Історія мого волосся
Бажання мають властивість здійснюватись🤫
Привітики! Дуже хочу поділитись історією свого волосся бо воно зазнало доволі багато змін, але я вважаю, що зараз воно в дуже хорошому стані, не ідеальному, але я задоволена🥰
Розпочну розповідь не з самого народження, а з 2018 року😅 хоча скажу, що волосся в дитинстві та десь до років 15-16 було зовсім іншої структури. Воно було хвилясте та пористе, а я завжди мріяла про ідеальне рівне та слухняне🥺
2018
Почнімо з 2018 року. Саме тоді моє волосся зазнало перших значних змін, а саме фарбування в світлий колір.
Довгий час я просила маму щоб вона мене пофарбувала в такий колір як у неї, дуже красивий теплий блонд, але вона не хотіла, адже псується структура та погіршується стан волосся під дією фарби.
Але у 2018 році я все таки її вмовила і вона мене пофарбувала своєю фарбою, це була звичайна фарба, яку потрібно наносити на попередньо освітлене волосся, але я не освітлювала його, думала, що це не сильно повпливає на результат.
Те, що я отримала ви можете побачити на фото🙈 я просила пофарбувати не усе волосся, а половину, бо тоді так було модно.
2019
Перейдемо до наступного року. За 2019 було багато змін і з кольором і з довжиною😁
Я одночасно хотіла і темний і рижий і світлий колір, тому робила все по порядку.
Мені все ще мама не дозволяла фарбувати волосся фарбою та освітлювати його, тому я обрала для себе відтіночний бальзам Тоніка у чорному кольорі. Пофарбувавшись ним, моє волосся стало темно-зеленого, болотного кольору🙈
Мені це дуже не подобалось тому фото з таким волоссям майже не залишилось, на фото з косичками можна побачити легкий відтінок зеленого, але в житті це виглядало просто жах🥲
Далі був рудий, також фарбувалась Тонікою, він у мене вийшов темно-рудим тому, що попередній "чорний" змився ще не до кінця, але мені було ба йдуже на це і колір мені дуже подобався.
Потім з часом він вимився і при денному освітленні моє волосся було точно такого ж кольору як і до всіх фарбувань, але коли на нього попадало сонце то був рудий відтінок.
Це фото ще зі школи 12.2019🙈
Тоді я відстригла доволі багато волосся, це мабуть найкоротша довжина, яку я коли-небудь мала.
Довжина мені тоді подобалась і структура волосся вже стала кращою ніж була усе дитинство, але рідний колір мені зовсім не личив, з ним я була як сіра мишка, а хотілось якось виділитись.
Того ж місяця, в грудні 2019 року я вирішила знову пофарбуватись в рудий колір Тонікою, яка залишилась ще з минулого разу.
Тоді отримала дуже яскравий рудий колір, що аж шкіра навкруги пофарбувалась😂
Тоді мені дуже подобався колір, але довжина… хотілось щоб вона швидше відросла)
2020
Березень 2020 року, почався коронавірус, усі магазини та перукарні закрились тому моє волосся потрохи вимивалось в природній колір та відростала довжина.
В травні 2020, рудий вже помітно вимився, але все ж не до кінця, довжина по трошки ставала кращою і мені нарешті вдалось вмовити маму, щоб вона пофарбувала мене своєю фарбою, так-так на ще не зовсім змиту тоніку та знову ж без попереднього освітлення🙈
Липень 2020 року, довжина відростає, колір волосся зовсім не зрозумілий, але мені подобався, руда Тоніка по троху змивається і волосся стає світлішим.
Паралельно з цим, фарбуюсь маминою фарбою для того щоб досягнути ідеального блонду.
Серпень 2020, швидше змити надокучливий рудий відтінок допомагає поїздка на море. Довжина вже помітно відросла, колір має непоганий вигляд, але хочеться ще краще. По приїзді додому фарбуюсь ще раз маминою фарбою.
Жовтень 2020. Протягом декількох попередніх місяців я регулярно фарбувала довжину фарбою, але все таки ні разу не висвітлювала. До жовтня Тоніка вже дуже добре з милась і колір мені подобався все більше й більше. Структура волосся змінювалась в кращу сторону, але поступово кінчики ставали сухими.
2021
Травень 2021 року, довжина ідеальна, вже відросла як я люблю, але захотілось змін і я відтіночною маскою пофарбувалась в рожевий😅 Спочатку була задумка взяти два пасма біля обличчя і пофарбувати тільки їх, але в процесі плани змінились і я пофарбувала усю верхню частину волосся.
Спершу мені дуже подобалось, але через приблизно два тижні почало це набридати, тому, що колір вимивався і був зовсім не гарний.
Листопад 2021 року. Рожевий відтінок повністю змився і не залишилось навіть натяку на нього. Нарешті такий омріяний блонд, фарбуватись в інші кольори більше не хотілось і змінювати довжину також.
2022
Січень 2022 року. Здавалось би, все ідеально і колір такий, про який я завжди мріяла і довжина моя улюблена, фарбуватись і підстригатись немає бажання, лише раз у місяць підфарбовувати відросле коріння достатньо, аж ту почалось повномасштабне вторгнення…
Довелось виїжджати з України, ніякий догляд, а тим більш фарбу не було змоги взяти з собою. Приїхавши та освоївшись у Німеччині, через місяць вже було бажання приводити себе до порядку, пофарбувати відросле коріння.
Такої фарби, яку я використовувала в Україні, знайти там було неможливо, тому я обрала найбільш схожий відтінок із того, що було в магазині.
Пофарбувавшись мені сподобався результат і весь час поки я була там, а це пів року, фарбувалась однією фарбою.
По приїзду додому, в Україну, повернутись до звичної фарби, яку використовувала до повномасштабного вторгнення, не було можливості, адже її зняли з виробництва, або просто перестали поставляти, через те, що вона була виготовлена в росії.
Знайома, яка працювала колористом, порадила професійну фарбу та підібрала відтінок і я перейшла на неї. Я ніколи не фарбувалась у салонах і перукарнях, лише вдома.
2023
Червень 2023 року, продовжую фарбуватись тією ж фарбою, що і раніше, але знайти потрібний відтінок стало зовсім нереально, тому обрала трішки інший, який майже не відрізняється.
Змін все таки не вистачало тому я вирішила підстригтися і знову дуже коротко (для мене). Одразу як вийшла з перукарні мені не подобався результат і я чим швидше хотіла щоб волосся відросло знову.
2024
Березень 2024. Весь час я чекала поки відросте волосся і ось нарешті😍
З 2019 року я більше не фарбувала довжину ні разу, лише коріння раз на місяць. Посередині волосся можна побачити перехід між кольорами, це сталось через те, що я змінювала фарбу декілька разів, але насправді в повсякденному житті це не так помітно, тільки під деяким освітленням.
Зараз я повністю задоволена своїм волоссям і довжиною і кольором і структурою. Воно в мене ідеально рівне без плойки, кератину та інших процедур.
Інколи я не можу повірити, що це моє, адже я завжди мріяла про рівне та довге волосся і ось воно😍 здавалось би, після фарбувань мав би погіршитись стан, але в мене це спрацювало навпаки і я дуже цьому рада.
Мрії мають властивість здійснюватись тому, що без усіляких зусиль, процедур, професійного догляду моє волосся змінилось кардинально, я дуже щаслива, але сказати що саме на нього так повпливало важко, напевне все разом, та ще вітаміни і дорослішання зробили свою справу🥰
P.S. Незабаром буде допис про догляд!
Було б цікаво почитати вашу історію волосся❤️
Коментарі (0)