Алла

Не тільки пахне, а й лікує

Не тільки пахне, а й лікує

Сьогодні огляді у мене ще один німецький крем, але вже з лавандою. Також на сторінці є відгук про крем з оливковою олією.

Із лавандою у мене давнє кохання. Коли я була маленька, мама принесла маленьку колбочку з олією лаванди, вона використовувала її для ароматизації шафи та від молі. Саме тоді я вперше відчула цей божественний аромат і полюбила його. Тепер у мене на дачі ростуть три кущики лаванди і влітку я можу насолоджуватися її ароматом.

Щодо крему. Він має середню за густиною структуру та приємний натуральний лавандовий аромат. Добре зволожує шкіру.

Чому взагалі варто звертати увагу на креми з лавандовою олією?

Відомо, що одна з причин старіння шкіри - оксидативний стрес. Завдяки антиоксидантам у складі лаванда захищає дерму від вільних радикалів та уповільнює вікові ознаки. При зовнішньому застосуванні діє як заспокійливий, тонізувальний, стимулювальний засіб, підвищує еластичність епідермісу, сповільнює появу зморшок, підтягує, зволожує, усуває гіперпігментацію, тонізує, бореться куперозом і призводить до молодшого вигляду.

Антибактеріальна активність

Слово "лаванда" походить від латинського "lavare", що означає миття. У середні віки її використовували для боротьби з інфекційними захворюваннями, у тому числі під час епідемій чуми, що спустошували Європу. В епоху Відродження вчені офіційно визнали цілющі властивості лаванди.

У XX столітті стало відомо, що лаванда ефективна проти патогенних бактерій, знищує паличку, що викликає черевний тиф, стафілокок, дифтерійну та туберкульозну паличку.

Лавандова олія може запобігати появі нових та усувати вже наявні прищі. Вона очищає пори та зменшує запалення при нанесенні на шкіру. Це було доведено під час дослідження протигрибкової активності та механізму дії ефірних олій Lavandula viridis з Португалії. Досліджувані піддавалися лікуванню ефіром лаванди протягом 4 тижнів. Наприкінці експерименту виділення шкірного сала, тон шкіри та стан кератину покращилися до нормального рівня. Таким чином, була виявлена пом'якшувальна дія лаванди на шрами.

Також можна використовувати креми з олією лаванди при прищах, невеликих опіках, у тому числі сонячних, екземі, рани, псоріазі, укусах комах.

Так що обов*язково покладіть до своєї косметички кремчик з лавандою!

Не тільки пахне, а й лікує
Не тільки пахне, а й лікує
Не тільки пахне, а й лікує