A.

Ланолін - для когось спасіння, для мене - алерген

Ланолін - для когось спасіння, для мене - алерген

Завдяки клубу дізналась про дуже багато цікавих продуктів. Якось на мій радар потрапив бальзам, який складається із 100% ланоліну швейцарського бренду Medela.

Застосування широке, передусім - для сосків мам під час грудного годування. Як виявилось, це ще може бути чудовим бальзамом для губ.

Ланолін - воскоподібна речовина, яку отримують з овечої вовни. Це натуральний побічний продукт вовняної промисловості, який іноді використовують в засобах догляду за шкірою. Ланолін допомагає утримувати вологу у шкірі.

Але у рідкісних випадках, ланолін (як і інші речовини натурального походження) можуть бути алергенами. І я потрапила у цю категорію людей, незважаючи на те, що алергії на вовну в мене нема.

Побічні ефекти ланоліну для алергіків включають:

  • Печіння, почервоніння або подразнення шкіри;
  • Незвичайні зміни на шкірі (наприклад, побіління/м’якість/мокрість через надмірну вологість) (рідко);
  • Ознаки інфекції шкіри (рідко).

Моя алергія проявилась страшенною сухістю губ та шкіри за контуром губ аж до ранок (на щастя без пухирців), після чого я відновлювала губи приблизно тиждень-півтора.

Про те, що ланолін може бути алергеном я була в курсі, адже читала про це перед тим як тестувати крем для рук від Mermade, який містить трохи ланоліну і з яким в мене не було негативної реакції.

У випадку із 100% ланоліном, моя шкіра (а на губах вона особливо чутлива у всіх) сказала ПА-ПА.

У будь-якому випадку, я рада, що спробувала цей засіб восени 2023 року, адже тепер я точно знаю, що він мені протипоказаний, коли буду у майбутньому вагітніти та годувати грудьми (а тоді вже не буде такої розкоші як тиждень-півтора на відновлення шкіри).