Dragons, Adele та інших виконавців. Новим диханням для мене також став The Weeknd.

А Billie Eilish - це моя недавня любов. В 2021 році я скачала першу пісню на телефон, після чого почала звикати до її своєрідного стилю. Тепер Біллі для мене - уособлення виразу "будь собою", а також і талановитий музикант з дуже цікавими музичними рішеннями.

P.S. Тепер ще хочу її парфум Eilish No. 2, у найбільшому форматі. Бо це прям моє-моє.

Я чисто випадково знайшла це відео, записане десь перед уроком по фортепіано в училищі. Ми також мали клас імпровізації, де вчились грати з ходу, переплітати різні мотиви, обʼєднювати та творити під час виконання.

Моїм мотивом став твір Ф. Шопена, який я потім перетворила в мелодію "Happy Birthday" 😆 Насолоджуйтесь🎶

Деколи нот було дуже багато, тож це займало окрему товстенну папку. На фото я стою та "тішусь" кілометровим нотам, які мені дали на концертмейстерській практиці. 12 сторінок А4 - це ще було небагато. Найбільше було 27 сторінок А4 на один твір. Найдовше я виступала 1 годину 15 хвилин, граючи 5 творів на державному іспиті при завершенні навчання в училищі. Сценічна витримка, динаміка, фізична сила - це все досягалось маленькими кроками щодня.

Сподіваюсь, ми тепер стали ще ближчими, а такий музичний подарунок вам сподобався! ❤️ Мені надзвичайно приємно зависати в клубі годинами, читати цікаві дописи та спілкуватись з прекрасними людьми, яких я знайшла саме тут 🎀

Ще раз дякую всім за вітання! До зустрічі в нових дописах ❤️