OKazkova

Бюджетна знахідка для підтримки мікробіому шкіри

Бюджетна знахідка для підтримки мікробіому шкіри

Нещодавно моя шкіра вперше почала реагувати почервонінням та печінням на певну доглядову косметику. І я вирішила пошукати засоби не тільки для щедрого зволоження, а й для відновлення захисного бар’єру. У цьому питанні я довіряю косметиці з пребіотиками та пробіотиками, адже вона збагачує мікробіом шкіри корисними бактеріями і тим самим сприяє підвищенню імунітету шкіри та відновленню її природного захисту. Минулого року я вже пробувала серію Synbiotic Home Care від бренду «APIS Professional» з пробіотиками та пребіотиками. Про неї був один із моїх перших дописів у клубі https://club.makeup.com.ua/post/17104/. Засоби Synbiotic Home Care мені сподобались, та цього разу я хотіла спробувати щось новеньке.

Шукала недорогі натуральні засоби і зустріла серію Probio Care від польського бренду Soraya. Серія налічує декілька кремів для різних типів шкіри та сироватку. Тож я взяла сироватку і крем для сухої та чутливої шкіри. Шкіра в мене хоч і комбінованого типу, але після зими стала дійсно більш сухою та чутливою. Користуюся засобами один раз на день, щовечора, вже майже два місяці. І готова ділитися враженнями😊

І сироватка, і крем мають приємну однорідну консистенцію з ніжним ледь відчутним ароматом. Наношу сироватку, чекаю десь дві хвилинки та закриваю кремом. Обидва засоби швидко вбираються, не залишають ані липкості, ані жирності. При цьому зволожують шкіру, прибирають оте легеньке відчуття стягнутості після вмивання, роблять шкіру гладенькою та приємною на дотик. АЛЕ засоби гарно працюють саме у парі. Бо якщо після вмивання нанести тільки одну сироватку, то її зволожувальних властивостей буде недостатньо. А от разом із кремом - те, що треба👍

Обидва засоби містять:

✨ Інулін – пребіотик, отриманий з кореня цикорію. Він допомагає підтримувати здоровий мікробіом шкіри та її імунітет, а отже позитивно впливає на стан та зовнішній вигляд шкіри.

✨ Біофермент рису – джерело вітамінів та антиоксидантів, що має зволожувальну та заспокійливу дію.

Компоненти, оцінені аналізатором як “Допустимо” та “Середня безпека” додатково позначені на зображенні, і вони знаходяться внизу переліку інгредієнтів. Інші компоненти “Безпечні” та “Цілком безпечні”. Аналізатор не знайшов тільки Dipentaerythrityl Hexacaprylate/Hexacaprate, що виконує емульгуючу, кондиціонуючу та розгладжувальну функції, згідно з інформацією англомовних інтернет-джерел.

Компоненти, оцінені аналізатором як “Допустимо” та “Середня безпека” додатково позначені на зображенні, і вони знаходяться внизу переліку інгредієнтів, як і в сироватці. Інші компоненти “Безпечні” та “Цілком безпечні”. Цього разу аналізатор не знайшов Olea Europaea Husk Oil - олію лушпиння (шкірки) оливи європейської, що використовується в якості пом’якшувача та розчинника, згідно з інформацією англомовних інтернет-джерел.

В цілому, склад засобів безпечний та цілком пристойний як для бюджетної доглядової косметики, що ще й збагачена пребіотиками та пробіотиками. Важлива особливість для мене: сироватка та крем не містять у складі сік алое - Aloe Barbadensis Leaf Juice - компонент, що об’єднує всі засоби, на які у мене виникала алергічна реакція.

Після майже двох місяців з оновленим доглядом шкіра вже менше реагує на засоби з соком алое. Та все ж я поки що не поспішаю повертати їх у свою б’юті-рутину. Також я помітила, що шкіра після зими виглядає більш доглянутою та зволоженою, але, гадаю, що це спільна робота вечірнього догляду із засобами Soraya та ранкового догляду зі SKINBAR та Mermade.

Мені засоби Probio Care від Soraya дуже сподобалась, бо вони:

💕 мають гарний натуральний склад

💕 ефективно зволожують

💕 комфортно відчуваються

💕 сприяють відновленню захисного бар’єру

💕 приємно коштують

Тож щиро рекомендую придивитися до бренду Soraya.

І дякую за увагу🫶