Maybelline New York Fit Me Matte Poreless Powder
Поговоримо про тальк? Та мій відгук на пудру✨️
+ ще одна викидушка за терміном придатності.
Але я встигла нею деякий час покористуватися.
Колір: айворі, бежевий (115).
Призначення: матування.
Ефект: матовий.
Зроблено в: Італія.
Пакування для мене 50/50. Пластик відчувається дешевим, неякісним та начебто пустим всередині. Але великим плюсом є наявність дзеркальця та спонжа для нанесення.
P.s. саме через дзеркальце я її з собою і носила. До речі, в сумочку зручно вміщається.
Тобто вона має декілька рівнів. Спочатку як відкривається - зверху пудра, а під нею дзеркало та спонж. Це теж плюс, оскільки дзеркало не контактує напряму з пудрою та не забруднюється в неї.
Ефект матування присутній. Сильного перекриття як самостійний продукт вона немає, якщо звісно не нанести товстим шаром. Тональну основу я рідко використовую, але як спосіб її закріплення гарно працює. В цьому відтінку має наче рожевий півтон, порівнюючи з моєю шкірою, але сильно це не помітно.
Фото прикріпляю.
Повторювати її не буду, оскільки, повторюсь - не користуюся тональними засобами зазвичай і пудрами відповідно теж і зараз мені вже подобається більш сяюча основа + склад продукту.
Інградієнти : Talc, Perlite, Triisostearin, Phenyl Trimethicone, Magnesium Stearate, Caprylyl Glycol[+/- May Contain CI 77891/Titanium Dioxide, CI 77491, CI 77492, CI 77499/Iron Oxides.
1 інгредієнт середнього рівня безпеки.
Тальк – це природний глинистий мінерал, який подрібнюють до стану невагомої пудри перед тим, як додати в косметичний продукт. Він робить його текстуру шовковистою, формулу більш стійкою та легкою у нанесенні та збільшує термін придатності за рахунок того, що перешкоджає окисленню інших речовин у складі. Визнаний безпечною речовиною і в більшості не викликає алергію. Більше того, прибираючи жирний блиск зі шкіри, він ще й доглядає та заспокоює її. Зараз йде багато суперечок щодо потенційного зв’язку ракових захворювань із його використанням. У більшості випадків канцерогенність тальку обумовлена домішками азбесту - мінералу, що викликає рак. Основна небезпека - у вдиханні тальку (особливо розсипчасті пудри). Постійне вдихання тальку може призвести до небезпечних захворювань.
Ризик низький, але я вважаю, його краще уникнути.
Ще один недолік - він закупорює пори. Тобто потенційно може викликати комедони, бо він ускладнює вихід себуму на поверхню. Особливо якщо у вас жирна, комбінована чи проблемна шкіра.
Найбільше цієї речовини якраз у пудрах, рум'янах, тінях.
Ще 1 інградієнт не знайдено.
caprylyl glycol [+/- may contain ci 77891/titanium dioxide.
Є безпечними.
Тому, я вважаю, що краще знайти більш вдалий варіант. Виробник зараз змінюють формули продуктів і заміняють тальк на інші безпечні інградієнти : каолін, рисовий порошок, оксид цинку, кремнез.
Коментарі (0)