Ta_nyaaaaaaa

Моя перша олія для обличчя - Artichoke Face Treatment Oil від Pauline’s

Я дуже люблю пробувати щось нове у догляді за обличчям. Також за звичкою роблю масаж поки наношу доглядові засоби зранку та ввечері. Для цих цілей неодноразово заглядалася на олійки для масажу обличчя. Тому після того як наткнулася на допис Darina🦉 про олію для обличчя вирушила на пошуки своєї.

Так у мене опинилася олійка для обличчя Pauline’s Natural Cosmetics.

Після знайомства з іншими натуральними брендами, мені дуже сподобалася їх дія і я вирішила продовжувати пробувати нові.

Олія міститься у флаконі з міцного прозорого скла.

Об‘єм становить 30 мл.

Також виробник представляє об‘єм 10 мл. Вважаю такий гарним для ознайомлення з продуктом.

Забіжу наперед і зазначу, що розхід мінімальний і вистачить надовго.

Дозатор виготовлений у форматі піпетки, що дуже зручно. Кінчик у неї мякий і регулювати кількість продукту легко.

Тобто вигляд стандартний як для олій та сироваток для обличчя.

🙅‍♀️ не містить мінеральних олій

Для мене, як власниці чутливої і проблемної шкіри це надзвичайно важливо.

✅ підходить для всіх типів шкіри

Призначена як для класничного нанесення, так і для масажу у разі потреби/бажання.

▫️ Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil (олія насіння ліщини) - використовується для зволоження і живлення шкіри, багата на вітаміни та антиоксиданти.

▫️Pelargonium Graveolens Flower Oil (олія квітів герані) - має протизапальні та антисептичні властивості, допомагає балансувати жирність шкіри.

▫️ Limonene - натуральний компонент ефірних олій цитрусових, використовується як ароматизатор, також має антисептичні властивості.

▫️Citrus Limon (Lemon) Peel Oil (олія шкірки лимона) - має освітлюючі та очищувальні властивості, багата на вітамін С.

▫️Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil (олія листя розмарину) - відома своїми антибактеріальними та антиоксидантними властивостями, покращує кровообіг.

▫️Citronellol - натуральний ароматичний компонент, який міститься в ефірних оліях. Використовується для аромату, має антимікробні властивості.

▫️ Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil (олія шкірки апельсин - воложує та тонізує шкіру, також багата на вітамін С.

▫️Geraniol - ароматичний компонент, наявний в ефірних оліях, таких як герань. Має антибактеріальні та протигрибкові властивості.

▫️Linalool - натуральний компонент ефірних олій з квітковим ароматом, має заспокійливу дію, але може викликати алергію у чутливої шкіри.

▫️ Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (олія насіння соняшника) - багата на вітамін Е, глибоко зволожує і живить шкіру.

▫️ Anthemis Nobilis Flower Oil (олія квітів римської ромашки) - відома своїми заспокійливими і протизапальними властивостями, часто використовується для чутливої шкіри.

▫️Salvia Sclarea (Clary Sage) Oil (олія шавлії мускатної) - ррегулює вироблення шкірного сала, має антисептичні властивості.

▫️ Citral - натуральний ароматичний компонент, наявний в ефірних оліях цитрусових. Використовується для аромату, має антимікробні властивості.

▫️ Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf/Twig Oil (олія листя та гілочок гіркого апельсина) має очищувальні та антисептичні властивості, використовується для тонізації шкіри.

▫️Cynara Scolymus (Artichoke) Leaf Extract (екстракт листя артишоку) - багатий на антиоксиданти, допомагає зміцнити шкіру та захищає її від шкідливих впливів довкілля.

▫️Tocopherol (Вітамін Е) - потужний антиоксидант, захищає шкіру від вільних радикалів і сприяє регенерації.

Тож загалом склад оцінюю як натуральний, він містить багато компонентів з поживними і антисептичними властивостями. Однак є і складники, що можуть бути подразниками для чутливої шкіри, їх я виділила окремо.

Перелічувати обіцянки виробника не бачу сенсу, нижче відразу поділюся власними враженнями. Тим, що зробила чи не зробила олія з моєю шкірою.

