Марія В'Олкова

Що по Випадінню?

Що по Випадінню?

Як щасливий володар АГА (андрогенної алопеції), я провела багато часу в стадіях: заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Проте, тут і зараз нас із вами більш за все цікавить лише заперечення, бо саме цей етап дав мені найбільше досвіду тестування різних сироваток, олій, приладдя... вистачить не на один допис. Проте, я знаю, як бісить читати лонгріди, тож до суті.

Почну з найгіршого, що я робила з волоссям.

Есвіцін

Просто ніяка рідина, вона нічого не дає. Від слова зовсім.

Цибуля

Кажуть, панацея від випадіння, але я до результату не дійшла. ЗАПАХ!!! Ще більш-менш можна жити, коли в шапці. Але коли тепло, або ж вдома — то капець. Цей засіб годиться хіба щоб відлякувати ворогів.

Часник

Сейм хиа, як то кажуть. Запашок ще той, тому оцінити ехфект не змогла. Хоча, може, від комарів зійде. Хтось користувався влітку на дачі?

Гірчиця

Оце ядрьона штука! Рецепт тортурів такий: свіженька гірчиця, дріжджі та цукор. Чим більше цукру — тим сильніше пече. Колежанка каже, що робить таку маску вже роки. А я дотримала до опіків, лущення шкіри та соломи замість волосся.

Кожен з цих засобі давав мені надію у стадії заперечення АГА. І хоча для мене вони результату майже не мали, вони створювали головні дві речі у догляді за волоссям:

РИТУАЛ та ЗВИЧКУ.

1) Сироватка з карликовою пальмою Hillary. Я щиро вірю, що від стресового випадіння або сезонної ліньки разом з Магнієм В6 має дати просто приголомшливий результат. Масаж голови пальцями, розчіскою, потім втирання — це ритуал турботи про себе. Аргінін покращує кровообіг, зелений чай зміцнює, пантенол зволожує. Класний склад, і насправді має працювати. Але АГА йому не під силу.

2) Weleda Rosemary з розмарином. Покладала багато надій, проте на мене чомусь не подіяв. Хоча склад, як на мене, досить потужний. Та сама історія: масаж + втирання, плюс я обожнюю запах розмарину. Це для мене ще та ароматерапія!

3) Вітаміни В6, В12 та РР в ампулах з аптеки

При сезонному випадінні та звичайних дефіцитах, в синергії з роботою над дифіцитами ампули дають приголомшливий результат. Мені вони скоротили післяпологове випадіння вдвічі. Я використовувала їх після Дарсонвалю.

4) Корична ефірна олія

Працює не сама. Я її користувала багато де, та в поєднанні з аюрведичними пудрами вона має меджик. Якщо не переборщити (її потрібно 1-2 краплі), то вона дуже ніжно гріє шкіру голови, тим самим прискорюючи зростання волосся.

5) Аюрведичні порошки: Амла, Шикакай та інші.

Це не просто трави, це — наука та філософія. Вони дійсно зміцнюють волосся. Ритуал змішування, запарювання, додавання арома олій — це все теж про любов до себе і до свого волосся. Дійшло до того, що моє пористе волосся не піддавалося фарбуванню хною (про це окремо), і щоб отримати рудий колір, який раніше чіплявся легко и передбачувано, мені довелося робити блондування порошком.

Амла та Шикакай — це класика боротьби з випадінням. Але якщо поринути в науку цих порошків, то ви пропадете на роки. Головне в цьому випадку — наявність вільного часу (маски від години тримають) та постійність. Але ефект того вартий!

Кожен з цих засобів має право на тестування. Але у випадку аюрведичних порошків потрібен спеціальний догляд за довжиною, адже вони її висушують.

На мою особисту думку, цей вид догляду підійде тим, хто обожнює медитувати у змішуванні, у пошуку своїв трав'яних фаворитів та кому більше подобаються натуральні фарбники або взагалі натуральне волосся.