Юлія Лисенко

#myperfecthaircolor Я в команді брюнеток

#myperfecthaircolor Я в команді брюнеток

Ось вже як 7 років я "стабільна" брюнетка.

Мій шлях пошуку ідеального кольору волосся почався десь з 16 років, коли я вперше пофарбувалася "Тонікою" в незрозумілий червоно-коричневий колір, потім з рудим віддтінком. Добре, що такі експерименти змивались за декілька разів миття волосся. Далі було модне на той час "колорування" в світлі відтінки, яке потребувало постійного підфарбовування коренів, але так як грошей не вистачало на регулярну корекцію - вийшла в тотальний карамельний/пісок. Далі спроби яскраво рудого кольору (всі білі футболки в мене на комірі теж були руді). З часом знов вийшла в свій колір (теплий русявий), але після 25 років привіт сивина. Всі підфарбовки коренів призвели до того, що полотно стало плямисте і я вирішила фарбуватись в більш темні відтінки.

Тому про переваги бути брюнеткою я сміливо можу розповідати з власного досвіду. Отже:

1. Контраст. В мене достатньо бліде обличчя і іноді я просто зливалась з волоссям коли була світлішою. Особливо коли немає макіяжу, постійно питали "ти захворіла? Тобі погано?". З темним волоссям таких питань не задають)

2. Недоліки не такі помітні. Всі мої прищики та почервоніння ніби іксанулись втричі коли я була рудою. Найменше почервоніння виглядало як яскрава, розчесана або роздерта пляма на обличчі. Враховуючи перший пункт, постав вибір: блонд - сіра миша, рудий - прищавий пубертат, або темний - максимально оптимальний.

3. Якість волосся. Який би суперпрофесійний догляд за блондом чи рудим не був, але освітлення має пряму шкоду на структуру волосинки. Кінчики виглядають зараз максимально доглянутими, без віника, і я можу не підстригати їх і до півроку.

4. Догляд. Я досить лінива людина стосовно догляду і в мене немає сотні баночок, якими я б регулярно терпляче користувалась. Тонування то теж мій страшний сон. Тому знов + в команду брюнеток.

5. Вартість догляду. Я знаю напевно, що бути блондинкою це овер дорого. Окремі "фіолетові" шампуні, маски, салонний догляд якщо не хочеш виглядати як розпатлане зачухане мавпеня. О ні, краще відновлююча масочка і зволожувальний кондиціонер- ось і весь догляд на мій брюнет.

6. Волосся менше випадає. І це факт. Нехай блондинки і руді не самообманюються, коли менше бачать своі світлі локони на підлозі. Вони є і дуууже багато. Темне буває випадає теж як у собаки в період ліньки, але все одно не так густо. Знову ж через відсутність освітлення. І обламується набагато менше.

7. Самостійність. Зараз я можу пофарбувати себе сама звичайною побутовою фарбою. До речі, використовую Loreal Paris Excellence Cool Creme, волосся доглянуте і блискуче (особливо якщо правильно висушити та укласти, але то вже інше "болюче питання"))).

8. Довше тримається колір. Фарбуюсь зараз раз в 1,5 місяці, колір звісно змивається, але не критично і поступово. Рудою чи білявкою бісили відрослі корені вже через 3 тижні, про те з якою швидкістю з яскравого кольору в тьмяне незрозуміле "щось" перетворюються пасма - промовчу.

9. Макіяж і гардероб. Особисто для мене легше підібрати палітру в макіяжі і одязі зараз, будучи брюнеткою. Блондинкою треба було постійно відмовлятись від світлих речей, бо перетворишся в суцільну бліду пляму, рудою- від холодних відтінків в одязі та макіяжі, бо не пасує.

10. Стереотипи. Хоч я і намагаюсь не звертати увагу на думку людей щодо моєї зовнішност, але підбішувало поняття "блондинка - значить дурнувата", а тим більше як сядеш за кермо, то оточуючі закочують очі аж за орбіту. А щодо рудих теж є стереотип - "неврівноважені, шалені". Набридає таке відношення теж.

Стосовно макіяжу я максимально стримана. Мені достатньо нанести туш та олівець для губ. В повсякденному житті не використовую румʼяна, яскраві помади, бо виглядаю як матрьошка).

На якісь святкові виходи часто малюю стрілки, та використовую ще додатково тональний крем, щоб трохи приховати моЇ вічно палаючі щоки.