Кузя Ю-а

ЗЕСТ Вітамін D3 4000 IU(MO), жувальні капсули

Доведено, що від вітаміну Д залежить загальне самопочуття, настрій, працездатність та бадьорість. Нестача вітаміну Д в організмі має багато різноманітних проявів.

Аналіз рівня вітаміну Д необхідний в діагностиці багатьох захворювань, від зниження емоційного фону до проблем із травленням. А оскільки більшість населення України має дефіцит вітаміну Д, вкрай важливо знати, скільки складає добова норма вітаміну Д та як її задовольнити.

Виявити дефіцит вітаміну D тільки за симптомами важко, проте його можна запідозрити при постійній втомі, загальній слабкості частих захворюваннях різного генезу, частих травмах та переломах, зниженні ваги та втрати апетиту, безсонні, погіршенні зору.

Дефіцит вітаміну д, симптоми якого на початкових етапах схожі зі стресом , просто ігнорується.

Єдиний спосіб дізнатися, чи достатньо в вашому організмі вітаміну Д, - зробити аналіз крові.

Власне, що я і зробила.

Вітамін д для дорослих необхідний в кількості 15 мкг, або 600 МО. Якщо ж ваш аналіз покаже дефіцит, лікар призначить збільшення дози. Самостійне призначення собі вітамінних комплексів може спровокувати  підвищення концентрації вітаміну Д. Це вкрай небезпечний стан. Надлишок вітаміну Д провокує нудоту, блювання, діарею, головні болі, а також супроводжується утрудненням сечовипускання та проблемам з нирками через надлишкові відкладенння кальцію в тканинах та внутрішніх органах. Тому знову ж таки - виключно аналіз крові і тоді приймаємо Вітаміни.

Вітамінів багато. Аптеки просто завалені ними. Тому і хочеться знайти хороше, а потім і радити найкраще.

Моїм любимчиком є бренд Zest.

Але повернемось до аналізів та моїх результатів. Здала я аналіз, що називається 25-Гідроксивітамін Д (25(OH)D)

Я отримала цифру 11. Показник в 11 в аналізі на вітамін Д - це дефіцит. Звісно - 0, це взагалі б був критичний стан. Але в нормі є цифри, що в десяток разів більші.

Тому, мій сімейний лікар прописав мені курс в збільшених дозах та назвав бренд Zest одним з кращих. Тому, вибір зроблено.

Вітаміни виглядають досить яскраво. Біле пакування, яскраві кольори сонця та чітка назва вживаної речовини. Форма - жувальні капсулки.

Капсулки такого гарного кольору, маленького розміру. Коли притискаєш зубчиками, прикольно лопаються. Смак - солодкуватий та дуже приємний.

Ну і кількість - якраз на курс. Ідеально. Повторні курси лише після консультації з лікарем.

Приймати по одній капсулці під час їжі.

Я дізналась про свій дефіцит не так давно, але вже допиваю другий курс. Що відчуваю? Сили, спокій. Звісно, мої переживання життєві й надалі зі мною. Вітаміни це не приберуть. Але я краще почала спати, маю більше енергії та спокійніше сприймаю все навколо. Тому - так. Раджу і вам перевірити здоров’я та при необхідності пити вітаміни.

Це літо я дарую собі та присвячую своєму здоров’ю!