Beauty Jam

Розкриваю секрети: як швидко і якісно очистити спонж від тонального крему

Розкриваю секрети: як швидко і якісно очистити спонж від тонального крему

Існує декілька способів, про які хочу вам розказати. Деякі з них дуже примітивні, деякі – дивні, але всі – дієві. Перш за все хочу наголосити на важливості очищати спонжики кожного разу після їхнього використання. Нанесла тон, розтушувала, помила спонж з милом, висушила. Ось правильний алгоритм.

Проте часто просто немає часу на всі ці маніпуляції, тому спонж стає бруднішим, а тональний крем проникає в аксесуар ще глибше. Як результат, ідеально очистити його вже складніше. Але можливо.

Спосіб 1.

Якщо спонж не дуже брудний, є шанс обійтися лише милом. Тут все дуже просто: береш спонж, ретельно його змочуєш, вижимаючи декілька разів, активно намилюєш рідким милом, спінюєш і робиш йому такий собі “масаж”. Потім ретельно змиваєш водою. Проведи ці маніпуляції декілька разів, поки вода зі спонжа не стане чистою. До речі, замість мила можна брати улюблений гель чи піну для вмивання, проте мило більш ефективне. Мінус цього способу – піну від мила вимити зі спонжа дуже важко.

Спосіб 2.

Скажу чесно, вважаю його найоптимальнишим – швидкий, простий, комфортний і, на думку візажистів, правильний. Мова йде про спеціальні засоби. Коли вони є в арсеналі, то питання “як помити спонж від тоналки” відпадає само собою. Схема та ж, що і в мила, але тут перевага у тому, що змивати спонж після очищення значно простіше, бо спеціальні засоби не утворюють стільки піни. В мене є три фаворити, якими з радістю з тобою поділюсь.

Спосіб 3.

А от Худа Каттан – засновниця бренду Huda Beauty – знає дуже цікавий лайфхак, як відмити спонж від тонального крема. Можна подякувати їй за те, що вона поділилась з нами безцінними знаннями і скористатись цим способом. Особисто я пробувала і можу підтвердити – працює! Тобі потрібна лише чиста шкарпетка, брудні спонжі (тут ми впораємось), пральна машина і порошок, краще рідкий. Поміщаємо в шкарпетку брудні спонжі, зав’язуємо її, кидаємо у пралку і вмикаємо швидкий режим на 30 градусів. Дістаємо, сушимо і все. Спонжі як нові.

Спосіб 4.

Цей лайфхак я спробувала суто для того, аби зрозуміти – ділитись ним з вами чи ні. Ми з подругами часто підіймали тему про те, як помити спонж від тоналки, і я декілька разів чула про цей лайфхак, але не покладала на нього надій. Даремно. Спосіб дієвий. Розказую, як відмити спонж в мікрохвильовці. Так-так, все вірно. Береш чашку або глибоку мисочку, яка не боїться мікрохвильової печі. Наливаєш туди теплу воду, додаєш миючий засіб для посуду, ставиш у мікрохвильовку на 2-3 хв, дістаєш, охолоджуєш, потім промиваєш чистою водою. Частина бруду, яка засіла всередині спонжа, дійсно піде геть.

Спосіб 5.

Є ще один лайфхак, як відмити спонж від тонального крема. Для цього потрібна гідрофільна олія і звичайний гель для вмивання. Схема така ж, як і в першому варіанті. Спочатку ретельно вимиваємо вологий спонж гідрофілкою, потім – гелем. Олія краще розчинить тональні засоби на спонжі, а гель зробить його чистеньким і не жирним.

А у тебе є якісь додаткові способи і лайфхаки, як помити спонж від тоналки? Ділись з нами, бо це завжди актуально. І ще: не забувай мити спонж кожного разу після використання. Це корисно.