Олія має класичну для подібних засобів текстуру - однорідна, жирненька, проте доволі рідка. Останнім пунктом вона мені подобається, бо не відчувається товстою жирною плівкою, є ЛЕГКОЮ.

Аромат специфічний, але знову ж таки притаманний натуральній косметиці - трав’янистий. До того ж пахне ефірними оліями і екстрактами. Дещо специфічно, але допустимо, з часом навіть полюбила цей запах.

Користуюся олією щоденно майже 2 тижні, тож повноцінні враження уже склалися.

Так як маю гіперчутливу шкіру, спочатку провела тест на алергію на згині передпліччя.

Олійку використовувала як двічі на день (зранку та ввечері), так і лише один раз - ввечері як заключний етап у доглядовій рутині, тобто замість крему.

Обидва способи мені до душі, але є нюанси.

🌙 Нанесення один раз на день - ввечері.

Такий спосіб найбільш комфортний.

Наношу олію на очищену шкіру: або «голу» або після поглинання тоніка і сироватки.

Коли хочу додатково зробити масаж - наношу 3 краплі олії, а коли просто нанести, розтерши по обличчю - 2 краплі.

Олія поглинається шкірою, але не в нуль.

Приблизно перших 10-20 хв обличчя відчувається трохи маслянистим, при цьому без відчуття плівки. Загалом цю олійку наношу не пізніше, ніж за годину до сну, бо до кінця вона моєю шкірою не вбирається.

Не можу не відмітити і те, як гарно сяє шкіра після нанесення.

Також після розподілення олії по шкірі обличчя я помічала незначні почервоніння, але таке у мене трапляється часто внаслідок навіть легкого тертя.

Тому олійку стараюся наносити масажними лініями.

Строго уникаю ділянку навколо очей.

Робити масаж олійкою доволі приємно, однак спочатку слід було звикнути до швидкого всмоктування продукту.

Нанесення двічі на день. Особливості використання олійки у ранковій рутині ☀️

Відразу хочу відмітити, що олійка не конфліктує з сонцезахисним кремом в косметикою, яку я використовую після ранкового догляду. Поверх олії не скочувався жоден продукт.

Однак те саме, хоч і незначне відчуття жирності і трішки надмірного сяяння шкіри обличчя не дуже доречне і зручне зранку. Адже зазвичай ми всі кудись спішимо у цю пору і хочеться зробити все швиденько.

Тому якщо є бажання і ЧАС, то олійку можна сміливо використовувати двічі на день.

Тож я знову повернулася до нанесення олії лише у вечірній рутині. Саме з цього я і починала, бо загалом вперше знайомилась з таким типом продукту.

Враження. Чи помітила якісь зміни?

Здавалося б, чуда трапитися не може, але…

Ще з перших використань я помітила, що за наявності висипань ввечері, олія непогано підсушувала їх за ніч і на ранок вони уже були ледь помітні.

Однак це не співпадіння і дійсно протягом часу використання продукту з новими висипаннями проблем не було. Також олія не забиває пори, що не менш важливо.

На ранок тон шкіри рівномірний, вона сяє, причому без жодних ознак жирності.

Розчинення сальних ниток (усім відомих чорних цяток), їх зникнення не помітила, але і нових не з’являлося.

Які позитивні зміни трапилися ще:

✅ потовщення тонкої шкіри, через що зменшилась видимість куперозу. Хто зі мною давно, скоріш за все, уже встигли помітити це ще на крайніх оглядах масочок. Увесь цей час я користувалася олією. Тож мені здається, що дійсно шари шкіри суттєво потовщилися. Мені це подобається, адже давно шукала продукт для ущільнення шкіри;

✅ вирівнювання тону обличчя. Тільки тепер не лише на ранок, а завжди;

✅ сяяння шкіри постійно. І я не про жирний блиск, а саме здорове сяяння;

✅ підтягнута шкіра. Особливо це помітила у зоні носогубних складок, які у мене завжди чітко виражені.

Тож з усього цього можу зробити висновок, що «олія артишоку» має накопичувальний ефект і звісно буду продовжувати її використання.

Дівчатка, а як ви ставитеся до олій у доглядовій рутині? Чи використовуєте якусь? Розповідайте!)