Швець Карина🤍

Бензоїл пероксид: ділюсь враженнями

Бензоїл пероксид: ділюсь враженнями
Бензоїл пероксид: ділюсь враженнями

Тут не буде приголомшливих «до» та «після», бо таких результатів я не маю. Але не дивлячись на "таку собі" динаміку, препарат все одно мені полюбився та однозначно буде на повторі в якості спот-он засобу.

Я вже розповідала, що внаслідок гормонального збою на моєму обличчі почалося жахливе загострення, якого не було вже декілька років. Азелаїнова кислота стала працювати дуже слабко і я вирішила, що час змінити препарат. Вибір пав на бензоїл пероксид у концентрації 10% у вигляді препарату «Угресол». Він має дуже помірну ціну, а я ніколи до цього не користувалася саме БПО - тож мені не було б образливо, якщо препарат не підійшов.

Я трохи вже торкнулася теми топічних препаратів та основних діючих речовин в одному зі своїх останніх дописів -> https://club.makeup.com.ua/post/18258/, тож тут не буду вдаватися у подробиці.

Моя біда почалася наприкінці червня, в середині липня я ввела Угресол. У мене були і запальні папули/пустули, і дуже багато комедонів, особливо в ділянці нижньої третини обличчя.

Тут я повинна вставити ремарку, бо неправильно обрала препарат. При такій формі акне EDF рекомендує в якості препаратів першої лінії ретиноїди (в комбінації з бензоїл пероксидом), а не монотерапію тільки у вигляді БПО. Це слід враховувати!

Він має дуже легку текстуру емульсії білого кольору з вкрапленнями, специфічний аромат. Розноситься по шкірі легко, витрата зовсім невелика.

Важливо вводити поступово, бо є ризик опіку. У мене, наприклад, перші два тижні були попечені повіки - і це жахливо, скажу я вам. Хоч я дотримувалася всіх правил і навколо очей в принципі не наносила, але от таке буває.

Тому спочатку краще намазати повіки жирненьким кремом або навіть вазеліном. Я вважаю, що в таких випадках треба перестраховуватися заздалегідь.

Препарат знебарвлює тканини і брови. Я сама по собі маю русяве волосся - мабуть всі, хто мене читає, бачили його, а брови у мене більш темні та від природи коричневатого кольору. Так ось до чого це я - зараз вони рижі))) також я з липня використовую лише один комплект постільної білизни - слава Богу, що в жару тканина швидко сохне після ранкового прання. А от коли похолодає, мабуть, буду феном сушити, бо ця постіль справді вже як тряпка - вся в червоно-рижих плямах, причому не тільки на наволочках, а й на простині та підковдрі. Тож враховуйте, що речі БПО псує і треба бути до цього готовим.

Щодо дії: коли шкіра звикла, все було чудово. Запальні елементи повністю зникли приблизно за 1,5-2 тижні, а якщо вони і зʼявлялися, то дуже швидко «стухали». На ранок шкіра сяюча, пори - дірочка до дірочки, такі стягнуті і приємні. Мене влаштовувало абсолютно все, окрім одного - препарат зовсім ніяк не діє на комедони, яких у мене залишилось дуже багато.

Класно, звісно, що запалень немає, але ж хочеться ідеальної шкіри.

Зараз пройшло два місяці, як я ввела Угресол - мій перший флакончик все ще не закінчився. Було прийнято рішення зробити механічну чистку, щоб позбутися комедонів, та ввести препарат на основі комбінації адапалену та БПО. Тож, як кажуть, далі буде - обовʼязково поділюся враженнями та результатами (сподіваюсь, буде чим ділитися)))

Загалом препарат мені сподобався і я його однозначно рекомендую, бо ціна ну вкрай приємна, при цьому дія - сильна. Але майте на увазі, що монотерапія БПО рекомендована у випадках наявності запальних елементів. Коли акне змішаного типу або чисто комедональне - є сенс розглядати комбіновані препарати, щоб не втрачати час.

Дякую за увагу, сподіваюсь, вам було цікаво🫶🏻