Все що хотіли знати про бензоїл перекосид
Бензоїл пероксид знов набуває популярності у боротьбі за здорову шкіру, тож давайте розберемось що це за компонент такий та які правила його використання.
З точки зору хімії це органічна хімічна сполука, що буде схожа на перекис водню, він має виражену окислювальну дію. Простіше кажучі бензоїл пероксид виділяє кисень на шкірі для знищення бактерій, окрім цього він має протизапальну та відлущувальну дію.
Отже, бензоїл здатен пропрацювати запальні елементи, пригнічити ріст патогенної мікрофлори, відлущувати відмерлі клітини та відповідно покращити стан закритих камедонів.
Які ж мінуси має використання засобів із цим чудо компонентом:
за рахунок своєї окислювальної дії він може попсувати речі, тому ретельно миємо руки та даємо точковим засобам гарно увібратися, а змивні відповідно ретельно змиваємо;
бензоїл не розрізняє яку бактерію вбити, тому вбиває все, і хороші корисні бактерії також, що важливі для нашої здорової шкіри, тому вводимо у догляд засоби із пробіотиками, біфідою;
вплив на шкірний бар’єр та тьмяність шкіри — це виникає за рахунок його відлущувальної дії, бензоїл гарно вимиває ліпідний шар шкіри і вона здається більш сірою, тому я б радила додати засоби із керамідами, ніацинамідом, прополісом, можна центелу, також галактомісіс, муцин, певні формули із гіалуроновою кислотою, із соєвими бобами будуть також надавати сяйва;
алергічність компоненту, готуючи цей пост я знайшла дослідження, що алергія на бензоїл пероксид була у 1% від тестової групи, тому перед застосуванням засобу раджу провести домашню алерго пробу, щоб переконатися у безпечності компоненту для вас;
Бензоїл та чутливість шкіри
Чутливість є різна, тому однозначної думки тут немає. Краще починати із змивних засобів, можна з 1% чи 2. Якщо ми говоримо про точкові засоби то з 2.5% і спостерігати за шкірою.
Поєднання із іншими активами.
Я притримуюсь правила про один актив, краще менше ніж перестаратися, але бензоїл любить саліцилову кислоту, от все що читала, то із саліциловою в них прям кохання зітхання. Якщо ви плануєте мати декілька активів, то чергуємо їх у вечірній рутині та залишаємо 1 день на відновлення.
Бензоїл пероксид є вечірнім доглядом.
Допис вийшов мені здається дуже змістовним, дякую за увагу та буду рада відповісти на ваші питання
Коментарі (0)