Spodobaieva Maryna

#myperfecthaircolor

#myperfecthaircolor

Взагалі спочатку хочеться подякувати команді MUC, за такі цікаві ідеї челенджів, дуже відволікає від сьогодення. Плюс додатково можна покопатися в архівах, провести аналіз і підбити підсумки своїх експериментів.

Яких кольорів було моє волосся? Майже всіх, але головне, що я почувалася комфортно з ними, в кожного кольору був якийсь особливий шафм в різний період життя. Хотілося би показати всі експерименти, але не всі фотографії маю дома, тож відкопала пару фотографій для Вас.

Все почалося з того, що вже в 9 класі я побачила своє сиве волосся, його було досить мало, але мені взагалі не хотілося його сприймати. Спочатку я фарбувала в свій колір, але він завжди був з рижинкою, всі відтінки каштанового, далі був рудий, чорний навіть два рази, одного разу навіть чорно-синій, з ним я була не довго. Був блонд, бо мені завжди подобався колір мами, але на жаль це не означає, що він так само буде личити мені. Далі був фіолетовий, всі відтінки рожевого від пастельного до максимально насиченого, синій, лавандовий і т. ін.

Зараз я хочу відновити свій природній холодно-русявий колір, тож поки моє волосся фарбоване в світліші відтінки для менш різкого переходу.

#myperfecthaircolor

Тож плюси бути русявою:

  1. Мій особистий комфорт, зараз мені максимально комфортно з таким кольором, як б це назвала «Повернення до витоків»;
  2. Сприйняття повністю свого волосся, а головне сивини. Зараз я на це дивлюся, як на позитивну ознаку у всіх сенсах. Колір волосся пов'язаний з секрецією меланінів, а для цієї секреції потрібні найголовніші та найцінніші антиоксиданти, які є в організмі, — глутатіони. Ці антиоксиданти захищають від найнебезпечніших хвороб. З віком концентрація цих антиоксидантів знижується. І розумний організм не витрачає запас рятівних речовин на фарбування волосся.
  3. Навіть в період відновлення, зовсім не вибагливий догляд. Плюс можна користуватися скрабами і глибоко очищаючими шампунями не переживаючи за колір.
  4. Не потрібно фарбуватися, в мене прямо зараз відпочинок особливо коли є з чим порівняти. Рожевий я тонувала кожні два тижні.
  5. Економія часу та бюджету. Звісно я знайшла куди подіти бюджет.
  6. Експерименти. Ніхто ж не відміняв пігменти та тонуючі бальзами. Тож поки волосся відростає, є свої маленькі радості.
  7. Краса без зусиль також відображає мінливе ставлення до перфекціонізму.
  8. Русяве волосе дуже універсальне може пасувати людям з теплими і холодними типами зовнішності.
  9. Можливості в макіяжі, тут їх набагато більше. З рудим чи рожевим не завжди виходило спробувати щось не звичне.
  10. Ну і головне волосся менш помітно на підлозі.

Макіяж: тут дійсно можна розгулятися і спробувати для себе щось нове, але зараз мені подобається «макіяж без макіяжу». Зазвичай мені вистачає трьох продуктів:

  • Віск для брів;
  • Туш для вій;
  • Олівчик для губ.

Кожна з нас особлива і це не про колір волосся.