O’Ostah

Schwarzkopf Professional Igora Royal у відтінку 5.00

Коли я остаточно закінчила експерименти із балаяжами та еіртачами, переді мною постала ціль: досягти 5 (не нижче!) рівня без рудих та червоних нюансів. Думаєте, тільки платинові блондинки мають клопіт? Зовсім ні! І все б нічого, але ті золотаві відблиски дають мені не фарби, а натуральне волосся + рання сивина, яка з‘явилась у 18 років. Тож проблема із фарбуванням ускладнюється: 5 рівень, холодний підтон, 100% нейтралізація сивини. І так кожні 3-4 тижні😭

А ні, бувала, не хочу. По-перше, навіть за фарбування коренів виходить досить пристойний прайс. По-друге - я поверталась із салону і чорнявою, і рудою, та ще й вислуховувала, що маю проблемне, недоглянуте волосся, та отримувала рекомендацію додати у свій догляд хоча б маску😳. Тобто, свого адекватного майстра я так і не знайшла.

Я нервова людина, не люблю, коли чіпають волосся і всі подружки, які брались мене фарбувати, не відповідали після цього на дзвінки та повідомлення декілька днів😂 Тому найчастіше фарбуюсь власноруч. Улюбленцями завжди були Lakme (на корені - перманент, на довжину - тонувальна фарба) та ідеальна «холодна» фарба Kaaral Baco. Але прийшли важкі часи і в хід пішли фарби із мас маркету. Результат: нерівний тон, недофарбована сивина і повне несприйняття кольору волосся. Колись від подружок чула, що Ігора від Шварцкопф перебиває все, тому ризикнула і взяла її у відтінку 5.00 + оксидант 3% (у надії, що він візьме сивину). На жаль, попелястих номерів не виявилось у наявності, тож закинула в корзину щось максимально наближене  до натурального.

• Крок 1.

На цей раз я вирішила зробити препегментацію скронь та тім'яної зони, щоб «забити» пігмент у сивину. Просто нанесла фарбу без окисника на 20 хвилин і стягнула залишки паперовим рушником.

• Крок 2.

Змішала фарбу із оксидом у пропорції 1:1. Час витримки - 20 хвилин.

• Крок 3.

Залишки фарби нанесла на довжину, почекала ще 15 хвилин.

• Крок 4.

Емульгувала фарбу водою і дала їй подіяти ще 5 хвилин.

Далі все по стандарту: миття (змивається Ігора досить довго), улюблений догляд і пішла сушитись. З-під рушника визирали геть чорні корені - ну ніяк не 5-ка. Якби можна було відмотати час назад, зупинилась би на номері 6. Що стосується підтону - стало краще, але відблиски на сонечку є. Фото робила навпроти вікна, щоб показати які нюанси можуть вибиватись під променями. Що стосується штучного світла - тут все рівно. І без сивини.

Про всяк випадок у замовлення я поклала ще й нейтралізатор рудих відтінків від Kativa. Під час частупного миття голови поексперементую та зроблю відгук і на нього.

Я не претендую на звання колориста, просто розповідаю про свій досвід. Якщо ви маєте що мені порадити або поділитись своїми улюбленими фарбами чи лайфхаками - буду вдячна за фідбек.

05 лютого, 2023
O’Ostah
05 лютого, 2023