☕️ Karina ☕️

Maybelline New York Fit Me Matte Poreless Powder

Maybelline New York Fit Me Matte Poreless Powder

+ ще одна викидушка за терміном придатності.

Але я встигла нею деякий час покористуватися.

Колір: айворі, бежевий (115).
Призначення: матування.

Ефект: матовий.

Зроблено в: Італія.

Пакування для мене 50/50. Пластик відчувається дешевим, неякісним та начебто пустим всередині. Але великим плюсом є наявність дзеркальця та спонжа для нанесення.

P.s. саме через дзеркальце я її з собою і носила. До речі, в сумочку зручно вміщається.

Тобто вона має декілька рівнів. Спочатку як відкривається - зверху пудра, а під нею дзеркало та спонж. Це теж плюс, оскільки дзеркало не контактує напряму з пудрою та не забруднюється в неї.

Maybelline New York Fit Me Matte Poreless Powder
Maybelline New York Fit Me Matte Poreless Powder

Ефект матування присутній. Сильного перекриття як самостійний продукт вона немає, якщо звісно не нанести товстим шаром. Тональну основу я рідко використовую, але як спосіб її закріплення гарно працює. В цьому відтінку має наче рожевий півтон, порівнюючи з моєю шкірою, але сильно це не помітно.

Фото прикріпляю.

Повторювати її не буду, оскільки, повторюсь - не користуюся тональними засобами зазвичай і пудрами відповідно теж і зараз мені вже подобається більш сяюча основа + склад продукту.

Інградієнти : Talc, Perlite, Triisostearin, Phenyl Trimethicone, Magnesium Stearate, Caprylyl Glycol[+/- May Contain CI 77891/Titanium Dioxide, CI 77491, CI 77492, CI 77499/Iron Oxides.

1 інгредієнт середнього рівня безпеки.

Тальк – це природний глинистий мінерал, який подрібнюють до стану невагомої пудри перед тим, як додати в косметичний продукт. Він робить його текстуру шовковистою, формулу більш стійкою та легкою у нанесенні та збільшує термін придатності за рахунок того, що перешкоджає окисленню інших речовин у складі. Визнаний безпечною речовиною і в більшості не викликає алергію. Більше того, прибираючи жирний блиск зі шкіри, він ще й доглядає та заспокоює її. Зараз йде багато суперечок щодо потенційного зв’язку ракових захворювань із його використанням. У більшості випадків канцерогенність тальку обумовлена домішками азбесту - мінералу, що викликає рак. Основна небезпека - у вдиханні тальку (особливо розсипчасті пудри). Постійне вдихання тальку може призвести до небезпечних захворювань.

Ризик низький, але я вважаю, його краще уникнути.

Ще один недолік - він закупорює пори. Тобто потенційно може викликати комедони, бо він ускладнює вихід себуму на поверхню. Особливо якщо у вас жирна, комбінована чи проблемна шкіра.

Найбільше цієї речовини якраз у пудрах, рум'янах, тінях.

Ще 1 інградієнт не знайдено.

caprylyl glycol [+/- may contain ci 77891/titanium dioxide.

Є безпечними.

Тому, я вважаю, що краще знайти більш вдалий варіант. Виробник зараз змінюють формули продуктів і заміняють тальк на інші безпечні інградієнти : каолін, рисовий порошок, оксид цинку, кремнез.