Kostenko_Nastya👩‍🦰

Професійний шампунь L'Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular

Професійний шампунь L'Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular

Привіт, красуні💋

Вже достатньо часу минуло, як пройшло тестування лінійки Абсолю Ріпеа Молекуляр від L'Oreal Professionnel. Своїми враженнями від неї я ділилася у пості: https://club.makeup.com.ua/post/36964/ та обіцяла, що по кожному продукту зроблю детальний розбір складу.

Насправді, склад у кожного з 4 засобів лінійки цікавий та у мене трохи викликає сумбур. Ну, по-перше, через його двоякість, а, по-друге, через наявність компонентів, які чомусь не моєму волоссі не дало очікуваного ефекту.

Перший продукт догляду лінійки - шампунь. Не дивно, адже, як не крути, миття волосся - перший етап майже у будь-яких процедурах догляду. От з нього я і почну.

Ну, що ж, поїхали!

Цей шампунь відноситься до професійної лінійки Лореаль, а отже ефект за рахунок високої крнцентраціїї активних компонентів вище, ніж, наприклад, у шампуня цієї ж фірми серії мас-маркету.

Призначений він для сухого і пошкодженого волосся, а отже не повинен дозволяти втрачати вологу під час миття. Основні активні інгридієнти, на яких робить акцент виробник - це кератин та цераміди. Обидва вони - натуральні реконструктори.

Якщо шампунь таки відноситься для сухого та пошкодженого волосся, то його основні ньюанси повинні бути:

  • Низький вміст миючих компонентів.
  • Нейтральний рН
  • Наявеість у складі реконструкторів, кондиціонуючих домішок, зволожувачів.

Лямзю цитатою обіцянки виробника стосовно дії шампуню:

"- містить унікальну формулу, яка проникає вглиб волосся, відновлюючи його структуру на молекулярному рівні; - допомагає зменшити пошкодження і відновити здоровий вигляд пасма; - містить активні компоненти, такі як кератин і цераміди, які зміцнюють і реконструюють локони, запобігаючи ламкості; - володіє зволожувальними властивостями, які допомагають відновити баланс волосся, зволожуючи його від коренів до кінчиків; - активно бореться з такими проблемами, як сухість і пошкодження від хімічних впливів."

Як бачимо, самі обіцянки виробника повністю відповідають тому, що повинен робити будь-який шампунь для сухого та пошкодженого волосся. Але давайте поглянемо склад - чи є у нас там все те, що повинно працювати?

Склад продукту лямзю цитатою з карточки товару:

"Aqua / Water / Eau, Sodium Cocoyl Isethionate, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Glycol Distearate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Glycerin, Parfum / Fragrance,Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Ppg-5-Ceteth-20, Coco-Betaine, Divinyldimethicone/Dimethicone Copolymer, Amodimethicone, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Polyquaternium-7, Polyquaternium-10, Carbomer, Sodium Benzoate, Sodium Chloride, Peg-55 Propylene Glycol Oleate, Propylene Glycol, Arginine, Salicylic Acid, Benzoic Acid, Polysorbate 21,Trideceth-6, Linalool, C12-13 Alketh-23, C12-13 Alketh-3, Glycine, Serine, Tyrosine, Cetrimonium Chloride, Glutamic Acid, Phenoxyethanol (Fil N70026821/1)."

Почнемо з головного у складі - ПАВів (поверхнево-активних речовин). Це наша миюча основа. Ці речовини можуть міститись у продукті до 25% від усього складу. Враховуючи, що шампунь повинен не пересушувати волосся, вони повинні тут бути делікатні. До таких відносятся: аніоні нового покоління, амфотерні та неіоногенні ПАВи.

У складі нашого шампуню присутні наступні:

  • Sodium Cocoyl Isethionate (аніоний ПАВ, надзвичайно делікатний (бо виготовляється з кокосового масла).
  • Disodium Laureth Sulfosuccinate (аніоний ПАВ - вважається "безсульфатником" та діє м'яко на волосся).
  • Sodium Lauryl Sulfoacetate (аніоний, несульфатний ПАВ, який теж виготовляється з кокосової олії).
  • Sodium Lauroyl Sarcosinate (аніоний, м'який ПАВ, який додатково має кондиціонуючі властивості).

Як бачимо, у складі у нас нема агресивних ПАВ, а всі представлені - це аніоні ПАВ нового покоління, які делікатно очищують та не пошкоджують структуру волосся. А ще один ньанс - вони не дають такої надзвичайно густої піни як сульфатні шампуні.

Так, без усих цих речовин на не обійтись.

Емульгатори

Речовини, що дозволяють іншим поєднуватись у складі (наприклад, грубо кажучи, поєднують олію та воду у однорідну, нерозшаровану речовину). У складі продукту це:

  • Ppg-5-Ceteth-20 (додатково створюэ на волоссі захисний шар, що попереджує втрату вологи).
  • Polysorbate 21.
  • Trideceth-6.

