Термальна вода La Roche-Posay Thermal Spring Water
Один засіб – безліч корисних властивостей та способів використання! Фаворитка на протязі багатьох років💙
Ще декілька років назад я вважала, що термальна вода – це не самий необхідний засіб у догляді за шкірою. Та моя думка змінилася, коли я придбала свій перший флакон термальної води від La Roche-Posay… З тих пір пройшло вже не мало часу, перепробувано чимало «термалок», та найчастіше я все ж таки повертаюсь саме до Термальної вода La Roche-Posay Thermal Spring Water, про яку і йтиме мова у сьогоднішньому моєму дописі.
Оформлення/дизайн
Оформлення термальної води, як і інших засобів LRP, - на висоті! Все естетично, зручно, функціонально та з врахуванням безпеки для навколишнього природнього середовища.
Термальна вода поміщена у металічний флакон в біло-блакитних тонах. На обороті флакону є вичерпна інформація про засіб від виробника.
Флакон оснащений дозатором-розпилювачем, що подає термальну воду ну дуууже дрібнодисперсно (я прямо кайфую від цього); працює справно, не заїдає.
Дозатор міцно закривається пластиковою кришечкою.
Об’єм стандартного флакону термальної води – 150 мл (такі флакони я купляю для домашнього використання), в мене ж сьогодні на огляді – мініатюра об’ємом 50 мл (такі я часто купую в наборах мініатюр LRP для носіння з собою в сумочці).
Характеристика властивостей
Склад термальної води La Roche-Posay більш ніж лаконічний та, власне, нічого окрім води в собі не містить. Та вода ця не проста, а (золота) джерельна, має природну дуже високу концентрацію мінералів.
Зокрема, мінеральний склад на 1 літр:
- Бікарбонати: 396 мг
- Кальцій: 140 мг
- Силікат: 30 мг
- Селен: 60 мкг
- Цинк: 22 мкг
- Мідь: 5 мкг
Сухий залишок при 180°C: 440 мг.
Також термальна вода має нейтральний pH.
Консистенція засобу – класична вода, прозора, без запаху, кольору та смаку.
Розпилення дуже дрібнодисперсне, поглинається шкірою швидко.
Розхід середній.
Спосіб використання
Взагалі, термальну воду можна використовувати декількома способами:
1. Розпилювати на шкіру безпосередньо із флакона.
2. Розпилювати на ватний диск і протирати обличчя, використовуючи по аналогії з тоніком.
3. Робити компреси, прикладаючи змочений термальною водою ватний диск/бинт на уражені місця шкіри, чи ті, які потребують додаткового зволоження/заспокоєння.
Та, по правді кажучи, я термальну воду завжди використовую тільки одним способом – просто розпилюю на шкіру безпосередньо із флакона.
А тепер – при яких потребах я використовую термальну воду та який результат отримую:
1. Періодично розпилюю на шкіру одразу після вмивання, використовуючи по аналогії з тоніком – в такому випадку вирівнюється pH шкіри, проходить відчуття стянутості чи сухості.
2. Перед нанесенням засобів, основним активом яких виступає гіалуронова кислота – для забезпечення її кращого проникнення у глибші шари шкіри та більш ефективного зволоження.
3. Перед нанесенням косметичних засобів, які можуть позволити собі скочуватися – з термальною водою цей ефект мінімізується.
4. Перед нанесенням альгінатних/глиняних масок та під час їх перебування на шкірі, а також, при необхідності, після – забезпечує краще проникнення корисних речовин із засобів у глиб шкіри, нейтралізує стянутість/сухість.
5. Розпилюю на шкіру обличчя на протязі дня, якщо відчуваю сухість (особливо часто в мене це відбувається взимку) – в такому випадку шкіра починає відчувати себе комфортно, зволоженою, проходять будь-які дискомфортні відчуття; або навпаки, якщо шкіра надмірно жирніє (це вже в літній період) – термальна вода якимось дивом дуже гарно матує шкіру, робить її більш бархатистою на вигляд та гладенькою на дотик, а отже, має себорегулювальні властивості.
6. Розпилюю на шкіру обличчі після травматичних косметичних процедур, наприклад, пілінгів/чисток, - «термалка» дуже гарно заспокоює шкіру, нейтралізує больові відчуття і, при цьому, надає зволоження і має антибактеріальні властивості, що сприяє більш швидкому загоєнню пошкоджень.
7. Розпилюю на шкіру тіла після гоління чи якщо є якісь подразнення (укуси комах/опіки)– термальна вода заспокоює, знімає подразнення, свербіж.
8. Після засмаги – прекрасно заспокоює, охолоджує шкіру.
9. Виробник в описі зазначає, що термальну воду можна розпилювати поверх макіяжу для його закріплення, але я таким чином її не використовую, проте, вважаю за необхідне зазначити й про цей спосіб)
Використовувати термальну воду можна стільки разів на день, скільки потребує шкіра – шкоди вона не нанесе ніякої, навпаки, тільки користь) І не візьме більше мінеральних речовин, ніж їй буде потрібно.
💙Підсумки
Здавалося б, просто термальна вода… А скільки ж корисностей вона у собі несе та який гарний вплив на шкіру чинить! Я перепробувала чимало термальних вод, та La Roche-Posay Thermal Spring Water у мене поки-що так і залишається в фаворитах! Дуже рекомендую взяти на пробу хоча б маленький флакон!)
Коментарі (0)