ДАРÍЯ КÓВАЧ

Byphasse тонік-лосьйон, який розчарував

Byphasse тонік-лосьйон, який розчарував

Іноді так буває, що засоби не підходять, а іноді вони навіть можуть бути шкідливими.

То що сталось? Розберемо?

Почну зі складу, який відрізняється на сайті і на самому засобі. Я розберу той, що на засобі

СКЛАД:

Aqua (Water)-вода

Damascena Flower Water-Роза дамаська має м'які в'яжучі властивості, тому може використовуватися в якості тонера для жирної шкіри, схильної до появи акне. Рожева вода освіжає шкіру, не знімаючи її з натуральних олій

Phenoyethanol-гліколевий ефір, який володіє хорошими розчинними властивостями в різних рідинах (спирті, воді, рослинних маслах). У косметиці застосовується - в як консервант, антибактеріального засобу і стабілізатора парфумерних композицій.

Glycerin-відновлючий шкіру компонент, тобто це речовина, яка природним чином міститься в шкірі, допомагаючи встановити нормальний баланс і зволоження.

Chlorphenesin-консервант, найбільш активний проти грибків. Вважається слабким консервантом. Чи діє краще в системах з високими концентраціями силіконів.

Parfum (Fragrance)-Віддушка парфумерна

PEG-40-діє як солюбілізатор, емульгатор і пом'якшувач.

Hydrogenated-використовується як пом’якшувач у косметичних рецептах

2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol-використовується у косметиці, фармацевтиці, побутовій хімії. Консервант широкого спектра дії. Особливо ефективний проти грамнегативних бактерій, зокрема Pseudomonas aeruginosa. Слабо ефективний проти грибків та дріжджів. Оптимальний діапазон рН від 4 до 7, максимально допустиме дозування в косметичних засобах, 1%. слід використовувати в рецептурах при температурі нижче 40°С. При розкладі виділяє формальдегід

Gluconolactone-полігідроксикислота, органічна карбоксильна кислота, що має кілька гідроксильних груп.

Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract-однорічна трав'яниста рослина сімейства складноцвітих. У квітках міститься ефірна олія, флавоноїди, похідні апігеніну, лютеоліну, кверцетину, фарнезол, що володіють протизапальними та антивірусними властивостями; кумарини, поліїнові сполуки, полісахариди.

Sodium Benzoate-Використовується як антисептик та консервант у харчовій, медичній та косметичній промисловості

Potassium Sorbate-калій сорбіновокислий, калієва сіль сорбінової кислоти – порошок білого кольору або гранули майже без запаху, нейтрального смаку. Консервант, що активно пригнічує дріжджі, бактерії, плісняві гриби.

Calcium Gluconate-Глюконат кальцію є кальцієвою сіллю глюконової кислоти. Використовується в косметиці як засіб, що утримує вологу у шкірі. Має протизапальну та антигістамінну дію.

Benzyl Salicylate-ефір саліцилової кислоти, безбарвна рідина, що має слабкий бальзамічний запах і фіксуючі властивості. Використовується при складанні парфумерних композицій, ароматизаторів для мила та миючих засобів, як фіксатор запаху. Внесений до списку речовин, які можуть викликати алергічні реакції.

Limonene-циклогексен, безбарвна прозора легкорухлива рідина з приємним цитрусовим запахом. Має інсектицидні властивості.

Hexyl Cinnamal-гексилциннамаль, масляниста рідина жовтого кольору із зеленуватим відтінком та квітковим запахом, що нагадує запах жасмину. Застосовується для складання парфумерних композицій, штучних ефірних олій, ароматів різного призначення в концентрації до 30%.

Alpha-Isomethyl lonone- Летючий ароматизатор і смаковий інгредієнт, який повинен бути зазначений у продуктах, які його містять, оскільки він може спричинити реакцію сенсибілізації при концентраціях лише 0,001%. Це інгредієнт, якого слід уникати, якщо у вас чутлива шкіра, особливо тому, що він майже завжди поєднується з іншими летючими компонентами аромату, такими як ліналоол і евгенол.

Geraniol-безбарвна рідина із запахом, що нагадує запах троянди. Входить до складу геранієвої, рожевої, лемонграсової та ще ряду інших ефірних олій.

Дівчата, я реально повелась на рожеву баночку. Чесно, я от перечитую склад, на знаю чим я думала.

Але не складом єдиним, як то кажуть.

Дуже сильна віддушка, прям мега різка як в квітковому аромат троянд.

Далі мене почало сипати болючими прищиками.

Також пекло в зоні "яблучок" і зʼявлявся румʼянець, з яким і румʼяна не треба

Мені він не підійшов абсолютно, пішла реакція (Я не робила фото, бо навіть не хочу таке показувати).

На щастя, зі шкірою вже все добре, вона чиста і гарна, є лиш 2 сухі кірочки від прищиків, які скоро зникнуть.

Дуже прикро і неприємно, що так сталось. Бо візуал хороший, надійна міцна пляшка з гарного пластику, велика, багато інформації написано, зручний дозатор і кришка не прокручується по колу.

Консистенція як вода, навіть не знаю чому це "лосьйон"

Тому радити я не можу, через негативний досвід і викину майже повну пляшку.

Та вже розшукала заміну, тож познайомлю згодом.

Дякую, що дочитали. Тихої ночі всім, дівчатка з Харкова, і інших міст-героїв, тримайтесь, обіймаю вас 🫂

Обіймаю💌