Стабілізатори піни

Функціональні домішки, які вводять щоб піна під час використання, так би мовити, тримала свою форму та робила очищувальний ефект. У нашому шампуні це Decyl Glucoside - безпечний та натуральний неіоний ПАВ.

Регулятори в'язкості (або загущувачі)

В середньому можуть склади від 5% загального складу шампуню і виступають со-ПАВами. Саме вони надають густоту засобу. У нашому шампуні вони представлені:

  • Cocamidopropyl Betaine - амфотерний ПАВ.
  • Coco-Betaine (модифікована форма вищенаписаного, але з більш м'якою дією).
  • Sodium Hydroxide - можливо, що виступає як регулятор, але, я думаю, що він тут знаходиться у якості отрмання бажаного рН продукту.
  • Carbomer.
  • Sodium Chloride або просто сіль. Доречі, вважається найдешевшим з загущувачів. І так, саме вона викликає сльози під час потрапляння шампуню до очей.
  • Peg-55 Propylene Glycol Oleate.
  • Propylene Glycol

Консерванти

Якщо казати у двох словах - дозволяють продукту зберігатись не один день ( наш шампунь має термін придатності після відкриття флакону 12 місяців). Вони у шампуні представлені: Sodium Benzoate (доречі, це харчова добавка), Benzoic Acid, Cetrimonium Chloride, Phenoxyethanol.

Перламутри

Використовують у складі для візуального ефекту і вони ніяким чином не впливають на миючі властивості. В нашому шампуні він є і це Glycol Distearate.

А ось тут я хочу розглянути які ж активні речовини у нас є у складі та саме яким чином впливають на волосся.

Гліцерин - я вважаю, що виробник додав його у склад саме як зволожувач, а не для того, щоб зберегти засіб від випаровування з нього рідини. Я не буду розписувати про сам гліцерин, але до нього ставлюсь неоднозначно. Якщо його у складі продукту більше 30%, то він здатен зумовлювати обратний ефект - витягувати вологу з волосся.

Лимонна кислота - я так розумію, що у складі вона виступаэ не як консервант, а як речовина, що надає блиску волоссю.

Саліцилова кислота - не дуже розумію чому вона заявлена як активний компонент. Найчастіше вона використовується у шампунях проти лупи та для жирного типу волосся. Думаю, що тут вона лише для надання блиску волосся.

Аргінін - амінокислота, що захищає від зовнішнього впливу волосся, зволожує. Проникаючи у структуру, відновлює пошкоджені хімічні зв'язки та відновлює її. Але має накопичувальний ефект.

Гліцин - ще одна амінокислота, яка зволожує та покращує структуру шкіри.

Серин - амінокислота, що зволожує та кондиціонує.

Тирозин.

Глутамінова кислота - амінокислота, яка захищає та пом'якшує волосся.

Що вони роблять? Правильно - полегшують розчісування, надають блиск, знижують електростатичність. Тут у нас присутні:

  • Polyquaternium 7.
  • Polyquaternium-10.
  • C12-13 Alketh-23.
  • C12-13 Alketh-3.

Багато хто не дуже добре відноситься до силіконів у складі засобів для волосся. Але, насправді, надзвичайно важко знайти шампунь для сухого волосся без силіконів. І поясню чому. Силікони дають гарний візуальний ефект. Усі знають як виглядає сухе та пошкоджене волосся. Та використання косметики з силіконами надає йому гладкість, блискучість, полегшують розчісування. Але, постійне використання косметики з силіконами накопичує їх на волоссі, а через деякий час можна спостерігати їх зворотній ефект - ламке, тьямяне та сухе волосся.

А що ми бачимо у складі? ТАДАМ!!! Привіт силікони (які, доречі, йдуть у складі перед реконструкторами):

  • Divinyldimethicone/Dimethicone Copolymer - полімер, що виступає у якості створювача плівки на волоссі для утримання вологи всередині. Але цей силікон не розчиняється у воді і змити його з волосся можливо шампунями з сульфатами.
  • Amodimethicone - по суті, теж саме, але типо не такий поганий.

Представлені силікони, як би, заповнюють пошкоджені ділянки, але вони не змиваємі просто водою і боюся, що через деякий час викличуть на волоссі стан не ахті. І ось саме через них у мене було відчуття невимитого волосся.

Шампунь має делікатну миючу основу. Має безпечні компоненти у складі. Але! Тут присутні силікони, які, як на мене, недоречні у такому шампуні. Також на етикетці у складі вказано номер патенту, який як я розумію "щось там пов'язан" з керамідами та кератином, яких, доречі, у складі ми не бачимо.

Амінокислоти - добре, особливо якщо вони з шовку (так звані шовкові амінокислоти) і їх можна вважати протеїном шовку (реконструктор волосся).

Ось якось так, мої красуні, ми бачиму достатньо непоганий склад, але, на мою думку, наявність силіконів його перекреслює.