Sofiia_Ts

Новий погляд на макіяж: відміна олівців для губ

Новий погляд на макіяж: відміна олівців для губ

Дівчата привіт! Цього тижня тепла погода надихнула мене на написання більшої кількості постів, і звільнилось трошки часу 🌸 Недавно я натрапила на цікавий пост візажистки, яка розказувала, що олівці для губ починають відходити на другий план, та в моду повертається НЕ чіткий контур губ.

Я застала ті часи в 2010-2015 роках, коли були популярні тільки матові чіткі макіяжі. Щільний матовий тон, матові довгі чорні стрілки, підкреслені олівцем брови, пудра та рідка помада від kylie Jenner 😄 Про хайлайтер та румяна тоді ще не так часто говорили, і вони і не були настільки популярні, як зараз. Я відрила старі фото, щоб показати як я фарбувалась в 18 років (це 8 років назад 🫢). Ще не погано, бо я відрощувала свої брови після ниточок та не трогала їх лишній раз 😅

Новий погляд на макіяж: відміна олівців для губ

Бо в реальному житті вони часто додають віку і не всім він може підходити. Суха текстура підкреслює нерівності, зморшки, і макіяж виглядає нерівномірним. В кадрі та на фото вони доречні, бо камера поглинає цю щільність та через світло часто ці моменти вирівнюються. Проте в житті це часто виглядає громіздко, тому це треба балансувати рівним щільним тоном з базою, хорошим доглядом, правильним обраним кольором.

Ви ж також замітили як почав набирати обороти сяючий макіяж? Не дарма ж всім відомий "clean girl makeup" робиться більше з нахилом до сяючої шкіри, що дорівнює = зволожена здорова шкіра. Тобто ми додаємо більше відблисків світла на своє лице: на вилиці, губи, переносицю та кінчик носу, галочка над губою і т.д..

Я як власниця тонких губ замітила цікавий парадокс: коли я їх малюю олівцем, вони виглядають менші. І наоборот, коли малюю тільки серединку, а якщо ще й нанесу блиск - виглядають більші! Плюс матові помади мені додають віку і підкреслює нерівності на шкірі.

І чому ж так? Бо блиск надає блік світла та губи сяють, тобто вони виглядають пухлішими, зволоженішими та здоровішими. А особливо класно це виглядає з чуть тінтованими блисками для губ, які рівномірно розподіляються по краях.

Але, як завжди, важливий баланс 😁 Я як новачок, деколи в шоці від того, як взагалі текстура, нашарування, колір, чіткість, контрастність, стійкість і багато всього впливає на вигляд макіяжу. Деколи буває, нанесла мало макіяжу, а виглядаєш як пов*я, а деколи так багато, і все одно на кадрі виглядає, ніби нічого не змінилось 😄 Це ціла наука, яка вимагає знань кольористики, збалансованості, розуміння текстур та їх поведінки. Тому ще вчитись і вчитись 🤍

Насправді, в макіяжі не має правил, але є тренди, і вони часто швидкоплинні. Я не візажист, це чисто моє спостереження. Тому дівчата, творимо як бажає наша душа та вподобання ❤️

P. S.: На заставці на 1 фото - олівець GlamBee 110, на 2 фото - rom&nd Glasting Water Tint 17 Woody Sunset 😊