Олена В

#sportlifemakeupclub.

#sportlifemakeupclub.
#sportlifemakeupclub.
#sportlifemakeupclub.

Це не спорт, але це те, що , покращює здоров’я, має б’юті ефект і лікує навіть душу.

Можливо мій допис і не підійде, але пишу ,бо хочу поділитися з вами скарбом! Можливо комусь ці дощечки змінять життя! ❤️

Розкажу про медитацію на дошках Садху.

Дошки Садху "ввірвались "в моє життя ще на початку січня 2024. І зараз я без них вже не можу жити !

Для мене (такої собі не дуже активної і точно не спортивної дівчини, яка вічно має проблеми з хребтом)-це просто «панацея» від усіх хвороб. Я ніколи не думала, що ці дошки так можуть впливати на всі сфери життя(і ментальне здоров’я також). І це без перебільшення.

#sportlifemakeupclub.
#sportlifemakeupclub.

Я собі ще на початку січня пообіцяла, що я буду стояти по 40 хвилин, медитуючи.

І....я дійсно змогла ! Чим сильно пишаюсь.

Я стою обов’язково на цвяхах хвилин 20-40 зранку. І протягом дня по багато разів,коли тільки є можливість. І навіть перед сном. Я іноді стою на одній нозі( але це дуже боляче, тому вдягаю тонкі шкарпетки), а також лежу на них дупцею(це якраз не боляче).Після години за комп’ютером я обов’язково стою як мінімум хвилин 5, щоб гарно прокачати лімфу і прогнати кровушку)))

Також можна робити вправи на них. Я ,наприклад, іноді присідаю (це дискомфортно звичайно). Можна стояти в планці руками на них . Чесно, я не можу стерпіти цей біль,тому лише сижу,прижимаючи долоні до дошок.

Як на них стати? Дуже просто. Виберіть правильний крок цвяхів (8 чи 10 мм для початківців). Пробуйте стояти по 1-2 хвилинки на початку цього шляху. Якщо і так боляче, то вдягайте шкарпетки і кладіть рушник на цвяхи. Це допоможе.

А потім намагайтесь стояти все більше з кожним днем. Включіть гарну розслаблюючу музику чи фільм, щоб вийшло відволіктись від болю. Аромалампу чи конуси пахощі.Ставайте на дошку на видиху. Можна спертися на стіл чи якусь опору ,тоді також буде не так боляче стояти. Дихайте повільно і намагайтесь розслабити все тіло. Це не так страшно, як здається на початку. Повірте в себе і все вийде. І насолоджуйтесь результатом.

Розкажу,що мені дають ці дошки і чому кожній треба це спробувати!

1. Сильний лімфодренаж. Коли стоїш на них навіть в шкарпетках ,то не можна не відчути рух лімфи/крові та енергії. Від регулярного стояння проходять застойні явища, лімфостази і т.п. У мене пішов трохи набряк біля коліна і по одягу бачу, що схудла. І це без тренувань. Лише стоячи в медитації.

2.Зняття м’язових зажимів в тілі. Коли почала на них стояти навіть по декілька хвилин, біль в нозі(який мені дошкуляв досить давно) пройшов. Це мене реально здивувало. Ось така магія! Дошки в перспективі впливають на м’язові зажими в цілому, покращують циркуляцію крові та покращують сон.

3. Вплив на КД(критичні дні). Тут я скажу, що навіть не сподівалась і не очікувала, що біль в перший день циклу може бути відсутній взагалі. Це проблема багатьох дівчат і я також багато років завжди відчувала його в перший день. Через пару місяців регулярного стояння він пішов і сподіваюсь не повернеться ніколи!

4. Омолодження організму. Ну тут всім і так зрозуміло, що цвяхи діють на всі точки стопи і відповідно органи. Ви отримуєте масаж всіх органів, стимулюєте їхню роботу, позбуваєтесь в перспективі хронічних хвороб.

5. Гартування сили волі. Біль від стояння нестерпний, але це не повинно зупиняти. Я мабуть «садо-мазо» в душі, бо мені це реально подобається. Біль накатує хвилями. На перших хвилинах нестерпний, потім проходить. Потім починає боліти стопа з середини, наче розриває її на шматки. Потім вщухає. Коли стоїш хвилин 20 і більше, болю вже немає, а є відчуття, що ти стоїш на вуглях. І це щось неймовірне. Тепло по тілу циркулує, мурахи бігають, горить навіть в голові,шиї і пальцях рук.

6. Медитація і позбавлення блоків. Ізотеричний бік дошок мене теж здивував. Я про це читала, але не могла зрозуміти принцип.

Коли стоїш на цвяхах довго, і головне ні про що не думаєш і досягаєш відчуття розслаблення в тілі, то починається сеанс психотерапії. З підсвідомості виринають травматичні події, якісь ситуації, картинки з минулого, емоції. І починається звільнення від них. Звільнення через плач, позіхання,кашель. Я,особисто, не один раз так плакала на дошках (не від болю повірте). І після дійсно відчуття полегшення, чистоти в голові, легкості думок.

7. Імунна система. Люди, які медитують на дошках, кажуть, що кидання в піт і холод під час стояння-це і є задіяння імунної системи.

8. 10 хвилин на дошках замінює 10 км бігу. Так пишуть на форумах»цвяхостояльників». Не знаю чи це правда, але ноги навіть після декількох хвилин стояння звільняються повністю від втоми. Легкість ходи стає реальністю!Плюс сильний прилив енергії гарантований.

9. Б’юті аспект. Дошки позбавляють набряків не лише в ногах (що перше стає очевидним). Але і на обличчі. Я стала помічати, що зранку у мене зменшились набряки і обличчя виглядає краще. Ще це удар по целюліту. За ці декілька місяців у мене зменшився трохи об’єм ніг і покращився рельєф шкіри на ногах(холодець тане по-трошку!!!). Це без додаткових тренувань, обгортань, масажів і зміни в харчуванні. На них точно зможете схуднути в перспективі.

10. Стояння на дошках дає відчуття ейфорії. Викид окситоцину та ендорфіну ,який відбувається під час стояння, мають сильні антистресові властивості. Взагалі , окситоцин-це гормон,який виділяється під час оргазму. Ось такий собі -оргазм на дошках!

Я думаю це не повний список переваг стояння на дошках. Ви можете медитувати, працювати з афірмаціями,цілеполаганнями, покращувати не лише здоров’я, а й всі сфери свого життя.

Є і протипокази.

1. Епілепсія.

2. Інфаркт та інсульт за останні 6 місяців.

3. Діабет та діабетична стопа.

4. Гіпертонічна хвороба (стояння може трохи підвищувати тиск).

5.Вагітність, лактація, критичні дні (стояння під час).

6. Пошкодження шкіри на стопах.

7. Онкологія.

Дівчата! Кожна може знайти те, що буде приносити ресурс,здоров’я,позитивні емоції, релакс та гармонію. Для когось це спортзал, велосипед, піші прогулянки, плавання, йога тощо.

Головне-пробувати, шукати щось своє і йти до своєї мрії!❤️

Дякую що читаєте!