☕️ Karina ☕️

Bioaqua Зволожувальний крем для рук "Дикі ягоди"

Bioaqua Зволожувальний крем для рук "Дикі ягоди"

Вхопила його на скидці за 11 грн.

Звичайна вартість - 20 грн. Для мене це повне здивування. Але зацікавило що за цим стоїть. Тому давайте розбиратися😁

Зволожувальний крем для рук "Дикі ягоди"

Аромат - Дикі ягоди.

Чи це так? Пахне чимось косметичним, як звичайний крем, але не ягодами, на жаль.

Дозатор звичайний, вже не пам'ятаю чи була захисна фольга. Але я б його зробила вужчим на місці виробника, при легкому натиску інколи виходить забагато продукту.

Призначення - живлення, зволоження.
Тип шкіри - всі типи.
Інгредієнти - камелія.
Формула засобу - без sls/sles, без спирту, водяна, з гліцерином.
Виробник - Китай.

Bioaqua Зволожувальний крем для рук "Дикі ягоди"

Текстура - гелева, легко розприділяється по руках та шкірі. Біло - прозорого кольору.

Поверхня шкіри моментально стає гладенькою, але сильного "внутрішнього" зволоження, живлення я не відчуваю. Я вважаю, що це більш візуальний ефект, поверховий. Але ручки дуже ніжні після нього.

Інградієнти - Water, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Cetrimonium Methyl Sulfate, Methyl Paraben, Propyl Paraben, Methylisothiazolinone, Fragrance, Wild Strawberry fruit extract.

Пропоную пройтися по всіх складникам.

🟢Water - розчинник. Забезпечує виробам необхідну основу, прозорість, в'язкість, концентрацію, колір, розчинник для частини інгредієнтів крему.

🟢Cetearyl Alcohol - СПИРТ ЦЕТЕАРИЛОВИЙ – одноатомний спирт, суміш цетилового та стеарилового спиртів. Біла воскоподібна тверда речовина у формі пластівців. Розчинний у жирах, практично не розчинний у воді. Структуроутворювач та емолент в емульсіях (пом'якшувач). У косметиці також використовується як розчинник, емульгатор, загусник, структурна основа для інших інгредієнтів. Зменшує кількість піни, що утворюється, або повністю запобігають її появі. Активний інгредієнт у протимікробних препаратах.

🟢 Glycerin - додають у косметичні засоби (креми та гелі) частково для зниження випаровування води. У малих концентраціях зволожує шкіру, у великих (понад 30%) - висушує, а також антисептичну дію. Гліцерин – це відновлючий шкіру компонент, тобто це речовина, яка природним чином міститься в шкірі, допомагаючи встановити нормальний баланс і зволоження. Гліцерин — це зволожувач, який сприяє природному захисту шкіри, заповнюючи область, відому як міжклітинний матрикс, і залучаючи потрібну кількість води для підтримки гомеостазу шкіри. Іншими словами, він притягує вологу до шкіри.

🟠Methyl Paraben (консервант) - метиловий ефір пара-оксибензойної кислоти. Консервант і антисептик, що активно діє проти грам-позитивних бактерій, меншою мірою - проти цвілевих та грам-негативних бактерій. На відміну з інших ефірів пара-оксибензойной кислоти краще розчиняється у питній воді, але характеризується меншою антибактеріальною ефективністю. Метилпарабен повністю всмоктується через шкіру. Немає доказів накопичення. Він входить до списку FDA, який зазвичай вважається безпечним. Вони безпечні для використання в косметичних продуктах на рівнях до 25%. Зазвичай парабени використовуються на рівнях від 0,01 до 0,3%.

🟠Propyl Paraben - У косметиці використовується як консервант, частіше в суміші з іншими парабенами, в різних пропорціях. Найбільш ефективний проти грибків. Має активність проти грампозитивних бактерій і слабший щодо грам-негативних бактерій. Діють лише у водній фазі. Обмеження щодо використання див. парабени. У Японії допускається максимальний загальний вміст парабенів у косметичній продукції – 1 %. Парабени імітують естроген і можуть діяти як потенційні руйнівники гормональної (ендокринної) системи.

🟠Methylisothiazolinone - Консервант широкого спектра дії проти бактерій менш активний проти грибів. Відповідно до Регламенту ЄС 1223\2009 та ТР ТС 009/2011 як консервант дозволено до використання у максимально допустимій концентрації 2,5%. Дозволений у США. Використовується у всіх видах піномиючої продукції, емульсіях, лосьйонах, вологих серветках. Метилізотіазолінон є широко використовуваним консервантом; асоціюється з алергічними реакціями.

🟠Fragrance - парфумерна віддушка. Додають у косметичні продукти, щоб кінцевий продукт приємно пах. Аромат у США та парфумерія у ЄС – це загальний термін у списку інгредієнтів, який у середньому складається з 30-50 хімічних речовин (але може містити до 200 компонентів!). Як цей компонент можуть використовуватися як натуральні, так і синтетичні інгредієнти. У натуральній косметиці виробники використовують натуральні ефірні олії або компоненти ефірних олій.

🟠Cetrimonium Methyl Sulfate - протимікробний/антибактеріальний, ПАР/очищення, емульгатор. Використовується зазвичай у засобах для волосся. Не є сульфатом, тому його поверхово активні властивості дуже м'які. Різноманітність інгредієнтів, які сильно притягують волосся. Створюючи тимчасову гладку поверхню, яка дозволяє гребінцям легше ковзати по волоссю. Загущує, пом'якшує та кондиціонує.

🟢Wild Strawberry fruit extract - екстракт дикої суниці. Безпечний. Але й стоїть у самому кінці складу.

За ці гроші він свого вартує. Склад не ідеальний. Ефект все ж присутній, але я від крему не залишилася задоволеною. Але придбала його тільки для знайомства. Тому це перша викидушка місяця.